aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Suleymaniye Mosque

معرفی مسجد سلیمانیه استانبول

نمای هوایی مسجد سلیمانیه استانبول
ezgif-1-eca2962dc6

مسجد سلیمانیه استانبول در کشور ترکیه یکی از ۱۰ جاذبه های برتر گردشگری استانبول می باشد که سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می کند، این مسجد که در سال ۱۵۵۸ پس ۸ سال زحمت بی وقفه به دستور سلطان سلیمان اول ساخته شد امروزه جز زیباترین مساجد مسلمانان جهان است، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ترکیه با یکی از بهترین جاذبه های گردشگری استانبول آشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید .

مسجد سلیمانیه استانبول | Süleymaniye Mosque

نمای بیرونی این مسجد شامل ۴ مناره زیبا و یک گنبد بزرگ با ارتفاع ۵۳ متر می باشد، مسجد سلیمانیه استانبول همانند اکثر جاذبه های تاریخی کشور ترکیه با سبک معماری عثمانی که ترکیبی از مهندسی بیزانسی اروپایی و اسلامی است، ساخته شده، همچنین سلیمانیه دارای بخش های مختلف دیدنی می باشد از جمله کتابخانه، بیمارستان، مدرسه، حمام عمومی، مهمانسرا و محل دفن پادشاهان مشهور ترکی یعنی سلیمان اول همراه با همسرش خرم سلطان و دخترش، سلیمان دوم و سوم است و در ادامه به تشریح کامل این بخش ها خواهیم پرداخت.

در زبان انگلیسی به مسجد سلیمانیه استانبول Süleymaniye Mosque می گویند و یکی از شاهکارهای مهندسی عثمانی در کشور ترکیه محسوب می گردد و برای ساخت این مسجد به طور همزمان ۳۵۰۰ کارگر و مهندس فعالیت داشتند و در نوع خود بی نظیر است.

تاریخچه مسجد سلیمانیه استانبول

همانطور که در ابتدای مطلب گفتم مسجد سلیمانیه با سبک معماری بیزانسی – اسلامی ساخته شده و شباهت زیادی به مسجد بزرگ ایاصوفیه استانبول دارد، شهر استانبول دارای مناطق پست و هموار فراوانی می باشد به طوری که در اکثر وال پیپر های تبلیغاتی این شهر می توانید این بلندی ها را مشاهده کنید، مسجد سلیمانیه هم از این قاعده مستثنی نیست و دقیقا بر روی یکی از تپه های بلند شهر استانبول ساخته شده است و امروزه به عنوان دومین مسجد باشکوه و بزرگ این شهر یدک می کشد که روزانه گردشگران فراوانی از این مسحد بازدید به عمل می آورند.

قدمت مسجد سلیمانیه

تاریخ ساخت مسجد سلیمانیه استانبول از سال ۱۵۵۰ میلادی شروع شد و در سال ۱۵۵۸ میلادی به اتمام رسید و برای ساخت این مسجد از ۳۵۰۰ کارگر ترکی استفاده شد تا چنین شاهکاری رقم بخورد، معمار اصلی مسجد سلیمانیه استاد سنان یکیاز برجسته ترین مهندسین معمار آن دوره کشور ترکیه بوده است.

معماری داخلی مسجد سلیمانیه

پس از اینکه شما وارد مسجد سلیمانیه شوید با یک حیات بسیار بزرگ و باشکوه که در آن ستون های بزرگی از سنگ مرمر قرار دارد روبرو می شوید، این حیاط دقیقا در بخش غربی این مکان قرار دارد و در ادامه شما در چهار طرف مسجد یعنی جنوب غربی، جنوب شرقی، شمال غربی و شمال شرقی با ۴ مناره بلند و زیبا برخورد می کنید و ساختمان اصلی در وسط این محوطه قرار دارد.

 

ایوان های مرمری و گرانیتی

این مسجد دارای ایوان های بزرگ و کوچک فراوانی از سنگ های گرانیت و مرمر سفید می باشد که در نوع خود بی نظیر است و هیچ مسجدی در دنیا از این سبک معماری بهره نبرده، یک ساختمان دو طبقه در محوطه بیرونی مسجد قرار دارد که در گذشته آنجا محل استراحت نگهابانان بوده و دارای اتاقک های کوچک و سالن غذاخوری می باشد.

۸۰۰ هزار قلعه کاشی در سالن

در سالن اصلی محل اقامه نماز جماعت مسجد سلیمانیه شما با زیباترین کاشی کاری ها و نقوش بیزانسی و اسلامی برخورد می کنید، همانطور که در تصاویر مشاهده می کنید تعداد کاشی های ریز به کار رفته در ساخت نمای داخلی محل بسیار بالاست، تعداد آن به ۸۰۰ هزار قطعه کاشی و سنگ مرمز کوچک و بزرگ می رسد که در هیچ کجای جهان این تعداد از کاشی های تزئینی وجود ندارد، همچنین یکی دیگر از بخش های داخلی سالن اصلی مسجد، محراب آن است، محلی که در آن شیوخ اسلامی به اقامه نماز جماعت می پرداختند و مردم در پشت سر آنها می ایستاده اند، این محراب که تمام سفید رنگ می باشد از سنگ مرمر ساخته شده است.

بیمارستان، حمام و مدرسه مسجد سلیمانیه

مسجد سلیمانیه استانبول تنها یک مسجد نبوده و طبق سنت پادشاهان عثمانی هر یک از مساجد ساخته شده باید دارای امکانات رفاهی جهت مردم باشد، این مسجد هم دارای یکی بیمارستان بزرگ با تعداد ۲۰ اتاق می باشد که در نوع خود زیبا و هنرمندانه در بخش شمالی مسجد ساخته شده و در آن دوره مردم استانبول و شهرهای اطراف برای درمان خود به آن مراجعه می کرده اند.

حمام سلیمانیه

حمام سلیمانیه یکی دیگر از بخش دیدنی و امکانات بی نظیر این مسجد است که در دوره پادشاهی سلیمان اول تا سوم مردم برای استحمام و نظافت خود از آن استفاده می کرده اند، این حمام دارای یک سربینه، گرمابه، اتاق تعویض لباس و سالنی بزرگ با چندین حوض می باشد که تقریبا شبیه حمام وکیل شیراز ایران است.

مدرسه سلیمانیه

مدرسه سلیمانیه دیگر بخش توریستی سلیمانیه می باشد که در آن تعداد ۸ اتاق درس وجود دارد که کودکان عثمانی در ۴۰۰ سال گذشته از آن برای تدریس علوم دینی و تحصیلی از آن استفاده می کرده اند، این مدرسه در بخش شرقی مسجد قرار دارد.

مهمانسرا مسجد سلیمانیه

دیگر ساختمان تاریخی مسجد سلیمانیه در استانبول، مهمانسرا یا کاروانسرای آن است، این مهمانسرا در آن دوره جهت میهمانی از مردمی که برای تجارت و سفر به شهر استانبول آمده بودند استفاده می شده و امروزه این مهمانسرا همراه با یک آشپزخانه قدیمی در جنب آن تبدیل به یک رستوران بزرگ و دیدنی شده که شما می توانید در آن مشغول به میل انواع غذاهای ترکی و اسلامی شوید، در حقیقت این مهمانسرا دیگر کاربری تاریخی ندارد و با مرمت های صورت گرفته کاملا معماری قدیم خود را از دست داده و تبدیل به یک رستوران نیمه مدرن شده است.

محل دفن خرم سلطان در مسجد سلیمانیه

یکی از جاذبه های مهم مسجد سلیمانیه استانبول برای ایرانیان بازدید از محل دفن همسر اول سلطان سلیمان یعنی خرم سلطان می باشد، برای مراجعه به این بخش ما باید به پشت این محل رفته و در این محل با دو آرامگاه زیبا روبرو می شوید اولین ارامگاه محل دفن سلطان سلیمان اول به همراه فرزند و همسر مشهورش خرم سلطان و آرامگاه دوم محل دفن سلطان سلیمان دوم و سوم می باشد که جز شلوغ ترین بخش های توریستی این مکان است.

چگونه به مسجد سلیمانیه بروم

خوب استانبول شهر بسیار بزرگ و درهم پیچیده ای است و برای مراجعه به این مسجد شما باید ابتدا خودتون رو به خیابان پروفسور صدیق برسونید، برای این موضع می توانید از متروی استانبول و یا اتوبوس استفاده کنید، اگر با مترو به سلیمانیه قصد رفتن دارید باید توسط خط ۶ استانبول در ایستگاه صدیق پیاده شوید و اگر با اتوبوس قصد رفتن دارید تا زیبایی های شهر استانبول را حین سفر مشاهده کنید باید با خط شماره ۲۸.۹ در ایستگاه صدیق پیاده شوید، پس از آن شما باید کوچه ای بزرگ را به اسم کوچه معتادها مستقیم بروید تا با دیوارها و گنبد مسجد سلیمانیه استانبول روبرو شوید.

همچنین می توانید بوسیله تاکسی سرویس های موجود در تمام هتل های سهراستانبول خودتون رو به این مسجد برسونید.

سخن پایانی

حال که با مسجد سلیمانیه به طور کامل آشنا شدید، شما می توانید سوالات و نظرات خود را با ما و دیگر عاشقان گردشگری در میان بگذارید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=7266
van

سمیرا ابریشمی

دلیل خنده های هر روزه ام آشنایی با تیم این تودی و فرهنگ گردشگریه که البته تجربیات خود در سفرهای متعدد باعث شده زندگی روتین و شادی داشته باشم .

مطالب مرتبط
بهترین اوت لت های استانبول کجاست؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
مسجد تاریخی دو طبقه بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
3 دیدگاه
مسجد ملک بن عباس بندر لنگه
شهره مقصودی
3 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

امتیاز بینندگان:۵ ستاره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : شنبه تا جمعه 8AM-9.30PM
قدمت این مکان : 1550-1558 میلادی
نوع کاربری : مسجد
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، شارژر
اطلاعات تماس
آدرس : Sulaymaniyah, Prof. Siddik Sami Onar Cd. No:1, 34116 Fatih/Istanbul, Turkey
وب سایت : http://www.suleymaniyecamii.org/