قطعا اگر پل طبیعت تهران را از نزدیک مشاهده نکرده باشید اسم آن را شنیده اید و یا تصاویر مبهوت کننده آن را دیده اید، در سالیان اخیر پل طبیعت جر برترین مناطق تفریحی در بین مردم شده است و همچنین جز چشم نوازترین پل های غیرخودرویی و توریستی تهران و ایران می باشد، به جرات می توان گفت پس از برج میلاد، پل طبیعت تهران که در منطقه عباس آباد تهران قرار دارد دومین نماد گردشگری شهر تهران پایتخت کشور ایران می باشد.
پل طبیعت
پل طبیعت که دقیقا دو پارک تفریحی آب و آتش و بوستان طالقانی را از روی اتوبان مدرس به یکدیگر متصل کرده است دارای معماری شگفت انگیزی می باشد که در ادامه مطلب برای شما شرح داده ایم، از لحاظ موقعیت جغرافیایی پل طبیعت تهران در بین شاهراه های اصلی تهران یعنی اتوبان همت، مدرس، حقانی و رسالت قرار گرفته است.
معمار پل طبیعت
مهندسین طراح پل طبیعت تهران خانم لیلا عراقیان و آقای علیرضا بهزادی هستند و عملیات طراحی و پیاده سازی آن از سال ۱۳۸۸ استارت خورده و در سال ۱۳۹۳ به اتمام رسید.
طرح پل طبیعت
در سال ۸۸ توسط شهرداری منطقه عباس آباد تهران فراخوان و مسابقه ای جهت طراحی این پل در رسانه های اجتماعی صورت گرفت و در بین هزاران طرح ارسالی برای پل طبیعت طراح پیاده سازی شده هم اکنون مورد قبول قرار گرفت.
موقعیت جغرافیایی پل طبیعت
در ابتدای امر قرار بود این پل فقط نقطه اتصال در پارک تفریحی اب و اتش و طالقانی تهران باشد ولی پس از بررسی بیشتر محلی برای ماندن مردم روی آن شد که اگر هم اکنون به پل طبیعت مراجعه کنید کافی شاپ ها و رستوران های شیشه ای زیبا در طبقه زیرین پل محل بسیار خاطره انگیزی جهت گذراندن وقت و لذت بردن از منظره ای زیبا دقیقا بر روی اتوبان می باشد.
راهروهای پل طبیعت
تفاوت و ویژگی بارز پل طبیعت این است که این پل همانند نمونه های دیگر که فقط محل اتصال دو خط مستقیم بود نیست و شما از هر طبقه این پل می توانید وارد طبقه دیگری شوید و انشعاب های مختلفی برای پیاده روی و تفریح دارد که در تصاویر بالا می توانید مشاهده کنید.
ابعاد پل طبیعت تهران
عرض محیط اصلی پل طبیعت تهران بالغ بر ۵۵ متر می باشد که از لحاظ مهندسی همانند یک میدان ایجاد شده است و نکته جالبتر اینکه شما در ورودی و خروجی این پل هیچگونه بالابر و یا پله هایی مشاهده نمی کنید و به تدریج ارتفاع در مناطق مختلف با شیب های مهندسی کم و زیاد می شود.
ویژگی های روانشناسی پل طبیعت
در طراحی نقشه مهندسی پل طبیعت تهران از ترکیب های روحی و روانی زیادی استفاده شده است که بارزترین نمونه آن می توان به مشخص نبودن انتهای پل از ابتدای آن و بالعکس اشاره کرد ( در پل هایی که انتهای آن مشخص می باشد و به صورت یک خط مستقیم است بیننده فقط به فکر طی کردن مسیر می باشد ).
حفاظت از طبیعت با طراحی پل طبیعت
در ساخت پل طبیعت اولویت اصلی آسیب نرساندن به درختان اطراف این پل مخصوصا درختان موجود در بوستان طالقانی در اولویت معماران این پروژه قرار گرفت و با ایجاد کمترین آسیب به طبیعت اطراف جز برترین پروژه های ساختمانی موجود ایران که حفاظت از محیط زیست در آن مشهود می باشد.
متراژ پل طبیعت تهران
در طول پل طبیعت به صورت کلی از شرق به غرب ۲۷۰ متر می باشد و در راهروهای مختلف آن ۶۸، ۹۴ و ۳۹ متر می باشد و همچنین عرض پل طبیعت در فواصل مختلف بین ۶ تا ۱۳.۵ متر است.
سبک معماری پل طبیعت
وزن کل بنای پل طبیعت به دو هزار تن می رسد و در ایران بزرگترین پل غیر ماشین رو می باشد، مساحت کلی پل طبیعت تهران به هفت هزار متر مربع می رسد، برای پیاده سازی پل طبیعت از چهارده هزار قطعه فولادی استفاده شده است، یبش از ۶۲۰۰ متر بتن ریزی برای زیرسازی پل استفاده شده است، طرح اصلی پل از پل خواجوی اصفهان الهام گرفته شده است و از نمونه های شبیه به پل طبیعت تهران در شهرهای پاریس، تورنتو، آمستردام، کوالالامپور و ملبورن به چشم میخورد.
- بیش از ۱۰۳ کیلومتر جوشکاری برای نقاط مختلف پل انجام شده است.
- ارتفاع پل طبیعت از اتوبان مدرس به ۴۰ متر می رسد و بلندترین پل آدم رو ایران می باشد.
- عمر پیش بینی شده برای پل طبیعت توسط معمارین آن ۱۰۰ سال می باشد.
- مقاومت پل طبیعت در برابر زلزله تا ۷ ریشتر پیش بینی شده است.
- پل طبیعت دارای ۳ طبقه می باشد که طبقه اول آن ۱۴۵۵ متر، طبقه دوم آن ۲۸۷۵ متر و طبقه سوم آن ۵۷۳ متر است.
- در طبقه سوم پیش بینی انواع کافی شاپ ها، رستوران ها و مبلمان های شهری برای بازدید کننندگان شده است.
جوایز دریافتی پل طبیعت تهران
پل طبیعت تهران که به انتخاب اکثریت مردم می باشد جز پنج طراحی برتر از بین ۳۰۰ طرح ارسالی و پیاده سازی شده در دنیا در سال ۲۰۱۵ میلادی هم می باشد.
- در سال ۹۲ شمسی بهترین پروژه تمام فولادی ایران انتخاب گردید.
- در سال ۹۳ جایزه خشت طلایی را دریافت کرده است.
- در سال ۲۰۱۶ میلادی جایزه معماری اقا خان را دریافت کرده است.
- ۱۳۹۵ کسب رتبه دوم نوآوری در سی امین جشنواره بینالمللی خوارزمی ۱۳۹۵، برای طراحی پل طبیعت
- ۱۳۹۵ جایزه معماری آقاخان ۲۰۱۶
- ۱۳۹۴ جایزه معمار برای فضاهای عمومی، تهران، ایران[۱۱]
- ۱۳۹۴ طرح تقدیر شده جایزه معماری آسیا، استانبول، ترکیه [۱۲]
- ۱۳۹۴ جایزه نقرهای IPMA برای مدیریت پروژه، پاناما [۱۳]
- ۱۳۹۴ جایزه MEIDAA در بخش پروژههای عمومی و شهری خاورمیانه، دوبی، امارات متحده عربی
- ۱۳۹۴ جایزه Award+A Architizer دربخش پل و بزرگراهها، نیویورک، ایالت متحده آمریکا[۱۴]
- ۱۳۹۳ برترین پل شهری در چهارمین کنفرانس بینالمللی پل در دانشگاه امیرکبیر، تهران، ایران
- ۱۳۹۳ برنده خشت طلایی در فضاهای گردشگری و تفریحی در روز جهانی شهرها، تهران، ایران[۱۵]
- ۱۳۹۲ برترین سازه فولادی کشور در بخش پل در چهارمین کنفرانس فولاد و سازه، تهران، ایران
بیشتر بخوانید
یک پاسخ
امتیاز بینندگان:۵ ستاره