aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > گردشگری > جاذبه های دیدنی > سازه > بلندترین سدهای جهان

بلندترین سدهای جهان

بلندترین سدهای جهان
ezgif-1-eca2962dc6

بلندترین سدهای جهان و یا می توان گفت بزرگترین سدهای جهان به قدری عظمت دارند که برخی شایعات در بین کاربران فضای مجازی درباره تغییر سرعت چرخش کره ی زمین به واسطه این سدها زبان به زبان می چرخد، گرچه این جملات واهی و پوچ هستند اما چیزی از بزرگی این سدهای حیرت انگیز دنیا کم نمی کنند، در مطالب قبلی شما را با زیباترین آبشارهای جهان، زیباترین جنگل های جهان و سبزترین شهرهای جهان آشنا کردیم، در این مقاله که ترجمه شده از سایت ارث ورد است شما را با بلندترین سدهای جهان آشنا خواهیم کرد، در این جهانگردی همراه من در این تودی باشید.

سد لاژیوا چین

سد لاژیوا چین سد لاژیوا چین

سد لاژیوا چین با ارتفاع ۲۵۰ متری، این سد نیز در لیست بلندترین سدهای جهان قرار گرفته است. این سد بر روی رودخانه ی  زرد و در استان Qinghai (شمال غربی چین) واقع شده است. برای ساخت این سازه خارق العاده رودخانه ی زرد می بایستی از مسیر اصلی خود جابجا شده و قسمت های زیادی از زمین حفاری می شد. این سد در عرض ۵ سال و بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ ساخته شده است. این سد یکی از چندین سد احداث شده بر روی رودخانه ی زرد بوده و اختلالات قابل ملاحظه ای در الگوی جریان طبیعی رودخانه و تنوع زیستی اطراف آن ایجاد کرده است.

سد نورک تاجیکستان بلندترین سد جهان

سد نورک تاجیکستان بلندترین سد جهان سد نورک تاجیکستان بلندترین سد جهان

سد نورک بر روی رودخانه ی «وخش» در تاجیکستان ساخته شده و با ارتفاع ۳۰۰ متر، بلندترین سد جهان به شمار می رود. این سد از نوع خاکی بوده و یکی از بزرگترین ذخایر آبی در تاجیکستان محسوب می شود. ساخت این سد زمانی که تاجیکستان بخشی از اتحاد جماهیر شوروی بوده، صورت گرفته و ۱۹ سال طول کشیده است. ساخت این سد در سال ۱۹۶۱ آغاز و در نهایت در سال ۱۹۸۰ تکمیل شده است.

سد Mauvoisin در سوئیس

سد Mauvoisin در سوئیس سد Mauvoisin در سوئیس

سد ماوی سین یا Mauvoisin به انگلیسی لقب دومین سد مرتفع سوئیس به شمار رفته و ۲۵۰ متر ارتفاع دارد و روی رود دره ی Bagnes ساخته شده است. عملیات ساخت این سازه در سال ۱۹۵۱ آغاز شد و در سال ۱۹۵۷ تکمیل گشت و تا سال ۱۹۹۱ نیز ارتفاع آن افزایش پیدا کرده است. این سد دارای مخزنی بزرگ بوده و از آن برای ذخیره ی آب در طول زمستان استفاده می شود. هدف اصلی از ساخت این سد تولید برق هیدروالکتریکی و تامین نیروی برق شهرهای بوده است. ساخت این سد از لحاظ تکنیکی بسیار چالش برانگیز بوده چرا که زمینه ی ساخت آن کوهستانی بوده است.

سد تهری هند

سد تهری هند سد تهری هند

تهری ، لقب بلندترین سد هند که ۲۶۰.۵ متر ارتفاع داشته و بر روی رودخانه ی Bhagirathi نزدیک روستایی به نام تهری ساخته شده است. این سد به دلیل مشکلاتی که برای جنگل ها و روستاهای اطراف خود ایجاد کرد، با اعتراضات گسترده ای از طرف جوامع محلی و فعالان محیط زیست مواجه شد. مهم ترین هدف ساخت این سد، تولید برق، توزیع آب برای آبیاری و مصارف شهری بوده است. تهری یک سد خاکی و صخره ای بوده و در نوع خود جز بلندترین ها به حساب می آید.

سد نوژادو چین

سد نوژادو چین سد نوژادو چین

سد نوژادودومین گزینه از بلندترین سدهای جهان در چین می باشد که اتفاقا بر روی رودخانه ی مکونگ ساخته شده است. این سد در سال ۲۰۱۲ راه اندازی شده و تولید نیروی برق سالانه ی آن کمی کمتر از ۲۴۰۰۰ مگاوات و ذخیره ی آن ۳۲۰ کیلومتر مربع است. به غیر از تولید برق، این سد همچنین برای آبیاری زمین های زراعی اطراف، کنترل سیل و مسیریابی در راستای رودخانه ی مکونگ مورد استفاده است. هرچند مخزن بزرگ این سد باعث زیر آب رفتن زمین های جنگلی و زراعی شده و منتقدانی را از جامعه ی بین المللی برانگیخته است.

سد مانوئل مورنو تورس مکزیک

سد مانوئل مورنو تورس مکزیک سد مانوئل مورنو تورس مکزیک

سد خاکی دارای ارتفاع ۲۶۰ متری است و همین موضوع آن را در رده ی بلندترین سدهای جهان قرار می دهد. این سد بر روی رودخانه ی Grijalva و بین سالهای ۱۹۷۴ و ۱۹۸۰ ساخته شده است. این سد اخیرا بازسازی شده و در حال حاضر مرتفع ترین سد و بزرگترین نیروگاه برقی مکزیک به شمار می رود. این سد در یک منطقه ی متزلزل از نظر جغرافیایی ساخته شده و به همین دلیل طراحی آن متناسب با شرایط محیطی صورت گرفته است.

سد وایونت ایتالیا

سد وایونت ایتالیا سد وایونت ایتالیا

سد وایونت ایتالیا در ۱۱۰ کیلومتری شمال شهر روی آب ونیز واقع شده و در سال ۱۹۵۹ ساخت آن تکمیل گشته است. هرچند به علت یک خطای طراحی، این سد امروز از نظر جغرافیایی ناپایدار بوده و استفاده نمی شود. در سال ۱۹۶۹ این سد باعث لغزش زمین شده و سیل ناشی از این پدیده باعث کشته شدن ۲۰۰۰ نفر و نابودی چندین روستا در دره ی پیاوه شد. ارتفاع این سد ۲۶۱.۶ متر بوده و با سد بعدی در این لیست تنها مقدار اندکی فاصله دارد.

سد اینگوری گرجستان

سد اینگوری گرجستان سد اینگوری گرجستان

مانند سد ژائووان، اینگوری نیز یک سد قوسی بتنی فوق دیدنی است و با ارتفاع ۲۷۱.۵ متر، دومین سد قوسی مرتفع دنیا به شمار می رود. این سد بر روی رودخانه ی اینگوری در ارتفاعات گرجستان و شمال شهری به نام Jvari ساخته شده و ذخیره ای عالی برای توزیع آب و تولید برق به شمار می رود. عملیات ساخت و ساز این سد در سال ۱۹۶۱ آغاز شده و در سال ۱۹۷۸ تکمیل گشته است.

سد گرنده دیکسنس سوئیس

سد گرنده دیکسنس سوئیس سد گرنده دیکسنس سوئیس

گرنده دیکسنس در سوئیس بر روی رودخانه ی دیکسنس در کوه های آلپ ساخته شده و دارای ارتفاع ۲۸۵ متر است. هدف اصلی از ساخت این سد تولید برق هیدروالکتریکی بوده و می تواند انرژی برق بالغ بر ۴۰ هزار خانه را تامین کرده و برق را به چهار نیروگاه توزیع کند. گرنده دیکسنس یک سد ثقلی بتنی بوده و در نوع خود مرتفع ترین در جهان به شمار می رود.

سد ژائووان چین

سد ژائووان چین سد ژائووان چین

یکی دیگر از بلندترین سدهای جهان در این کشور واقع شده است. ژائووان بر روی رودخانه ی مکونگ واقع شده و دارای ارتفاع ۲۹۲ متری است. هدف از ساخت این سد در درجه ی اول تولید برق بوده و دارای ظرفیت ۴۲۰۰ مگاواتی می باشد. این سد بین سال های ۲۰۰۲ و ۲۰۱۰ ساخته شده و مرتفع ترین سد قوسی جهان است.

سخن پایانی

ما در ایران نمونه چنین سازه هایی زیاد داریم که در مقاله بهترین سدهای ایران به معرفی آنها پرداختیم، البته در دهه گذشته دانشمندان به این نتیجه رسیدند که ساخت چنین سازه های عظیم باعث تخریب و تغییر الگوی محیط زیستی خواهد شد و به مرور زمان باعث ایجاد سیل های بد، خشکسالی و از بین رفتن گونه های جانوری می شوند، نظرات و سوالات خود را درباره بلندترین سدهای دنیا برای ما کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=60300
van

مریم عبداللهی

چهار سال تور لیدر در مناطق مختلف بودم که فهمیدم علاقه بیشتری به سفرنامه نویسی و مقاله های توریستی دارم ، یکی از بزرگان می گفت ما درخت نیستیم که یجا بشینیم همش، پس سفر کنیم .

مطالب مرتبط
دانلود اپلیکیشن کریم دبی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
دانلود اپلیکیشن مترو دبی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
شهربازی موضوعی رئال مادرید دبی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
زعفران سوغات کدام شهر است؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لیست سالن های کنسرت تهران
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
تور هلیکوپتر دبی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس