aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Mir Emad Museum

موزه میرعماد کاخ سعدآباد

موزه میرعماد تهران
ezgif-1-eca2962dc6

موزه میرعماد تهران یکی دیگر از مجموعه موزه های کاخ سعدآباد می‌باشد که در بین مردم با نام موزه خط و کتابت میرعماد هم شناخته می‌شود، موزه میرعماد کاخ سعدآباد که در ساختمانی دو طبقه به نام استاد میرعماد الحسنی سیفی قزوینی یکی از مشهورترین خطاطان ایران قدیم افتتاح شده است، در این مکان که در سال‌های قبل از انقلاب اسلامی مورد استفاده خاندان پهلوی دوم بود از سبک معماری اروپایی استفاده شده است که بعد از انقلاب اداره میراث فرهنگی با تخریب دیوارهای داخلی آن موزه خط و کتابت میرعماد را راه اندازی کرد.

موزه میرعماد

ساعات بازدید موزه میرعماد کاخ سعدآباد همه روزه از ساعت ۹ صبح الی ۱۷ بوده که البته بخش فروش بلیط این موزه فقط تا ساعت ۱۵.۳۰ به گردشگران اجازه تهیه بلیت ورودی را می‌دهد، دقت کنید هزینه بازدید از موزه میرعماد سعدآباد در سال جاری ۵ هزار تومان بوده که باید قیمت ورودی به باغ موزه سعدآباد را هم لحاظ کنید، البته هزینه بازدید گردشگران خارجی از این محل متفاوت بوده که ما قبلا آن را در مقاله‌ای با نام هزینه بازدید از کاخ‌موزه سعدآباد معرفی کرده‌ایم.

با ورود به این محل در کاخ سعدآباد تهران آثاری مینیاتوری از ایران باستان، کتیبه‌های باستانی از دوره عیلامیان تا هخامنشیان مزین به خطوط میخی و نستعلیق مشاهده خواهید کرد که هر کدام روایت گر داستانی تاریخی از تمدن چند هزار ساله ایران زمین هستند، تنها نکته‌ای که در انجا مهم است دارا بودن عابر بانک برای پرداخت بلیت ورودی می‌باشد تا گردشگران براحتی بتوانند از این کاخ موزه هم دیدن کنند.

موزه خط و کتابت میرعماد

موزه خط و کتابت میرعماد در یکی از بناهای قدیمی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد قرار دارد. بنای موزه احتمالا متعلق به اواخر قرن ۱۳ و اوایل قرن ۱۴ ه.ق است. به دلیل شباهت این بنا با بناهای متعلق به اواخر دوره قاجار شیوه معماری آن شبیه به معماری دوره انتقال است که در اواخر قاجار و اوایل پهلوی شکل گرفت. ساختمان موزه میرعماد در گذشته محل زندگی دو تن از فرزندان محمد رضا پهلوی ( فرحناز و علیرضا ) بود که در سال ۱۳۷۶ با نام مشهورترین خوشنویس عصر صفوی افتتاح گردیده شامل ۱۰ قرن هنر خوشنویسی است.

طبقه اول با زیر بنایی برابر ۱۹۶ مترمربع و متراژ اعیانی ۳۱۰ مترمربع بر روی سکویی به ارتفاع ۵/۱ متر احداث شده است. در موزه فوق بخش‌های زیر موجود است :

  • ۱- خطوط قبل از اسلام
  • ۲- خطوط اسلامی
  • ۳- خطوط تفننی
  • ۴- اشیای کاربردی
  • ۵- نسخ خطی ساختمان موزه شامل دو بخش مجزا است که در طبقه اول خطوط قبل از اسلام و بخشی از خطوط اسلامی به نمایش در آمده است .

۱- خطوط قبل از اسلام در موزه میرعماد

در طبقه اول نمونه‌هایی از کتیبه‌های میخی عیلامی و کتیبه‌های پهلوی ساسانی و اوستایی نگهداری می‌شود. کتیبه میخی عیلامی بخط پروتو عیلامی نوشته شده و متعلق به معبد قدیمی چغازنبیل شوش خوزستان است. کتیبه‌های پهلوی ساسانی مربوط به اردشیر بابکان و بخشی از کتاب کارنامه اردشیر بابکان است و کتیبه اوستائی شرح متنی از اوستا می‌باشد.

۲- خطوط اسلامی موزه میرعماد

خطوط جامع این طبقه شامل اقلام شش گانه متعلق به ابن مقله شیرازی است که با خط کوفی شروع می‌شود و با خط محقق پایان می‌یابد. خطوط کوفی و ثلث و نسخ و توقیع و رقاع و ریحان بصورت قطعات متعلق به دوره‌های اسلامی در تالار طبقه اول به نمایش در آمده است از ارزنده‌ترین خطوط کوفی این تالار خط کوفی ایرانی روی پوست است که یکی از انواع تقسیم بندی‌های خط کوفی را نشان می‌دهد. خط ثلث بصورت مفردات نویسی و مشق خط و قطعه نویسی به نمایش در آمده و شامل خطوط منحصر بفردی از ثلث نویس معروف قرن ۷ ه.ق یاقوت مستعصمی است.

خط نسخ این بخش از تالارهای این طبقه از موزه قرار دارد که بصورت خطوط جامع و قطعات مختلف رنگین نویسی است و شامل برگزیده ترین آثار نسخ نویسان دوره‌های مختلف اسلامی ایران است و ارزنده ترین آن آثاری مانند زیر می‌باشد : احمد نیریزی – محمد ابراهیم قمی – احمد شاملو – وصال شیرازی – علی عسکر ارسنجانی است توقیع و رقاع – محقق و ریحان از خطوط انشعابی خط کوفی وثلث هستند که در طبقه اول موزه به نمایش در آمده‌‎اند. توقیع و رقاع شامل قطعات خوشنویسی دوره‌های اسلامی است و بیشتر از رقعه‌هایی از قرآن مجید – حرز – عقد نامه – فرمان‌ها بدست آمده‌اند و با خط توقیع و رقاع به نمایش در آمده‌اند.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=30711
van

شیما محمدیان

تو بازار مترجمی زبان بودم و تقریبا هیچ درآمدی نداشتم ، وقتی با مدیر گروه این تودی آشنا شدم مسیر زندگی من تغییر کرد و تونستم از رشته مترجمی خودم استفاده کنم در بخش توریستی .

مطالب مرتبط
33 تا از بهترین شهربازی های تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لیست سالن های کنسرت تهران
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
40 تا از بهترین مراکز خرید تهران که باید دید!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
30 تا از بهترین پارک های تهران که باید دید!
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
تفریحات هیجانی تهران کجاست؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بازارچه دستفروشان بازار شوش
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

موزه استاد میرعماد در مجموعه کاخ های سعدآباد واقع شده است. استاد میرعماد یکی از خطاطان مشهور عهد صفوی مقارن با حکمرانی شاه عباس است. ایشان به فرمان شاه عباس کشته شد.

این موزه، در بخش مرکزی مجموعه سعد آباد، قرار دارد. بنای این موزه، به دلیل شباهت به ساختمان‌های اواخر دوره قاجار و اوایل دوران پهلوی، به معماری دوره انتقال تعلق دارد. ساختمان موزه، دو طبقه دارد، که محل سکونت دو تن از فرزندان شاه (فرحناز و علیرضا) بود. پس از انقلاب ایران، ساختمان مذکور، به نمایش آثار خطی، اختصاص یافت، که سرانجام در سال ۱۳۷۶ خورشیدی، به نام مشهورترین استاد خوشنویسی قرن ۱۱ هجری قمری، یعنی میرعماد حسنی، تغییر نام یافت.

موزه خط و کتابت میرعماد در یکی از بناهای قدیمی مجموعه فرهنگی و تاریخی سعد آباد قرار دارد . بنای موزه احتمالا متعلق به اواخر قرن ۱۳ و اوایل قرن ۱۴ ه.ق است . به دلیل شباهت این بنا با بناهای متعلق به اواخر دوره قاجار شیوه معماری آن شبیه به معماری دوره انتقال است که در اواخر قاجار و اوایل پهلوی شکل گرفت. ساختمان موزه میرعماد در گذشته محل زندگی دو تن از فرزندان محمد رضا پهلوی ( فرحناز و علیرضا ) بود .
ساختمان موزه دارای دو طبقه است و با تلفیقی از معماری سنتی ایران و اروپا ساخته شده است که پس از انقلاب تا مدتها بدون استفاده بود تا زمانی که سیاست های سازمان میراث فرهنگی این بنا را محلی برای نمایش آثار خطی مناسب تشخیص داد و در نتیجه با تفکیک بخش های مختلف آن تغییراتی در کل ساختمان به وجود آمد و مرمت آن آغاز گردید .
معمار داخلی بنا توسط خانم مهندس فیروزه اطهاری و طراحی خارجی آن توسط مهندس هومن صدر صورت پذیرفت . با حذف دیوارهای اضافی و تبدیل بنا به یک فضای مناسب موزه ایی ساختمان تبدیل به موزه خط و کتابت گردید و در سال ۱۳۷۶ ه.ق این موزه با نام بزرگترین استاد خوشنویسی قرن ۱۱ ه.ق میرعماد الحسنی سیفی قزوینی افتتاح گردید .

موزه‌ی خط و کتابت میرعماد در یکی از ساختمان‌های قدیمی مجموعه سعدآباد که تاریخچه‌ی ساخت آن به قرن ۱۴-۱۳ هجری قمری برمی‌گردد واقع شده‌است. ساختمان موزه خط و کتابت در دوره پهلوی محل زندگی فرزندان محمدرضا پهلوی، به نام فرحناز و علیرضا بود که بعد از انقلاب تغییر کاربری داد و به موزه خط و کتابت میرعماد تبدیل گشت. ساختمان این موزه دو طبقه دارد که با تلفیقی از معماری سنتی ایران و اروپا ساخته شده و تا سال‌ها بعد از انقلاب اسلامی بدون استفاده مانده بود تا اینکه با سیاست‌های سازمان میراث فرهنگی تبدیل به محلی برای نمایش آثار خطی مناسب میرعماد تشخیص داده شد،

برای یک علاقمند به خط, شاید خوب باشه که بره. البته موزه جامعی نیست. یک موزه کوچک است و ساختمانش هم چیز خاصی نداره.

ممنونم نمیدونم چرا مردم از موزه خوششون نمیاد

چون معمولا موزه های داخل کشور امکانات خوبی ندارند

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 30 دقیقه
ساعت دسترسی : 09:00 تا 17:00
هزینه ورودی : 5000 تومان
قدمت این مکان : قدمت ساختمان : قاجاریه - قدمت موزه : 1376 خورشیدی
نوع کاربری : موزه کتابت، نسخ خطی و آثار خطی از میرعماد
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، خودپرداز، کافه، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی
اطلاعات تماس
آدرس : استان تهران، شهر تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه)، انتهای خیابان شهید کمال طاهری، مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد
شماره تماس : 02127940387
وب سایت : http://sadmu.ir/