موزه جنگ تهران در عمارت تیمورتاش واقع شده است که در این پست با ساعات بازدید موزه جنگ ، تلفن و راهنمای گردشگری در این مجموعه تاریخی و جذاب آشنا خواهید شد، در خیابان دانشگاه پایتخت مکانی تاریخی قرار دارد که برخی آن را با نام دانشگاه جنگ می شناسند، مجموعه باغ شاه مقر اصلی فرماندهی محمد علی شاه قاجار در زمان حکومتش بود، خانه تیمورتاش در ضلع شرقی این مکان قرار گرفته و امروزه با تغییر کاربری به موزه جنگ تهران در آن ابزارآلات غول پیکر جنگی و ماکت هایی در این رابطه به نمایش عمومی در آمده است، در این ایرانگردی همراه من در این تودی باشید.
معرفی
شاید از خود بپرسید تیمورتاش در تاریخ ایران زمین چه تاثیری داشته است، اگر بگوئیم این شخصیت با کمک رضا شاه اول توانستند سلسله ننگین قاجاریه را از تخت پایین بکشد، این فرد با توجه به سطح علمی خوبی که داشت توانستن هشت سال ویزر امور بین الملل ایران در آن سالها باشد.
با روی کار آمدن پهلوی دوم اینجا به دانشگاه جنگ تغییر کاربری پیدا کرد و حتی پس از انقلاب کاربری خود را حفظ کرد و افرادی که درجشان به بالاتر از سرهنگی ارتقا یابد باید برخی دروس را در این محل سپری نمایند. در سال ۱۳۹۳ با بازسازی عمارت تیمورتاش اینجا به موزه جنگ تغییر کاربری پیدا کرد. امروزه در آن انواع سلاح های سرد و گرم، ادوات جنگی، سلاح هایی که در جشن های دو هزار و پانصد ساله شاهنشاهی استفاده می شدند در کنار قمه و چاقوهای مورد استفاده در حکومت های قاجاریه و صفویان به نمایش در آمده است.
معماری
خانه تیمورتاش از دو طبقه و زیرزمین تشکیل شده، که ارتفاع طبقات این ساختمان متفاوت است. نمای آجری و همچنین آینهکاری های نفیس در سقف تالار اصلی بسیار مورد توجه بازدیدکنندگان است. گچبریهای ظریف و زیبایی نیز در سرستونها و سایر بخشهای بنا وجود دارد. درها و پنجرههای چوبی نیز با وجود فرمها و اشکال خاص خود، جلوه زیبایی به این بنا دادهاند.
طبقه اول
در این طبقه سلاح و ادوات جنگی متعلق به دورههای صفویه، قاجار و پهلوی قرار دارد. این ادوات از ساخته های کشورهایی مثل آلمان، انگلستان، شوروی و ایتالیا هستند. از جمله آنها میتوانم به باروتدان، ذره بین نقشه خوانی، دوربین جنگی، هفتتیر، کلت، مسلسل و موشکهای آرپیجی اشاره کرد.
طبقه دوم
این طبقه از نظر معماری زیباتر از طبقه اول است. سقف دیدنی این طبقه در کنار آیینهکاریهای دیدنی بر جذابیت آن افزودهاند. همچنین پنجرههای ارسی با شیشههای رنگی حال و هوایی دلانگیز به آن دادهاند. سردیس هایی از شهدای مشهور ایران از قبیل عباس بابایی، ابراهیم همتی و سرلشکر فلاحی در طبقه دوم جای گرفتهاند.
زیرزمین
در زیرزمین خانه تیمورتاش آبانباری قدیمی واقع شده است که آن را با نورپردازی جلوهای دیگر دادهاند. همچنین کافهای کوچک در زیرزمین قرار دارد.
محوطه بیرونی
محوطه بیرونی شامل فضای سبز است که در قسمتهایی از آن ماشین ها و هوا بردهای جنگی قرار دارند. همچنین تعدادی درخت به نشانه دوستی با دیگر کشورها در محوطه جای گرفته اند که از جمله آنها میتوان به درخت دوستی با ایتالیا، عمان، جمهوری آذربایجان، عراق و پاکستان اشاره کرد.
آثار موزه
هر کدام از اتاق های این محل به نمایش سلاح های گوناگون تبدیل شدند، در یکی از اتاق ها باروت دان های مورد استفاده در زمان قاجار، اسلحه اسناپیر ارتش هیتلر، اسلحه پنج تیر ارتش شوروی و اسلحه گلنگدنی فرانسوی ها در زمان ناپلئو بناپارت به نمایش گذاشته شده است.
در این قسمت با برخی آثار موزه جنگ تهران که برای علاقه مندان مهم هستند ذکر نام شده اند :
- اسلحه والتر مورد استفاده شهربانی سابق
- اسلحه ماکاروف روسی
- اسلحه کلت شاه کش
- مسلسل یوزی اسرائیلی
- موشک زن آر پی جی
- مین ضد خودرو
- توپ انداز هدیه امپراطوری روس ها
- ساعت های خورشیدی
- تصاویری از ارتش، شهربانی و نیورهای جنگی سابق
- تندیس هایی از شهیدان عباس بابایی، منصور ستاری و ابراهیم همتی
دسترسی
با وسیله شخصی: به خیابان جمهوری بروید و وارد خیابان باستان شوید. مسیر را ادامه دهید تا به خیابان کمالی برسید. بلوار دانشگاه جنگ را رد کنید و همانجا وسیلهتان را پارک کنید. البته جای پارک خیلی سخت پیدا میشود.
با وسیله عمومی: بهترین راه برای رفتن به موزه جنگ، استفاده از مترو است. سوار خطر ۲ مترو شده و در ایستگاه میدان حر پیاده شوید. دانشگاه جنگ و خانه تیمورتاش در چند قدمی شماست.
ساعت بازدید
موزه جنگ تهران دوشنبهها از ۱۴ تا ۱۸ و جمعهها از ۹ تا ۱۸ باز است و بازدید از آن رایگان است.
شماره تلفن موزه جنگ (خانه تیمورتاش):۰۲۱۶۶۴۹۴۱۴۹
سخن پایانی
در طبقه زیر زمین موزه جنگ تهران یک کافه کوچ برای پذیرایی از گردشگران تعبیه شده است که در صورت تمایل می توانید از آن استفاده کنید، در بخش زیر می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را برای ما و دیگران کامنت کنید.
بیشتر بخوانید