aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

معبد گارنی ارمنستان

تاریخچه معبد گارنی
ezgif-1-eca2962dc6

معبد گارنی ارمنستان یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری و تاریخی شهر ایروان پایتخت این کشور می باشد که با قدمت چند هزار ساله خود در بین گردشگران از محبوبیت بالایی برخودار است، این معبد با وجود اینکه از مرکز شهر ایروان بدور می باشد اما روزانه صدها مسافرا داخلی و خارجی از آن بازدید به عمل می آورند، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ارمنستان و در این مقاله به طور کامل با تاریخچه، معماری ، تصاویر، آدرس ، قیمت بلیط ورودی و دیدنی های معبد گارنی آشنا خواهید شد.

تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان

معبد گارنی ایروان

در دره مشهور رود آزارت ارمنستان و در فاصله ۲۵ کیلومتری از شهر ایروان معبد گارنی قرار دارد که از پایین ترین نقطه دره ۵۴ متر ارتفاع داشته است، در نزدیکی این محل روستای تاریخی با همین نام وجود دارد که خود از دیدنی های نزدیک به معبد می باشد، با وجود اینکه امروزه کاربری معبد به دست مسیحیان می باشد اما در ابتدای ساخت یعنی ۳۰۰ سال قبل از پیدایش دین مسیح برای پرستش الهه میترا یا خدای خورشید پیاده سازی شد و مردم برای عبادت به آن مراجعه می کردند.

تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان

تاریخچه معبد گارنی ارمنستان

معبد گارنی را هر دینی مالک خود می داند، مسلمانان ، زرتشتیان و یهودیان بر سر تملک آن دعواهای مختلفی داشته اند، برخی از باستان شناسان آن را مربوط به دوره اشکانیان و پس از میلاد مسیح می دانند و برخی آن را به قبل از میلاد مسیح نسبت می دهند، کتیبه اصلی این مجموعه که به خط یونانی است نام حکومت اشکانیان را تراشیده به روی خود نمایش می دهد ، همین امر باعث شده که در کتب اصلی تاریخی این معبد از سری سازه های تاریخی مربوط به دوره حکومت اشکانیان به حشاب آید.

زلزله مهیب گارنی

در زلزله وحشتناک در سال ۱۷۶۹ میلادی نیمی از معبد و سازه های نزدیک به آن به طور کل از بین رفت و از آن دوره به بعد چندین مرتبه مورد بازسازی قرار گرفت ، در هر صورت از بعد از دین مسیح و تا به امروز این معبد کاربری مسیحی داشته و دیگر خبری از ادیان دیگر نظیر اسلام و یهود در آن دیده نمی شود، این مکان در سالهای ۱۸۸۰ ، ۱۹۴۹ و ۱۹۷۵ میلادی مورد بازسازی قرار گرفت تا به شکل امروزی خود درآمد و کمی به استحکام این سازه تاریخی افزوده شد .

تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان

سبک معماری معبد گارنی

از نمای بالا و تصاویری که مشاهده می کنید این معبد دقیقا به شکل مستطیل می باشد و طول عرض آن ۱۵*۱۱ متر است، از مهم ترین نکات در ساخت معبد گارنی ایجاد تعداد بیست و چهار ستون سنگی که نمایان گر تعداد ساعات شبانه روز بوده می باشد.

تندیس اطلس تیتان

در نزدیکی معبد تندیس اطلس تیتان که خدای تحمل وزن آسمان هاست دیده می شود و هدف از ایجاد آن نمایش دادن استقامت معبد به افراد سیاسی بوده است، همچنین برای تزئینات این معبد در طول زندگی چند هزار ساله اش در دیوارها و سقف مجموعه خطوطی زیبا با زبان های عربی، فارسی و یونانی در کنار اشکالی از درختان و گیاهان تراشیده شده اند.

سرقت انگلیس ها

استعمار انگلستان در سال ۱۹۰۷ میلادی سر یک مجسمه زیبای شیر را که در معبد گارنی ایروان وجود داشت از جا کند و به موزه انگلیس منتقل کرد و همچنین در طول تاریخ بارها اشیا و تندیس های این محل به سرقت رفتند، در ادامه با بخش های دیدنی معبد گارنی آشنا خواهید شد.

تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان

اتاق معبد گارنی

این معبد فقط یک اتاق سنگی دارد که با طول و عرض ۷*۵ و ارتفاع ۷ متر تا سقف بخشی بوده که مسوولین و افراد مهم مذهبی برای جلسات و عبادات خاص از آن استفاده می کردند ، در این اتقاق یک نورگیر بزرگ به روی سقف مشاهده خواهید کرد و همچنین دربی بزرگ برای ورود و خورج از آن طراحی شده بود، در همین اتاق یک طاق سنگی مشاهده خواهید کرد که البته امروزه داخل آن خالی می باشد اما در قرن های دور در آن مجسمه الهه میترا قرار داشته و هدف از ساخت این طاق سنگی جلوگیری از برخورد آب باران با مجسمه خدای خورشید بوده است.

کتیبه های معبد گارنی

بیش از ۲۸ کتیبه در این معبد کشف و دیده شده است که در اثکر آنها تاریخ و بیوگرافی دوره های سیاسی درج شده است ، این کتیبه های سنگی با خطوط میخی، ثلث ، یونانی و رومی مشاهده می شوند و هر کدام مربوط به دوره ای از تاریخ هستند.

کلیسای سنت سایون

درست در مقابل معبد گارنی کلیسای سنت گایون وجود دارد، این کلیسا به گفته مورخین مربوط به قرن ششم پس از میلاد حضرت مسیح می باشد و تقریبا نیمی از ان تا به امروز تخریب شده است.

تصاویر معبد گارنی ارمنستان تصاویر معبد گارنی ارمنستان

حمام پادشاهی معبد گارنی

حمام زیبایی در معبد گارنی با نام حمام پادشاهی وجود دارد که در آن ۵ اتاق ویژه تعویض لباس ، اتاق آب سرد، اتاق آب گرم، اتاق پانسمان تعبیه شده است، برای ساخت آن از موزاییک های رنگی یونانی زیبا استفاده شده که در نوع کم نظیر است و امروزه از زیباترین بخش های این معبد برای دیدن می باشد.

کلیسای ماشتتز هایرپت

ماشتتز ایرپت بزرگ ترین شخص مسیحی در طول تاریخ بوده که پس از وفات وی شاگردانش برای او کلیسایی با همین ساختند و البته امروزه مقبره وی به علت در امان ماندن از حمله اعراب در قرن های دور خالی می باشد.

سبک معماری معبد گارنی ایروان

این معبد در دوره حکمت هلنیستی در ارمنستان ایجاد گردید البته در آن دوره ارمنستانی نبود و این منطقه تحت نقشه حکومت هخامنشیان بود ، سبک معماری معبد گارنی یونانی کلناند می باشد و ستون های موجود در معبد کاملا متقارن با هم هستند ، از همین رو پس از ورود به معبد فضای بی نظیری به چشم بیننده رسوخ می کند.

امکانات رفاهی

در نزدیکی معبد و روستای گرانی امکانات رفاهی خوبی نظیر سرویس های بهداشتی، منازل روستای تاریخی، فروشگاه و غرفه های صنایع دستی و گردشگری ، رستوران های سنتی و تاکسی سرویس وجود دارد.

شرایط آب و هوایی

گارنی و در کل شهر ایروان شهری کوهستانی با اب و هوای سرد و مرطوب می باشد که در دو فصل زمستان و پاییز اغلب شاهد بارش برف و باران در آن هستیم ، بهترین ماه های برای بازدید از این معبد بین ماه های اردیبهشت تا شهریور می باشد.

چگونه به معبد گارنی برویم

برای مراجعه به معبد گارنی ارمنستان در شهر ایروان با تاکسی به روستای گارنی مراجعه کنید و از آن روستا با طی کردن مسیری نیم کیلومتری با ورودی معبد روبرو خواهید شد، بهتر است با تهیه بلیت های بازدید از این معبد به بازدید از آن مراجعه نمایید تا علاوه بر کیفیت بهتر همراه با راهنمای گردشگری با بخش های مختلف آن آشنا شوید.

سخن پایانی

شما می توانید سوالات ، تجربیات و نظرات خود را درباره این محل در بخش کامنت کنید .


بییشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=18856
van

شیما محمدیان

تو بازار مترجمی زبان بودم و تقریبا هیچ درآمدی نداشتم ، وقتی با مدیر گروه این تودی آشنا شدم مسیر زندگی من تغییر کرد و تونستم از رشته مترجمی خودم استفاده کنم در بخش توریستی .

مطالب مرتبط
مرز نوردوز جلفا
سمیرا ابریشمی
5 دیدگاه
کلیسای گریگوری استیپانوس همدان
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
کتابخانه فنر روم ارتدکس استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کلیسای سنت آنتونی پادوا استانبول
شهره مقصودی
0 دیدگاه
کلیسای قلات
آتنا بنی اسدی
0 دیدگاه
کلیسای تادئوس و بارتوقیمئوس مقدس تهران
ترلان کمیلی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

امتیاز بینندگان:۵ ستاره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس