مقبره و آرامگاه کمال الملک نیشابور با سبک معماری
در جوار مقبره های خیام و عطار نیشابوری ، آرامگاه کمال الملک نقاش برجسته ایرانی وجود دارد که با زیباترین سبک معماری اثر استاد هوشنگ سیحون خود نمایی می کند،در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ایران و در این مقاله سری به این مقبره زده ایم تا با تاریخچه ، سبک معماری ، آدرس ، تصاویر و راهنمای گردشگری آن به طور کامل آشنا خواهید شد.
آرامگاه کمال الملک نیشابور
شهر نیشابور پس از مشهد مقدس ، توریستی ترین شهر استان خراسان رضوی می باشد که اکثر گردشگران این شهر را با مقبره های خیام و عطار می شناسند، در سال 1337 هجری خورشیدی ایده ساخت چنین مقبره ای به انجمن ملی فرهنگی بخت ایران توسط هوشنگ سیحون ارائه شد و از همان سال استارت ساخت آن خورده شد .
سبک معماری آرامگاه کمال الملک
این پروژه طی 5 سال از سال 1337 تا 1342 شمسی با کمک تعدادی هنرمند نیشابوری و زیر نظر مهندس سیحون ساخته شد، این مقبره زیبا در محیطی با مساحت بیست و هشت متر مربع با استفاده از کاشی کاری های فیروزه ای طراحی و اجرا گردید، این سازه دارای شش قوس نیم دایره ای می باشد که به روی پایه ای بتنی تشکیل شده است.
با توجه به این کمال الملک زاده شهر کاشان در استان اصفهان می باشد ، شیوه معماری این مقبره دقیقا کاشانی است که الهام گرفته از محل تولد این نقاش می باشد، همچنین این مقبره در یک محیط سرسبز و زیبا بنا شده که با ورود به آن خنکای هوای خوش را لمس خواهید کرد.
بیوگرافی کمال الملک
کمال الملک نقاش برجسته ایرانی در سال 1224 خورشیدی در شهر توریستی کاشان به دنیا آمد، وی برای ادامه تحصیلخود به شهر تهران و مدرسه دارالفنون مهاجرت کرد و در این مدرسه هنر وی به شکوفایی رسید، هنگامی که خبر شهرت این نقاش به گوش ناصرالدین شاه رسید این پادشاه قجری عمارت شمس العماره را به طور کل به کمال الملک تقدیم کرد تا آثار خودش را به براحتی طراحی و منتشر نماید.
نام اصلی کمال الملک
نام اصلی کمال الملک ، محمد غفاری بود که این لقب را از ناصرالدین شاه دریافت کرد، وقتی که تابلوی مشهور تالار آینه را طراحی کرد ريال لقب کمال الملک به صورت اختصاصی به وی تعلق گرفت، وی برای ادامه تحصیل به کشور فرانسه مهاجرت کرد و در سال 1300 با بازگشت به ایران تصمیم به افتتاح مدرسه هنری با نام صنایع السلطنه گرفت ، کار او در این مدرسه سرانجامی نداشت و مجبور به ترک تهران و مهاجرت به شهر نیشابور شد.
وفات کمال الملک
کمال الملک در سال 1319 هجری خورشیدی و در پنجمین ماه سال دار فانی را وداع گفت و در همان شهر در جوار عطار به خاک سپرده شد، از برترین آثار وی می توان به تابلوی زرگر، تابلوی مظفرالدین شاه، تابلوی پشت بام صاحبقرانیه و تابلوی رمال بغدادی اشاره کرد.
امکانات رفاهی
برای رفاه حال گردشگران در این محل سرویس های بهداشتی، تاکسی سرویس، صندلی، فضای سبز، فروشگاه و کافه رستوران تعبیه شده است تا در صورت نیاز از آنها استفاده نمایید.
چگونه به آرامگاه بروم
برای مراجعه به این مقبره در شهر نیشابور وارد خیابان عرفان شوید ، در انتهای همین خیابان یک باغ سرسبز مشاهده خواهید کرد که آرامگاه در همین محل قرار دارد، همچنین با تاکسی از هر نقطه شهر می توان به مقبره سفر کرد.
سخن پایانی
شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره آرامگاه کمال الملک نیشابور در بخش زیر کامنت کنید.
بیشتر بخوانید