aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی اصفهان > آرامگاه بابا رکن الدین ؛ گردشگری با طعم حاجت روایی

آرامگاه بابا رکن الدین ؛ گردشگری با طعم حاجت روایی

آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان
ezgif-1-eca2962dc6

امروزه آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان به محلی برای حاجت روایی اهل ایمان تبدیل شده است، معجزات بابا رکن الدین ، نذر بابا رکن الدین، ذکر و نذر بابا رکن الدین همه و همه باعث شد تا در این مقاله جذاب به سراغ این آرامگاه دیدنی برویم، نام کامل این عارف بزرگ قرن ۸ هجری قمری مسعود بیضاوی بود که در دوره فرمانروایی بهادر خان مغول زاده در نصف جهان زندگی می کرد، طریقه نزدیکی به خدا، چله های عجیب و غریب و خلوص نیت این شیخ مشهور باعث شد که امروزه گردشگران و اهل ایمان از سراسر کشور به مقبره وی سفر کنند، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری اصفهان با آرامگاه بابا رکن الدین به طور کامل آشنا می شوید، همراه این تودی باشید.

آرامگاه بابا رکن الدین

بعد از فوت بابا رکن الدین ( مسعود بیضاوی ) در سال ۷۶۹ هجری ، یاران این عارف ، او را در محلی که همیشه به چله نشینی می نشست ( خانقاه ) دفت کردند، شاه عباس صفوی با شنیدن شیوه زندگی این مرد بزرگ دستور ساخت ارامگاهی در خور شان او در اصفهان داد تا در اوایل سال ۱۰۳۹ قمری برای اولین مرتبه مزاری زیبا در این منطقه ساخته شود، امروزه اینجا در یکی از اماکن تاریخی اصفهان با نام مجموعه تخت فولاد واقع شده است که با سبک معماری صفوی و تزئینات بی نظیرش در بین مسافران و مردم محبوبیت فراوانی دارد.

آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان

حاجت روایی بابا رکن الدین

خیلی از مردم و اهل دین عقیده بارزی در زمینه حاجت روایی نذر بابا رکن الدین دارند، از همین رو هر روزه صدها نفر به نیت بازگشایی بخت خود در زندگی عازم زیارت این مزار می شوند، بیشتر مردم بر این عقیده هستند که اگر شما سوره یاسین و فاتحه در این محل بخوانید و در حین دعا صدایی عجیب به گوشتان برسد قطعا نذر شما برآورده خواهد شد! داستان های زیادی در قرن های اخیر در این زمینه بین مردم رواج پیدا کرده این عارف بزرگ گره خیلی از مشکلات را برآورده می کند ( همانند آرامگاه ابوسعید ابوالخیر در شهرستان تربت حیدریه ) .

آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان

سبک معماری مقبره

سبک معماری مقبره بابا رکن الدین در نوع خود کم نظیر است، از آنجایی که بعد از وفات ایشان، تعداد زیاد دیگری از افراد مختلف در اتاق های اطراف خانقاه دفن شدند اینجا در بین بومیان به قبرستان بابا رکن الدین شهرت دارد، کاشی کاری های فیروزه ای رنگ صفوی، گنبدی آجری در کنار آثار مینیاتوری و خوش نویسی خارق العاده در ساخت این بنا به وفور استفاده شدند، همچین شیخ بهایی در گسترش آرامگاه نقش مهمی ایفا کرد، گنبد فیروزه ای رنگ زیبا روی یک سازه چند ضلعی همه و همه با استفاده از بهترین معمارین بومی آن سالها صورت گرفت.

تعداد ۵ ایوان آجری در اطراف مقبره ساخته شد تا گنبد زیبا روی آن ها شکل بگیرد، یک سنگ مرمر دو متری با عرض شانزده متر در سر مزار وی نصب گردید، همچنین یک سنگ مرمر دیگری به صورت عمود قائم بر محل دفن نصب شد تا در آخر و در درب ورودی با نصب یک کتیبه زیبا با خط نستعلیق و درج تاریخ ساخت مزین شود، پلان کلی آرامگاه بابا رکن الدین به صورت پنج ضلعی بوده که به نشانه اهمیت ویژه پنج تن آل عبا می باشد.

آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان

داستان صدای عجیب مقبره چیست ؟

می گویند گاهی صدایی از مقبره بابا رکن الدین بیرون می اید ! این داستان به دوران زندگی شیخ بهایی در اصفهان بر می گردد، شیخ بهایی روزی در حال راز و نیاز بر سر قبر بابا رکن الدین بود که صدایی به او می گوید یا شیخ ، برو به فکر خودت باش ! از همین شیخ بهایی با ترس محل را ترک می کند به محل زندگی خود می رود و به گفته علامه مجلسی تا چهل روز مشغول توبه می شود!

بابا رکن الدین که بود ؟

بابا رکن الدین اصالتا اهل منطقه بیضای استان فارس بود، وی از خانواده ای مذهبی چشم به جهان گشود، او که در زمینه عرفان ید طولایی داشت از شاگردی اشخاص مهمی همچون عبد الرزاق کاشانی و داود یصری راه قرب الهی را آغاز کرد تا در دوره زندگانیش نام بزرگی برای خود دست و پا کند، از کتاب های مطرح این شخصیت می توان به کتاب فصوص الحکم ابن عربی، معلوم الخصوص، قلندریه ، کشف الضر و نصوص الخصوص به زبان های پارسی و عربی اشاره کرد، همچنین پدر علامه مجلسی ( مجلسی اول ) شاگرد ارشد بابا رکن الدین در آن قرن ها بود.

امکانات رفاهی مزار

در اطراف این مجموعه امکانات رفاهی خاصی دیده نمی شود و تنها می توان به پراکینگ خودروهای سواری، سرویس بهدشایت و فضای سبز زیبای آن اشاره کرد.

نحوه دسترسی 

رسیدن به آرامگاه بابا رکن الدین در اصفهان آسان است ، اگر خودروی سواری دارید خودتان را به خیابان آزادگان برسید تا مشاهده تابلوی تخت فولاد وارد این محل شوید، همچنین با تاکسی از هر نقطه شهر براحتی می توانید به مقبره سفر کنید.

سخن پایانی

آرامگاه بابا رکن الدین اصفهان در سال ۱۳۱۲ شمسی به فهرست میراث ملی ایران اضافه شد، شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای
https://intoday.ir/?p=39953
van

پروانه ماندگار

مطالب مرتبط
Najafabad Kausar Hotel هتل کوثر نجف آباد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Aran and Bidgol Grand Mosque مسجد جامع آران و بیدگل
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Shapurabad historical castle قلعه تاریخی درمیان شاپور آباد استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Blue dreams pool پار آبی و استخر رویای آبی شهرضا
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Dizche Pardis beach hotel هتل ساحلی پردیس دیزچه شهر مبارکه استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Najafabad mountain amusement park شهربازی کوهستان نجف آباد استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

سلام
در متن سوره مبارکه یاسین به اشتباه دعای یاسین تایپ شده

ممنون اصلاح گردید سپاس از شما

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس