aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

مقبره دانیال نبی شوش

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش
ezgif-1-eca2962dc6

مقبره دانیال نبی شوش یکی از مهم ترین جاذبه های مذهبی در استان خوزستان می باشد که سالانه سیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب می کند، این ارامگاه مربوط به قرن ۷ قبل از تولد حضرت مسیح است که در این مقاله و در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ایران با تاریخچه، آدرس، تصاویر و دانستنی های لازم در سفر آن اشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

مقبره دانیال نبی 

مقبره دانیال نبی در شهر شوش استان خوزستان یکی از مهم ترین جاهای دیدنی نزدیک اهواز می باشد ، این آرامگاه در طول تاریخ دستخوش تخریب های فراوانی بود که مهم ترین آن سیل سال ۱۲۴۵ هجری شمسی در دوره قاجارها بود که نیمی از آن را با خود برد، البته پس از آن یکی از افراد نیکوکار شهر شوش بنا به حالت اولیه خودش بازگرداند .

حضرت دانیال نبی (ع) مورد احرتام تمام ادیان از جمله شیعیان و ایرانیان می باشد ، به طوری که در روزهای مهم سال و بویژه عید نوروز مردم برای ادای احترام به مقبره وی سفر می کنند، همچنین در روزهای مهم دین یهود ، یهودیان ایران به آرامگاه دانیال سفرهای زیارتی فراوانی انجام می دهند.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

دیدنی های مقبره دانیال نبی 

در سفر خود به شهر شوش و بازدید از آرامگاه دانیال با دیدنی ها و بخش های مختلفی روبرو خواهید شد، اولین بخش صحن روباز و ورودی مقبره می باشد، این زیارتگاه دارای دو بخش ورودی با سبک معماری ایرانی – اسلامی بوده که در آن با استفاده از کاشی کاری هایی زیبا جلوه ای با شکوه به خود گرفته است.

مقبره دانیال نبی

در ابتدای ورودی به بخش مقبره دانیال دو گلدسته زیبا با ارتفاع ۱۰ متر مشاهده خواهید کرد که به گفته مورخین در سال ۱۲۹۱ هجری شمسی به محیط اضافه شدند، ضریح دانیال با ابعاد ۷ متر در ۷ متر مربع شکل با تزئینات آینه کاری همانند سایر ضریح های اسلامی در مرکز سالن دیده می شود که در داخل سالن اصلی شما زیباترین اصول معماری بکار رفته ایرانی – اسلامی را از نزدیک مشاهده خواهید کرد.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

بقعه اصلی دانیال

همانند حرم حضرت امام رضا (ع) و خیلی از نامداران دیگر ، مقبره و محل دفن اصلی دانیال در زیرزمین مجموعه واقع شده است، نکته قابل توجه درباره این بقعه آن است که در کف این زیرزمین بلوک هایی استفاده شده که قابلیت برداشته شدن را دارند و زیر آن رودخانه باستانی شاوور جریان دارد، بقعه اصلی در اتاقکی با محیط ۷ در ۷ متر و ارتفاع ۱.۸۵ سانتیمتر قرار گرفته که با سنگ قبری زیبا مزین به نام حضرت دانیال قابل بازدید هستند.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

گنبد مخروطی ارامگاه دانیال 

نماد مقبره دانیال نبی ، گنبد مخروطی شکل آن با ۲۰ متر ارتفاع می باشد، این سبک گنبدها را در بخش های جنوبی کشورمان به وفور می توان دید که در بین بومیان به گنبد آناناسی یا گنبد پلکانی شهرت دارد، به گفته دانشمندان این گنبد در سال ۱۲۷۵ خورشیدی بازسازی شد و دقیقا به روی ضریح اصلی قرار دارد، سبک معماری جنوبی ایرانی را به وضوح می توان در ساخت گنبد مخروطی حضرت دانیال مشاهده کرد.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

بیوگرافی دانیال نبی

چهارمین فرزند از اولین همسر حضرت یعقوب (ع) از قوم بنی اسرائیل در قرن هفتم قبل از میلاد مسیح حضرت دانیال نبی بود که با لقب نبی الله در جامعه مذهبی دنیا شناخته می شود، وی که در محدوده بیت المقدس سابق زندگی می کرد به عنوان اسیر جنگی در سن کودکی به بابل در ایران ارسال شد و در آنجا پس از سالها اسارت با تعبیر خواب ها و پیشگویی های بی نظیرش مورد توجه پادشاهان هخامنشی قرار گرفت.

در برهه ای از زندگی دانیال ، وزیر داریوش کبیر در ایران شد و پس از آن به شهر شوش در نزدیکی بابل سابق کوچ کرد ، وی در دوره زندگی خود تمام نمازهای عبادی خودش را به سمت اورشلیم میخواند و ازهمین رو دشمنان زیادی پیدا کرد تا جایی که در یکی از کتب درج شده مردم وی را به چاهی به نام چاه شیران که در آن شیرها نگهداری می شدند انداختند اما وی در کمال ناباوری سالم باقی ماند.

از این داستان به بعد دانیال نبی مورد توجه و احترام مردم آن دوره قرار گرفت ، دانیال در یکی از سفرهایش در منطقه شوش قدیم و در سن نزدیک به یکصد سالگی دارفانی را وداع گفت که البته مقبره وی به طور دقیق مشخص نیست کدام منطقه از شوش است، اما این ارامگاه که امروز در شهر شوش قرار دارد موثق ترین آدرس مقبره دانیال نبی (ع) می باشد.

تصاویر مقبره دانیال نبی شوش تصاویر مقبره دانیال نبی شوش

روایت هایی درباره دانیال نبی

در برخی روایت ها آمده است که پس از فوت دانیال جسد وی مومیایی شده و در محفظه ای شیشه ای مانند توسط مردم نگهداری می شد که در روزهای سخت نظیر خشکسالی ها آن را بیرون می آورند تا فراوانی نعمت به زندگی مردم بازگردد، با حمله اعراب به ایران عمر رئیس سپاه اعراب جسد را از نزدیک مشاهده نمود و داستان را به حضرت علی (ع) گزارش داد.

حضرت علی (ع) در پاسخ گفت که این جسد مربوط به برادر دینی من دانیال نبی بوده ، آن را با احترام در میان آب های رودخانه شوش دفن کنید تا از گزند مهاجمین بدور باشد و همچنین ادامه عرض کردند که هر کس به دیدار دنیال نبی برود گویی به دیدار من رفته است.

امکانات رفاهی

برای رفاه حال گردشگران در این مقبره امکاناتی نظیر ارائه چادر برای بانوان، نمازخانه و سرویس بهداشتی تعبیه شده است و در نزدیکی آن یک پمپ بنزین برای خودروی سواری شما قرار دارد تا در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

چگونه به مقبره دانیال نبی بروم

برای مراجعه به این ارامگاه در شهر شوش وارد خیابان ام خمینی شده و از آن خیابان به بین مسیر تپه ارگ و رودخانه تاریخی شاوور بروید تا با ورودی این مقبره روبرو شوید، ورود به این آرامگاه فقط با پوشش اسلامی امکان پذیر می باشد، فاصله این جاذبه مذهبی مهم از شهر اهواز ۱۲۱ کیلومتر و از شهر دزفول ۴۶ و از شهر اندیمشک ۴۱ کیلومتر می باشد.

سخن پایانی

شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره مقبره دانیال نبی شوش استان خوزستان در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=19568
van

آتنا بنی اسدی

بعد از انصراف از دانشگاه هشت شغل رو تست کردم تا اینکه با گروه خوب این تودی آشنا شدم و مسیر زندگی خودم تغییر کرد ، ترکیب گردشگری با کار باعث شد دید من نسبت به جهان تغییر کند.

مطالب مرتبط
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
امامزاده قاضی صابر دانشگاه الزهرا تهران
فاطمه سادات حسینی
5 دیدگاه
آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مهم‌ترین آرامگاه‌های ایران کجاست؟
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
آرامگاه احمد شاملو کرج
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
آرامگاه پروین اعتصامی قم
فاطمه انوری
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
16 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بارگاه حضرت دانیال نبی هر ساله مسافرین خارجی و داخلی زیادی به خود جذب میکنه فضایی کاملا معنوی و مردمی از جنس صداقت و مهمان نوازی پیشنهاد میکنم حتما تشریف بیارید

تنها نکته جالبی ک باعث شد از اینجا دیدن کنم همزمان بودن زمان زندگی ایشان با کوروش و داریوش کبیر بود.

زیارتگاه خوبی بود و لی اطراف جالب نبود و زیاد رسیدگی نمیشه

از اماکن مقدس و محترم بین مسلمانان و یهودیان که در شهر تاریخی و باستانی شوش واقع شده است.به مسافران و گردشگردان توصیه میشود به هیچ وجه مشاهده و زیارت این مکان تاریخی و مقدس رو از دست ندهند.

انتظارم کلا از شهر شوش خیلی بیشتر بود،
متاسفانه تاریخی ترین شهر ایران باید شبیه یک روستای مخروبه باشه،
من همیشه یکی از آرزوهام رفتن به شهر شوش بود ولی واقعا با دیدن این شهر خیلی حالم گرفته شد،
بدون امکانات اولیه،واقعا باید شهردار این شهر رو بازخواست کنن،شهر پر از آشغال بود،امکانات توریستی فوق ضعیف،یک رستوران در حد متوسط حداقل ما پیدا نکردیم.
از آرامگاه دانیال نبی میتونید پیاده تا قعله و کاخ آپادانا و همچنین موزه برید که راه خیلی کمی هست،
موزه واقعا ارزش دیدن داره،از کاخ که فقط تلی از خاکستر مونده ولی قعله هم خوب بود،
به امید رسیدگی بیشتر به این شهر تاریخی و تمدن ایران زمین.

گنبد منحصر به فردی دارد و قرار گرفتن آرامگاه در کنار رودخانه زیباییش را دو چندان میکند

شهر شوش چنتا جای دیدنی تاریخی داره و با فاصله کم این مقبره قرار داره ک ارزش دیدن رو داره

من اینجا رو خیلی دوست دارم
خلوتی و‌ سکوتش رو
ولی میسه یکمی بیشتر بهش رسیدگی کنند تا کمی تمیزتر و مرتب تر بشه، تا مسافرانی که از این شهر رد میشن در اینجا یه توقف طولانی تر داشته باشن و از نظر گردشگری هم اهمیت بیشتری پیدا کنه

چیزی که در اولین نگاه به این مقبره به ذهنم رسید و حسش کردم، متفاوت بودن این گنبد دو پوسته بود. مقبره درشلوغی خیابان های اطراف گاهی دیده نمی شود.
تزیینات داخلی مقبره دستکاری شده و انقدر عناصر مزاحم بصری در داخل حیاط و داخل صحن به آن اضافه شده که دیگر آن گنبد یکه و یکتا نیست… اما باز هم زیبایی آن در متفاوت بودن گنبدش است.

دانیال از پیامبران بنی اسرائیل که نامش در قرآن ذکر نشده، اما در روایات اسلامی به‌ویژه در ماجرای اسارت بنی‌اسرائیل، به او اشاره شده است. دانیال نبی به علم تعبیر خواب و قضاوت‌های ممتاز شهرت داشته است. بنا بر قول مشهور، مقبره او در شوش قرار دارد.

مطابق روایتی مشهور، در حمله نبوکد نصر(بخت النصر) به بیت المقدس چند جوان برگزیده قوم یهود مطابق رسم آن دوران به اسارت فاتحان جنگ در آمدند، که یکی از آن‌ها دانیال بود. دانیال با تعبیر خواب پادشاه بابل، به مقام وزارت رسید. پس از آن، پادشاه سرزمین پارس به بابل حمله کرد و اسیران بنی‌اسرائیل را آزاد ساخت. دانیال به دربار پارسیان رفت و آن‌جا نیز به مقام بالایی دست یافت. سرانجام در شوش- پایتخت زمستانی هخامنشیان- درگذشت و در همانجا به خاک سپرده شد

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس