آرامگاه سعدی یا سعدیه بعد از آرامگاه حافظ یا حافظیه از پربازدیدترین جاهای دیدنی شیراز در نزدیکی باغ دلگشا قرار دارد، ساعات بازدید آرامگاه سعدی همه روزه از ۸ صبح الی ۸ شب حتی در روزهای تعطیل میباشد، هزینه ورودی آرامگاه سعدی در سال جاری برای مسافران ایرانی ۵ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۵۰ هزار تومان است که در بدو ورود از گیشه فروش بلیط سعدیه قابل تهیه است.
سعدیه
سعدیه نام کلی این مجموعه که شامل یک باغ سرسبز با سنگفرش، فضای سبز، درختان زیبا بویژه در فصل بهار و خود مقبره سعدی است، معمولا مسافران داخلی و خارجی که به شیراز سفر میکنند، در همان ابتدا از حافظیه و سعدیه دیدن میکنند، آرامگاه سعدی دارای یک پارکینگ خودروهای سواری با پرداخت پول، نیمکت و سمیرهای پیاده روی، غرفه صنایع دستی و سوغاتی، توالت ایرانی و فرنگی و بخش راهنمای گردشگری میباشد.
همچنین در حوالی این محل تا خود باغ دلگشا، تعدادی کافه رستوران، بستنی فروشی و سفره خانه سنتی فعالیت دارند که محل خوبی برای میل غذاهای شیرازی و بستنی معروف شیرازیها با نام فالوده شیرازی در روزهای گرم سال است، همچنین نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به سعدیه، ایستگاه اتوبوس چهارراه دلگشا در ۹۰۰ متری سعدیه میباشد.
آرامگاه سعدی کجاست؟
آرامگاه سعدی در شهر شیراز قرار دارد که بعد از آرامگاه فردوسی مشهد، آرامگاه خیام نیشابور و آرامگاه حافظ شیراز چهارمین آرامگاه و مقبره پربازدید در بین شعرای ایرانی محسوب میشود، برای رسیدن به آرامگاه سعدی یا سعدیه با خودروی سواری، نقشه آرامگاه سعدی شیراز در ابتدای مطلب را کلیک کنید تا خیلی آسان این مکان تاریخی را با کمک نقشه بلد، نشان یا گوگل مپ، مسیریابی کنید.
- آدرس آرامگاه سعدی یا سعدیه: شیراز، منطقه ۳، باغ دلگشا، انتهای خیابان بوستان
- شماره تلفن آرامگاه سعدی شیراز: ۰۷۱۳۷۳۰۲۳۰۰
آدرس آرامگاه سعدی با مترو
چنانچه فاقد خودروی سواری هستید، با متروی شیراز در خط یک، در ایستگاه متروی ولیعصر شیراز که نزدیکترین ایستگاه مترو به سعدیه است پیاده شده و از آنجا سوار بر تاکسیهای خطی بوستان نارنجستان و آرامگاه سعدی شوید، همچنین میتوانید این مسیر را با تاکسی اینترنتی یا تلفنی طی کنید.
بایوگرافی سعدی
سعدی نامی است که به “ابومحمد مصلح الدین بن عبدالله” تخلص دادهاند. او در سال ۶۰۶ هجری قمری در شهر شیراز متولد شد و در سال ۶۹۰ هجری قمری چشم از جهان فرو بست. ابو محمد در زمان کودکی پدرش را از دست داده بود، او علاقه زیادی به یادگیری مطالب جدید داشت و هر روز با عشق راهی مکتب میشد. اوضاع آشفته ایران در پایان دوره حکومت سلطان محمد خوارزمشاه سبب شد وی تحصیلات خود را در بهترین مرکز علم و دانش جهان اسلام (در آن دوره) که در بغداد قرار داشت ادامه دهد.
بعد از به اتمام رسیدن تحصیلاتش در مدرسه نظامیه، به عنوان واعظ در شهرهای شام و حجاز مشغول به فعالیت شد. به طور کلی سعدی در حدود ۳۰ سال از عمر خود را به جهانگردی گذراند و وقتی به ایران بازگشت، تا آخر عمر در شیراز ماند. وی در طول سفرهای خود سختیهای بی شماری را پشت سر گذاشت و حتی در بُرهه ای از زمان، پاپوشی نداشت که در خیابان به پا کند ولی در آن شرایط هم ایمان داشت که روزی این مشکلات پایان مییابد.
مجموعه آثار او در کتاب کلیات سعدی جمع آوری شده و کتاب های بوستان، گلستان و غزلیات سعدی نیز به صورت جداگانه به چاپ رسیده است. در کتابهای بوستان و گلستان سعدی مضامین اخلاقی ارزشمندی به چاپ رسیده که سبب گشته اندیشمندان مشهور غربی مانند گوته و ولتر نیز در آثار خود از آنها الهام بگیرند.
تاریخچه آرامگاه سعدی
تاریخچه آرامگاه سعدی تاریخچه آرامگاه سعدی یا سعدیه به قرن ۷ هجری قمری میرسد، بعد از مرگ این شاعر پر آوازه برای اولین بار خواجه شمس الدین محمد که وزیر معروف آباقاجان بود مقبرهای برفراز قبر سعدی ساخت. در سال ۹۹۸ به حکم یعقوب ذوالقدر، حکمران فارس خانقاه شیخ تخریب شد و در سال ۱۱۸۷ به دستور کریم خان زند عمارتی از آجر و گچ بر فراز آن در دو طبقه ساخته شد که طبقه پاییین شامل راهرویی بود گه پلکان آن از طبقه دوم به آن ختم میشد. یکی از پادشاهان قاجار بهخ نام فتحعلی خان صاحب دیوان مرمت شد و چند سال بعد نیز حبیب الله دستور تعمیر و ترمیم بخشی از بنا را صادر کرد.
نظرات آرامگاه سعدی
قبل از اینکه نظرات مردم و گردشگران شیراز درباره سعدیه را بخوانید، توصیه میکنیم در این شیرازگردی سری به باغ جهاننما و حافظیه در ۸.۹ کیلومتری جنوب غربی ارامگاه سعدی هم بزنید، در پایان تجربیات و امتیاز خود را درباره آرامگاه سعدی در بخش زیر کامنت کنید.
بیشتر بخوانید
- تحصیل در کانادا بهتر است یا آلمان؟
- آرامگاه کوروش بزرگ
- مجموعه میراث جهانی پاسارگاد
- تخت جمشید
- آرامگاه اخوان ثالث توس