آشنایی با غذاهای سنتی مشهد بویژه شله مشهدی که از بهترین غذاهای مشهد با محبوبیت بالا در بین مسافران است، یکی از چیزهایی که در طول هر سفری همواره برای گردشگر جالب توجه است غذاهای سنتی آن شهر بوده؛در این مطلب قصد داریم تا شما را با غذاهی سنتی مشهد آشنا کنیم تا در سفر بعدیتان به این شهر زیارتی حتما آن ها را میل کنید و لذت ببرید.
آش لخشک
در لیست غذاهای سنتی مشهد همیشه نام آش لخشک که در واقع شباهتی بسیار به آش رشته دارد اما تفاوت آنها در این است که به جای حبوبات به کار رفته در آش رشته عدس را جایگزین کرده اند. همانطور که می دانید عدس منبعی غنی از آهن می باشد که به همین دلیل آش لخشک نیز بسیار مفید برای بدن می باشد. علت نام این آش به رشته مخصوصی بنام لخشک که در آن بکار می رود بر می گرددو
آش ماستی
آش ماستی یکی دیگر از غذاهای سنتی مشهد بوده که البته معروف ترین نوع این آشنا در سبزوار خراسان طبخ می شود. به طور کلی غذای خوشمزه و باب میلی می باشد که حداقل یکبار خوردن ان خالی از لطف نیست؛ جالب است بدانید در بعضی استان های دیگر کشورمان آش ماستی را به طرق مختلف با مواد اولیه متفاوت درست می کنند.
رشته پلو
از بهترین غذاهای مشهدی ، رشته پلو یکی از غذاهایی است که به گوش خیلی ها آشنا می باشد. این غذا علاوه بر اردبیل و کرمانشاه در مشهد هم به عنوان یکی از غذاهای سنتی تهیه می شود؛ در کنار این غذا می توان از ماهی، مرغ یا گوشت استفاده کرد، همچنین استفاده از زعفران و خرما خوردن رشته پلو را لذت بخش تر می کند.
خورشت ریواس
همانطور که از اسم آن بر می آید این غذا مزه ای ترش دارد! خورشت ریواس در جای جای استان خراسان طبخ می شود و از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد. خورشت ریواس را با گوشت گوساله یا گوسفند تهیه می کنند و در کنار آن از برنج زعفرانی خوش طعم نیز آماده می شود. اگر طرفدار غذاهای ترش هستید در سفر خود با مشهد حتما این غذارا امتحان کنید.
ماقوت
یکی از دسرهایی که در استان خراسان بسیار محبوب می باشد، ماقوت نام دارد. این دسر در واقع شباهتی با مسقطی دارد که از آرد و زعفران تهیه می شود. همچنین خلال بادام در ماقوت طعم آن را بهتر می کند؛ ماقوت را بیشتر در افطاری های ماه رمضان میل می کنند که طعم خوش گلاب و زعفران دسری خوشمزه را به ارمغان می آورد.
پلو مخلوط
پلو مخلوط همانطور که از اسمش بر می آید مخلوطی از استانبولی و لوبیا پلو است. در تهیه این غذا از کوفته های کوچکی یا به اصطلاح قلقلی های گوشتی استفاده می شود که همراه با پلو مخلوط بسیار لذیذ می شود. این یکی دیگر از غذاهای سنتی مشهد می باشد که بسیار مقوی است.
یتیمچه
یتیمچه نام بسیار جالبی برای این غذاست چرا که مواد اولیه آن همیشه در دسترس و نحوه پخت آن ساده می باشد. بادمجان، نخود، لوبیا و عدس از مهمترین مواد این غذای خوشمزه بوده که می تواند یک وعده غذایی عالی در مشهد مقدس باشد. البته حتما می دانید در سراسر ایران پهناور یتیمچه مخصوص آن منطقه وجود دارد چه در شیراز چه در تبریز و … .
کوکو شیرین
یک شیرینی و دسر بسیار خوشمزه که قند را در دلتان آب می کند! نحوه تهیه آن نسبتا ساده می باشد فقط کافی است که شما مواد اولیه کوکوی سیب زمینی را همراه با شیره داشته باشید. کوکو شیرین هم به صورت گرم و هم سرد خورده می شود؛ این دسر از قدیمی ترین غذاهای سنتی مشهد محسوب می شود.
چنگالی
چنگالی یک غذای سنتی مشهد می باشد که قدمت بالایی دارد؛ در واقع یک دسر بوده که مواد تهیه آن نان بیات، عسل و روغن است. البته چنگالی علاوه بر مشهد در سیستان هم به روش دیگری طبخ می شود. نام آن به دلیل استفاده از انگشتان هنگام تهیه اش گرفته شده، به طور کلی چنگالی یک دسر خوش طعم می باشد که شما را عاشق خود می کند!
اشکنه قوروت
اشکنه قوروت در بین اهالی خراسان بسیار محبوب بوده به طوری که هر هفته باید آن را دو سه بار میل کنند. غذایی بشدت مقوی با کلسیم بالا که خواص درمانی متعددی دارد، اسامی مختلفی به این غذا نسبت می دهند، مانند کله جوش، قوروتی و حتی کالجوش که در نوع خود جالب است. گردو، پیاز، نعنا و کشک از مواد اصلی اشکنه قوروت می باشند.
دیگچه
دیگچه مشهدی نه غذایی سنگین است و نه پر از گوشت! بلکه این یک دسر بوده که برنج ماده اصلی آن را تشکیل می دهد. هل، گلاب، زعفران و شیر از دیگر مواد در تهیه این دسر خوشمزه می باشد. در افطاری های ماه رمضان و دیگر مراسمات دیگچه طبخ می شود و به عنوان یکی از غذاهای سنتی مشهد به شمار می رود.
شیشلیک از بهترین غذاهای مشهد
غذایی خوشمزه، لذیذ، دارای گوشت خالص گوسفند، طرد اما گران که تبدیل به یک برند برای مشهد شده است. شیشلیک از راسته گوسفند تشکیل یافته که در آبلیمو خوابانده می شود، شیشلیک عضو اصلی بهترین رستوران های مشهد می باشد که گردشگران و مسافران زیادی حداقل یکبار این غذا را امتحان کرده اند. جالب است بدانید شیشلیک نام و آوازه ای بسیار دارد که در کشورهای روسیه و آذبایجان نیز به طرق مختلف تهیه می
شله مشهدی
اولین غذای سنتی ایرانی که در میراث فرهنگی به ثبت رسیده شله مشهدی است. این غذا انواع حبوبات را در خود دارد که همراه با گوشت تازه بسیار لذیذ تر خواهد شد؛ لقب محبوب ترین غذای سنتی مشهدی ها به شله مشهدی می رسد که به خصوص در ماه های رمضان و محرم بسیار میل می کنند. حتما در سفری که به مشهد دارید شله مشهدی، این غذای مقوی و کامل را امتحان کنید.
سخن پایانی
در این مقاله شما را با غذاهای سنتی مشهد آشنا کردیم. همانطور که دیدید در اکثر غذاهای مشهدی از دو ماده اصلی گوشت و زعفران استفاده می شود. که البته با وجود زعفران ناب خراسان، استفاده از آن در غذاهای سنتی مشهد جای تعجبی ندارد.
بیشتر بخوانید
یک پاسخ
امتیاز بینندگان:۵ ستاره