دانستنی های گردشگری

غذاهای سنتی تایلند را امتحان کنید

FavoriteLoadingافزودن به لیست علاقه مندی

غذاهای سنتی تایلند با مواد و ادویه های متنوع و گیاهان عجیب و غریب در همه جای این کشور مورد استقبال مردم قرار می گیرند. شما در سفر به جزیره پوکت و بر روی میز های کنار ساحل، مسافران و گردشگران بسیاری را در حال خوردن این غذاها می بینید. حتی هنگام عبور از خیابان های بانکوک و چیانگ مای بو و عطر خاص این غذاهای سنتی را استشمام می کنید. غذاهایی رنگارنگ با دو چوب باریک که لذت و عطش امتحان طعم و مزه آنها را در شما دو چندان می کنند. شاید جذاب ترین و زیباترین قسمت آشپزی در شرق آسیا سرو غذا در ظروفی چینی کوچک است. وقتی به تایلند سفر می کنید این تودی به شما پیشنهاد می کند این غذای سنتی را حتما امتحان کنید.

کاری ماتسامان (ماسامان) Massaman curry

در مورد تاریخچه این غذا نظرات مختلفی وجود دارد. برخی بر این باورند که این دستور غذایی از دربار سلطنتی تایلند به نام آیوتایا نشات گرفت. این افراد معتقدند که بازرگانی ایرانی به نام شیخ احمد قمی این دستور را به دربار آیوتایا در قرن هفدهم آورد. جالب است بدانید شیخ احمد قمی بنیانگذار خاندان اشرافی بوناگ در تایلند است. دلایل این گروه معنی واژه ماتسمان و ماسامان (Massaman) کلمه باستانی تایلندی به مفهوم مسلمانان است. همچنین بسیاری از مسلمانان نام این غذا در آثار و نوشته های خود در آن زمان آوردند.غذاهای سنتی تایلندی

این کاری پر ملات ترکیبی از کاری به سبک هندی و تایلندی است. در این دستور غذایی از خمیر کاری قرمز و ادویه های خشک مثل هل، زیره سبز، گشنیز، بادیان، دارچین و جوز هندی استفاده می شود. البته نباید بادام زمینی را فراموش کنید. گوشت گاو، مرغابی، مرغ و توفو و همچنین سیب زمینی از مواد اصلی پخت این غذا است.

پد کرا پارائو  Pad Kra Prao

شاید برای شما خیلی جذاب باشد اگر بدانید که این غذا یک غذای خیابانی معروف در تایلند است که خیلی سریع درست می شود. این غرا یکی از اساسی ترین غذاهای مردم تایلند است. یک گفته جالب در میان تایلندی هاست که وقتی نمی دانند چی بخورند به سراغ پد کرا پارائو و یک تخم مرغ سرخ شده می روند. به همین سادگی یک تخم مرغ را روی آن می گذارند و میل می کنند.غذاهای سنتی تایلندی

مواد اصلی این غذا گوشت چرب چرخ کرده خوک که می توانند از گوشت مرغ و یا گاو به جای گوشت خوک استفاده کنند. از ریحان تایلندی، لوبیا چشم بلبلی و شاخه های بامبو سرخ شده برای این غذا استفاده می شود. برای خوش طعمی این غذا از فلفل قرمز خرد شده و سس ماهی استفاده می شود.

مانگو استیکی رایس  Mango Sticky Rice

تایلندی ها این دسر سنتی خوش مزهt شیرین و محبوب را در هر وعده غذایی بعد از غذاهای پر ادویه و تند می خورند. برنج، شیر نارگیل و شکر از مواد اصلی این غذا هستند. ترکیبی عجیبی از برنجی چسبنده و چسبناک که بر روی برش ها و تکه های انبه زرد رنگ قرار می گیرد. با این حال وقتی این دو با هم خورده می شوند، ترشی انبه به آرامی با برنج چسبناک دم کرده با شیر نارگیل متعادل می شود. در این حالت طعم ملایم و خامه ای شبیه پودینگ برنج را روی زبان خودتون می چشید. مزه ای فوق العاده خوشمزه با شیرینی خاص را حس می کنید. برای طعم و عطر بهتر این غذا روی برنج چند تا ماش بو داده یا کنجد می ریزند.غذاهای سنتی تایلندی

پلا کپونگ نئونگ مانو (ماهی بخارپز با لیموترش و سیر) pla Kapong Neung Manao

کسانی که این غذای دریایی علاقه زیادی چه در تایلند و چه در خارج این کشور دوست دارند، آن را با نام ماهی لیمویی بخارپز می شناسند. یک باس دریایی آسیایی نوعی ماهی خاردار است که از آن در پخت این غذا استفاده می شود. علاوه بر این برای طعم و عطر این ماهی از لیمو و سیر خرد شده استفاده می کنند. این غذا با فلفل قرمز و گشنیز سرو می شود. شما می توانید این غذا سنتی تایلندی را در هر کجای تایلند با برنج میل کنید.غذاهای سنتی تایلند

هور موک ما  پراو ان (کاری غذای دریایی در نارگیل) Hor Mok Ma Prow Awn

این غذای دریایی را به نام Hor Mok Ma Prao On  هم می شناسند. ترکیبی از غذاهای دریایی که به شکل کاری غلیظ پخته می شوند. غذایی با ادویه ها و مواد کاری معطر که در یک نارگیل تو خالی قرار می گیرد. میگو، ماهی مرکب خردشده ، برگ های لیمو و گالنگال با طعم بی نظیر نارگیل مخلوطی حیرت آور است. این غذا یکی از غذاهای سنتی تایلندی است که در اغلب رستوران ها می توانید میل کنید. غذاهای سنتی تایلند

کوی تیو (سوپ ماکارونی) Kway Teow

تجربه ای جذاب برای بسیاری از گردشگران و توریست ها ، خوردن انواع مختلفی از نودل، سوپ، چاشنی ها در رستوران های تایلند است. بیشتر منوهای رستوران ها بخصوص آشپزخانه ها و رستوران های کنار جاده ای در بانکوک این نوع از غذاها را دارند. این غذاها را رستوران ها به شکل های مختلفی با هم ترکیب می کنند و منویی متفاوتی را ارائه می دهند. اما یکی از متداول ترین غذا با نودل به شکل سوپ است. موادی این غذا شامل نودل، برنج، فیله گوشت خوک، کله پاچه، گوشت چرخ کرده، ماهی و سبزی های مختلف است. هر کاسه از این سوپ در کنار یک بشقاب چاشنی قرار می گیرد. بشقاب چاشنی شامل جوانه لوبیا، خمیر فلفل قرمز، لیموترش و گشنیز خردشده است.غذاهای سنتی تایلند

سوپ خائو سوئی Khao Soi

این سوپ ماکارونی و برنج به روش های مختلفی تقریبا در همه جای چیانگ مای از رستوران های و غذاخوری های مدرن تا آشپزخانه های کنار جاده ای عرضه می شود. سوپ خائو سوئی ریشه در میانمار و لائوس دارد و غذای اصلی و نماد شمال تایلند می باشد. این سوپ طعمی تند و نارگیلی مشابه با کار ماسامان دارد. در یک کاسه نودل های از تخم مرغ آب پز و هم  تخم مرغ سرخی هستند. سوپ کاری شامل موسیر سبز، کلم ترشی، گوشت خوک چرخ کرده یا پای مرغ روی نودل ها می ریزند. این سوپ با چاشنی های خمیر فلفل سرخ شده با روغن، گشنیز و لیمو ترش همراه است. این غذای سنتی تایلندی با بهترین طعم و مزه در چیانگ مای پخته می شود.غذاهای سنتی تایلند

کلام آخر

در سفر به کشورهای مختلف آشنایی با فرهنگ و آداب و سنت مردم کشور میزبان بسیار با اهمیت است. فرهنگ غذایی و روش های پخت و پز و موادی که در پخت غذاهای مختلف استفاده می شود، به سفر راحت و با آرامش شما کمک می کند.  آشنایی با غذاهای مختلف تایلند بخصوص غذاهای سنتی تایلندی می تواند به شما برای انتخاب بهتر غذاها با توجه به ذائقه و شرایط دینی و مذهبی کمک کند.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا