aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > تپه گنج و سیاه تپه خوروین

تپه گنج و سیاه تپه خوروین

گنج تپه و سیاه تپه خوروین
ezgif-1-eca2962dc6

تپه گنج و سیاه تپه با ویژگی های تاریخی و باستانی فراوانی که دارند، باید بیش از پیش به مردم ایران و جهان معرفی شوند. این دو تپه به معنای واقعی گنج های ارزشمندی هستند. گنج هایی که با غفلت مسئولین وقت از دست مردم این منطقه و کشور عزیزمان بیرون آورده شد. آنچه که روستای خوروین را جهانی و مشهور کرد، نه جاذبه های گردشگری آن که وقایع و اتفاقات پیرامون این تپه ها بود. وقایعی تامل برانگیز و تلخ که در سال های دور اتفاق افتاد.

گنج تپه و سیاه تپه خوروین

من با جستجویی که در منابع مختلف انجام دادم توانستم به اطلاعات محدودی در مورد تاریخ و پیشینه ی گنج تپه و سیاه تپه دست پیدا کنم. تاریخ و پیشینه ای که نشانه ها و آثار آن توسط بسیاری از مردم و سیاستمداران داخلی و خارجی به یغما برده شد. در واقع من هدفم از نوشتن این مطلب، آگاهی بخشی به هموطنان عزیزم است.

تاریخچه

در سال ۱۳۲۷ اطلاعاتی مبنی بر فروش و معامله اشیاء تاریخی و زیر خاکی ارزشمند در بازار عتیقه فروشان، به اداره ی کل باستان شناسی وقت می رسد. این سازمان با تحقیقاتی که انجام می دهد، محل کشف این آثار را پیدا می کند. پس از این تاریخ این سازمان شروع به کاوش در روستای خوروین می کند و عملا از سال ۱۳۲۸ این پروژه کلید می خورد.

گنج تپه و سیاه تپه خوروین

در طی این تحقیقات تپه های گنج تپه با ارتفاعی حدود ۲۰ متر و سیاه تپه با ارتفاعی حدود ۷ متر پیدا می شوند، دو محوطه ی باستانی که اشیاء بی نظیری را در دل خود داشتند. در این دو محوطه ی باستانی، اشیایی یافت شدند که قدمت آنها به ۲۸۰۰ تا ۳۲۰۰ سال پیش و به دوران هخامنشیان و مادها بر می گشت. شاید برای شما جذاب باشد که بدانید در همان زمان در گنج تپه، ظروفی متعلق به عصر آهن کشف شدند. این ظروف در داخل گورها و همراه با مرده ها به خاک سپرده شده بودند. در واقع گنج تپه یک تپه طبیعی بود که بعداً به گورستان تبدیل شد.

گنج تپه و سیاه تپه خوروین

در آذر سال ۱۳۳۳ هیئتی بلژیکی به ریاست واندنبرگ به مدت ۱۰ روز اجازه مطالعه و پژوهش در این روستا و منطقه را پیدا کردند. اما آنچه بعد از این اتفاق می افتد بسیار ناراحت کننده است. در سال ۱۳۴۴ حدود ۳۵۰ اثر تاریخی مکشوفه در این منطقه به صورت غیرقانونی توسط یکی از دیپلمات های بلژیکی از ایران خارج می شود. این اتفاق تا سال ها در سکوت خبری باقی می ماند.گنج تپه و سیاه تپه خوروین

تا اینکه در سال ۱۳۶۰ بعد از اطلاع ایران از وجود این آثار تاریخی در بلژیک خواستار بازگشت این آثار به ایران را شد. آنچه که در گنج تپه و سیاه تپه توسط پژوهشگران و محققان یافت شد، اکنون در موزه های مختلف جهان قرار داشت. شکایت ایران برای سال ها و مدت های طولانی بی نتیجه بود، تا اینکه سرانجام در بین سال ۱۳۹۲-۱۳۹۳ ایران به خواسته ی خود رسید و مالکیت این اشیاء به ایران رسید. این مجموعه ی نفیس و عتیقه در ۴ دی ماه ۱۳۹۳ به ایران استرداد شد.

آثار تاریخی مختلف

سفال ها و سرامیک های دیدنی و زیبایی در گنج تپه و سیاه تپه یافت شدند. سرامیک های سیاه رنگ یا خاکستری مایل به سیاه و سفال هایی به رنگ آبی زغالگون که حیرت آورند. علاوه بر این ظروف سفالی سیاه، خاکستری تیره و قرمز نیز در میان این مجموعه قرار دارند. جالب است بدانید این سفال ها دارای هنر فلزکاری هستند و همچنین بعضی از آنها شبیه به مجسمه ی پرنده گان می باشند.

برای آگاهی از جاذبه های گردشگری شهر ساوجبلاغ و استان البرز می توانید سایت این تودی را ببینید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=68949
van

فاطمه انوری

مطالب مرتبط
کوچه آشتی کنان تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
10 تا از مراکز خرید نزدیک مترو در تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
چالوس در کدام استان است؟
مریم عظیمی
0 دیدگاه
جنگل استوایی ورامین
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
هزینه عوارض خروج از کشور سال 1403
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
شهرهای گردشگری گیلان 11 تا
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس