aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Furg Citadel

قلعه فورگ درمیان

قلعه فورگ کجاست ؟ نقشه و مسیریابی
ezgif-1-eca2962dc6

قلعه فورگ معروف به ارگ فورگ از جاهای دیدنی درمیان خراسان جنوبی در نزدیکی بیرجند قرار دارد، ساعات بازدید قلعه تاریخی روستای فورگ همه روزه از ۸ صبح الی ۱۷ می‌باشد که با کمک نقشه ارگ فورگ درمیان در اول مقاله این مکان تاریخی را می‌توانید با نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ رهگیری کنید، روستای فورگ از مناطق ییلاقی خراسان جنوبی است که در نیمه اول سال جهت طبیعت گردی و پیک نیک مورد توجه بومیان و برخی گردشگران قرار می‌گیرد.

ارگ فورگ

قلعه «فورگ»، که قلعه­ «میرزا رفیع خان» نیز خوانده می­شود، در بلندای ۱۸۴۰ متری در شمال روستای فورگ و ۱۱۰ کیلومتری غرب «بیرجند» در استان «خراسان جنوبی » قرار گرفته است. دژ فورگ که پس از دژ «الموت» بزرگ‌‎ترین پایگاه اسماعیلیان بوده است، یکی از ۱۰ دژ بزرگ و ارزشمند ایران است که نامش در فهرست آثار ملی ایران جای دارد. این دژ در زمان نادرشاه افشار ساخته و در زمان پهلوی اول پس امتناع حاکم آن از تسلیم شدن , توسط محمدابراهیم علم از کوه های همجوار به توپ بسته و تخریب شد. منتظر امتیاز و نظرات شما درباره ارگ یا قلعه تاریخی روستای فورگ شهرستان درمیان خراسان جنوبی خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=45795
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

این قلعه در ۱۱۰ کیلومتری شرق بیرجند و در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان در فاصله ۵ کیلومتری واقع شده است. وجود مناطق کوهستانی زیاد باعث شده است که اسماعیلیان در مبارزه با حکومت عباسیان در این قلعه‌ها زندگی می‌کردند، و در مبارزات خود چندین سال به دلیل ساخت قلعه‌های صعب العبور پیروز شدند قلعه‌های مرتفع و مستحکمی در اکثر مناطق این شهرستان و سایر شهرهای جنوبی خراسان ساخته و باقی گذاشتند.

در این محل فداییان مطلق را تحت تعلیم و آموزش‌های مخصوص قرار می‌دادند. فداییان مطلق گروهی بودند که حتی اسم نداشته و پس از ترک قلعه برای انجام ماموریت نام‌شان عوض می‌شد و به اسم مستعار برای مبارزه با تفکرات حکومت مرکزی تلاش می‌کردند. اساس تعلیم فداییان به این صورت بود که بتوانند دشمن را غافل‌گیر کرده، یک یا دو ضربه کارد به او زده و قبل از این‌‌که دیگران به خود بیایند، ناپدید گردند. هرچند نسبت دادن قلعه فورگ به اسماعیلیه باید با احتیاط صورت گیرد زیرا قلعه‌های اسماعیلیه دارای مشخصات ویژه‌ای هستند و عظمت و مشخصات ظاهری قلعه فورگ با قلعه‌های اسماعیلی متفاوت است.

قلعه باعظمت و کم‌نظیر فورگ یا قلعه میرزا رفیع‌خان که خوشبختانه تا حدود زیادی از گزند حوادث مخرب طبیعی و مصنوعی و دست تطاول زمانه در امان مانده است، همچون نگینی شاهوار در میان آثار باستانی و تاریخی استان خراسان جنوبی می‌درخشد. این بنا در در زمره ۱۰ قلعه تاریخی مهم کشور و از آثار مهم و قابل توجه ایران است که علاوه بر جایگاه ملی، ظرفیت ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو را دارا است. این اثر تاریخی به شماره ۳۴۵۰ در تاریخ ۱۲/۲۸/ ۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

یکی از شاهکارهای تاریخیه
تقریبا دو ساعت با بیرجند فاصله داره
خود مسیر کویری بسیار زیبا داره
و قلعه واقعا حیرت انگیزه
ساختن چنین برج و بارویی اونهم در اون زمان واقعا جای تعجب داره
افسوس که دور بودنش باعث شده بهش رسیدگی نشه
اما با همه این‌ها هنوز سرپا و دیدنیه و واقعا جاذبه گردشگری
ارزش مسیری که طی می‌کنید تا بهش برسید رو داره
اگر در اردیبهشت برید که هوا ابری باشه و نم بارون هم بیاد واقعا دیدنی تره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 17:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : شماره 3450 در سال 1379 در آثار ملی ایران
قدمت این مکان : محل استقرار پادشاهان اسماعیلی
نوع کاربری : قلعه و دژ نظامی تاریخی در روستای فورگ از توابع شهرستان درمیان خراسان جنوبی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : آنتن دهی موبایل
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش کوهنوردی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، سوخت خودرو، تنظیم باد
اطلاعات تماس
آدرس : خراسان جنوبی، بیرجند، شهرستان درمیان، روستای فورگ