aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Church of the Holy Mesrop

کلیسای مسروپ مقدس رشت

کلیسای مسروپ مقدس رشت
ezgif-1-eca2962dc6

کلیسای مسروپ مقدس رشت یکی از خاص‌ترین جاهای دیدنی رشت در خیابان سعدی قرار دارد، البته بازدید از کلیسای مسروپ در حال حاضر امکان پذیر نیست و درب این کلیسای ارمنی در همه روزهای سال بسته است، اگر خیلی خوش شانس باشید در تاریخ سفر شما به رشت، سرایدار کلیسا آمده باشد تا بتوانید خیلی کوتاه از داخل آن دیدن کنید، نقشه کلیسای مسروپ رشت در ابتدای مطلب جهت مسیریابی با بلد، نشان یا گوگل مپ درج شده است.

کلیسای مسروپ مقدس

در پست‌های قبلی خانه میرزا کوچک خان جنگلی را به شما معرفی کردیم و در این مطلب شما را با کلیسای مسروپ مقدس آشنا خواهیم کرد، در سال ۱۸۶۰ میلادی جمعیت زیادی از ارامنه مقیم کشورهای هم مرز اروپایی به استان گیلان و شهر رشت مهاجرت کردند، در آن سال‌ها به دستور مسوولین مسیحی این جمعیت‌ها، کلیسای مریم مقدس که بعدها به نام کلیسای مسروپ مقدس رشت مشهور شد، ساخته شد، امروزه شما با مراجعه به شهر رشت می‌توانید خیلی راحت از این کلیسای کهن بازدید کنید و لذت سیرو سیاحت در تاریخ را بچشید.

تاریخچه کلیسای مسروپ رشت

تا سال ۱۹۲۹ میلادی کلیسای مسروپ مقدس دقیقا در کنار بازار مشهور ماهی فروشان رشت قرار داشت، که البته امروز خبری از این بازار نیست ، در همان سال آتش سوزی مهیبی در این کلیسا رخ داد و تتقریبا کلیسای مسروپ مقدس با خاک یکسان شد، در ابتدا ارامنه ساکن شهر رشت قصد داشتند تا این کلیسا را بازسازی کنند اما شدت تخریب خیلی بیشتر از مرمت بود، در آن سال‌ها در شهر رشت مدرسه‌ای مخصوص کودکان مسیحی وجود داشت که بین مردم به مدرسه آهور دانانیان شهرت داشت.

پس از برگزاری جلسات فراوان بین ارمنه رشت تصمیم بر این شد که این محل به صورت موقتی به این مدرسه منتقل گردد، پس از گذشت سال‌ها در سال ۱۹۲۶ میلادی دقیقا در جوار مدرسه آهور دانانیان این مکان ساخته شد تا مردم مسیحی و ارمنه ساکن شهر بتوانند به فرایض دینی خودشان بپردازند.

معماری کلیسای مسروپ مقدس

معماری این کلیسا که بسیار چشم نواز است، همانند اکثر کلیساهای دیگر منطقه خاورمیانه به سبک رومی کاتولیک می‌باشد، شما پس از ورود به کلیسای مسروپ مقدس رشت به دیوارهای بلند و سالن‌های مختلفی برخورد خواهید کرد، از سالن آمفی تئاتر، تا سالن اعترافات و اتاق‌های متعدد که هر کدام مربوط به کاری است، بر روی دیوارهای موجود در کلیسای مسروپ مقدس شما با نقاشی‌های مذهبی و اساطیری مسیحی روبرو می‌شوید.

نقاشی‌های مینیاتوری از حضرت عیسی مسیح ، مریم مقدس و پاپ های مشهور آن دوره و همچنین تصاویری از جنگ‌های صلیبی، کودکی حضرت مسیح و شفای مریضان به دست این حضرت همه و همه در روی دیوارهای این کلیسا نقش بسته است و زیبایی خاص خودش را دارد.

دیدنی های کلیسای مسروپ

از سایر بخش‌های موجود در این مکان می‌توان به کلاس‌های درس آن اشاره کرد، کلاس‌هایی که در گذشته به علت جمعیت بالای مسیحیان ساکن این شهر در این کلیسا برگزار می‌شده است و امروزه به علت کاهش چشمگیر جمعیت ارمنه در شهر رشت دیگر چنین کلاس‌هایی برگزار نمی‌شود.

همچنین با یک آشپزخانه زیبا روبرو می‌شوید که غذاهای ارمنه در آن طبخ می شده است، بخش مهم دیگری که در این محل وجود دارد و بازدید از آن خالی از لطف نیست، کتابخانه کلیسا است، شما در این کتابخانه با کتب تاریخی روبرو خواهید شد که به صورت نسخ دستی نوشته شده و نمونه همچین کتاب‌هایی در سراسر دنیا شاید به تعداد انگشت‌های دست برسد.

نمایشگاه دائمی کلیسای مسروپ

همچنین یک نمایشگاه دائمی در این محل وجود دارد که به معرفی زندگی ارامنه ساکن استان گیلان پرداخته و دارای اشیای گران قیمتی از مردم آن زمان و هدایایی که به این کلیسا داده اند می‌باشد. در انتها منتظر امتیاز و تجربیات شما درباره کلیسای مسروپ مقدس رشت در بخش کامنت خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=6926
van

سمیرا ابریشمی

دلیل خنده های هر روزه ام آشنایی با تیم این تودی و فرهنگ گردشگریه که البته تجربیات خود در سفرهای متعدد باعث شده زندگی روتین و شادی داشته باشم .

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
سایت موزه برکه آب خاورمیانه کنگ
پروانه ماندگار
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
2 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کلیسای مسروپ مقدس رشت یکی از برترین جاذبه های گردشگری این شهر می باشد، در شهر رشت در سال های دور جمعیت زیادی از مردم تابع دین مسیح و با زبان رامنی زندگی می کرده اند و به همین خاطر بنا به نیاز آنها کلیسای مسروپ مقدس که در گذشته کلیسای حضرت مریم نام داشته ایجاد شده است.در سال ۱۸۶۰ میلادی جمعیت زیادی از ارامنه مقیم کشورهای هم مرز اروپایی به استان گیلان و شهر رشت مهاجرت کردند.ر آن سالها به دستور مسوولین مسیحی این جمعیت ها کلیسای مریم مقدس که بعدها به نام کلیسای مسروپ مقدس رشت مشهور شد ساخته شد،
البته بازدید از آن کار راحتی نیست!!!

وارو کلیسا نمیتوان شد .درب کلیسا بسته است. از کافه فروش نزدیک به کلیسا پرسیدم چطوری میتوان وارد شد؟گفت: فقط یک نفر برای تمیز کردن کلیسا هر هفته وارد کلیسا میشود

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 10 دقیقه
ساعت دسترسی : تعطیل است
ثبت شده در : 
ثبت شده در : تاریخ ۷ اسفند ۱۳۸۶ با شمارهٔ ثبت ۲۱۵۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران
قدمت این مکان : 1926 میلادی
نوع کاربری : كليسای تاریخی ارامنه در شهر رشت
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : عکاسی
امکانات رفاهی : راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : گیلان، رشت، میدان شهرداری، ابتدای خیابان سعدی