aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

خانه آل یاسین کاشان

خانه آل یاسین کاشان
ezgif-1-eca2962dc6

خانه آل یاسین یک لوکیشن عکاسی در کاشان در لیست جاهای دیدنی کاشان می باشد که اردیبهشت‌ هر سال‌ در خانه‌ آل‌یاسین‌ مراسم ملی‌گل‌‌غتان انجام‌ می‌شود، در آن‌ کودکان‌ زیر سه‌سال‌ ازتمام‌ نقاط کشور‌ شرکت‌ می کنند‌ و طبق‌ گفته‌ی مردم‌ کاشان این‌ کار از‌حساسیت‌های فصلی‌ برای‌ بچه‌ها جلوگیری‌ می کند! ( بدون منبع علمی ) .

خانه ال یاسین

خانه ال یاسین
خانه ال یاسین

قدمت این بنای تاریخی به ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال پیش برمی‌گردد و به دستور فتحعلی شاه برای یکی از علمای قرن سیزدهم به نام سید محمد تقی حسینی ساخته شد. خانه آل یاسین کاشان تا سال ۱۳۶۵ به عنوان یک خانه مسکونی استفاده می‌شد و در سال ۱۳۷۰ به شهرداری فروخته شد که در سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۶ مورد بازسازی قرار گرفت.

معماری خانه آل یاسین

معماری خانه آل یاسین
معماری خانه آل یاسین
هشتی های خانه آل یاسین
هشتی های خانه آل یاسین
مطبخ خانه آل یاسین
مطبخ خانه آل یاسین

این خانه به سبک معماری گودال باغچه ساخته شده است و در کنار درب ورودی خانه دو سکو شیخ نشین (پیر نشین) وجود دارد. از ورودی هشتی شکل آن که می‌گذرید به یک فضای سرپوشیده خواهید رسید که چندین اتاق در اطراف آن و یک حوض آبی که حس طراوت را به شما می‌دهد، در وسط آن خواهید دید، در واقع به این مکان حوضخانه یا بیرونی ساختمان می‌گویند که به عنوان محل اقامت مهمان‌ها و مسافرین در نظر گرفته می‌شد.

اما قسمت اندرونی خانه یک حیاط بزرگ دارد که با حوض و باغچه‌های زیبا جلایی به روح می‌بخشد. قسمت راست حیاط اندرونی که آفتابگیر است زمستان نشین خانه محسوب می‌شود و سمت چپ حیاط قسمت تابستان نشین خانه آل یاسین است. یک ایوان به نام شاه نشین در اندرونی وجود دارد که زیر آن سرداب اصلی خانه قرار گرفته است و تابستان‌ها از هوای خنک آن استفاده می‌کنند. البته چندین سرداب در قسمت‌های مختلف خانه وجود دارد که به بادگیرها متصل می‌شوند و هوای خنک را به داخل می‌کشانند. منتظر امتیا و نظر شما هستیم.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=72326
van

فاطمه سادات حسینی

مطالب مرتبط
مجتمع گردشگری خورشید اردهال14
مریم عظیمی
0 دیدگاه
کاخ پهلوی کیش
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
کاخ مرمر موزه هنر ایران تهران
آیدا قوام
11 دیدگاه
کاخ خورشید کلات
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
امامزاده سلطان حسین مشهد اردهال
مریم عظیمی
0 دیدگاه
زائر سرای حضرت ولیعصر اردهال
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
4 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

بسیار جای خوبی است . خودم اهل افغانستان هستم و در کاشان زندگی می کنم .و ۱۳ سال سن دارم . اما مردمش فرهنگ خوبی ندارند . ولی از این مکان دیدن کنید . بسیار زیبا است

در حال تعمیرات بودند اون وقتی که ما رفتیم.

این خانه در محله ای به نام گذر «در بند آقا» واقع شده است. چون قبلاً این کوچه از دو طرف دارای در بوده به آن در بند و چون عده ای از علما و سادات در این محله بوده اند به آن آقا می گویند.
خانه دارای قدمتی بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ سال است. آنرا بدستور فتحعلی شاه برای شخصی به نام سید محمد تقی حسینی پشت مشهدی که از علمای قرن سیزدهم بوده و با ملا احمد نراقی و شیخ انصاری مکاتبه و مصاحبه داشته و اکنون در بقعه حبیب بن موسی دفن است، می سازد. گویا این شخص جزو متصوفه هم بوده و رئیس فرقه ای به نام کمیلیه بوده است. نقل است که زمانی فتحعلی شاه به او می گوید کدامیک از فرزندان من صلاحیت سلطنت را دارند و او می گوید محمد میرزا، در حالی که عباس میرزا در تبریز ولیعهد بوده است. بعداً عباس میرزا می میرد و محمد میزا تبدیل به محمد شاه می شود.
محمد شاه بعدها خانه را وسعت می دهد و بخش هایی را به آن می افزاید. خانه به طور موروثی به نسل های بعدی انتقال می یابد تا به شخصی به نام نظام الدین اجتهد می رسد. ایشان همچنین، اولین نماینده مردم کاشان در مجلس شورای ملی بعد از مشروطه بوده است. این شخص آخرین فرد عالم از خاندان بوده است. در زمان این شخص، شناسنامه مُد می شود و او به آل یاسین تغییر نام می دهد در همین زمان شخصی به نام نایب حسین دست به شورش و تجاوز می زند و توسط حکومت وقت دستگیر می شود. در دادگاه، متهم اعلام می کند که فقط رأی جناب آل یاسین را قبول دارد. آل یاسین هم حکم به مجازات او می کند. نایب حسین توسط هم دستانش رهانیده می شود و به کاشان می گریزد؛ دیکتاتوری عجیبی راه انداخته و به مدت ۲۰ سال منطقه کاشان را از حکومت مرکزی جدا می کند و چون کینه آل یاسین را به دل گرفته بود، قسمت های زیادی از خانه را تخریب می کند. نقاشی ها و گچبری ها را از بین برده و خانه را آتش می زند.

من در روز جمعه رفتم که بسته بود.

مکانی زیبا با معماری سنتی و خاطره انگیز با هشتی و پنج دری ،که شما را به سفری به گذشته می برد.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس