aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی شیراز > خانه زینت الملوک قوامی شیراز
Zinat Al-Molk Historical House

خانه زینت الملوک قوامی شیراز

خانه زینت الملوک - موزه مفاخر شیراز
ezgif-1-eca2962dc6

خانه زینت الملوک قوامی یکی از زیباترین جاهای دیدنی شیراز در نزدیکی بازار وکیل و حرم شاهچراغ (ع) قرار گرفته است، موزه مشاهیر فارس هم داخل خانه زینت الملوک قوامی فعالیت دارد که در آن، مجسمه‌هایی از مشاهیر سیاسی و مذهبی شیراز و استان فارس به نمایش عمومی در آمده است، ساعت کاری خانه زینت الملوک قوامی همه روزه از ۹ صبح تا ۷ عصر حتی در روزهای تعطیل می‌باشد، قیمت بلیط ورودی خانه زینت الملوک قوامی شیراز ۱۰ هزار تومان است که در گیشه ورودی با کارت‌های بانکی ایرانی قابل تهیه است.

بایوگرافی زینت الملوک قوامی

زینت الملوک قوامی همسر فروغ ملک یکی از مشهورترین زنان خیر و نیکوکار در انتهای دوره حکومت قاجاریه و ابتدای حکومت پهلوی اول بوده است، این شخصیت که در بیشتر از نیمی از روزهای سال به مستمندان و تهی دستان کمک می‌کرده و سفره های نذریش همیشه به روی آن‌ها گشوده بوده، امروزه شهرت جهانی پیدا کرده و محل زندگی وی که در سال ۱۳۰۲ هجری شمسی ساخته شد.

معماری خانه زینت الملوک

این خانه زیبا که از داخل به یکی دیگر از معتبرترین باغ‌های نارنج ایران، یعنی نارنجستان قوام هم راه دارد، دارای یکی از زیباترین اصول معماری ایران قدیم است، در هنگام ورود به خانه زینت الملوک شما با دو هشتی زیبا در سمت راست و چپتون روبرو می‌شوید، این هشتی ها که با زیباترین شیوه مهندسی پیاده سازی شده‌اند، به مناطق مختلف این عمارت راه دارند، همچنین در حیاط ورودی خانه یک حوض بزرگ و زیبا قرار دارد و همچنین دارای یک فضای سبز زیبا و بی نظیر می‌باشد که در نوع خود شگفت انگیز و دلنواز هستند.

سردر خانه زینت الملوک قوامی یکی از شاهکارهای کاشی کاری در ایران است، همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید، عکس دو شیر زیبا منقش در روی کاشی به چشم می‌خورد و در میان آن جمله مشهور عربی : نصر من الله و فتح قریب، این کاشی‌ها به رنگ آبی فیروزه ای بوده و با زیباترین حالت ممکن طراحی و نصب شده‌اند.

آشنایی با عمارت زینت الملوک

خانه زینت الملوک دارای بخش‌های داخلی فراوانیست که در این بخش به معرفی تک تک آنها پرداخته‌ایم، به صورت کلی این خانه دارای ۲۰ اتاق مختلف با برترین گچ‌بری‌های تاریخیست که در سرتاسر مجموعه به چشم می‌خورد، نکته جالب درباره خانه زینت الملوک قوامی اتاق‌های زیبای آن است که برای رفتن به اتقاق دیگر نیازی نیست وارد جیاط شوید، تمام این بیست اتاق به یکدیگر متصل هستند و می‌توانید همه آن‌ها را بدون نیاز به خارج شدن از خانه تماشا کنید.

سقف خانه زینت الملوک تماما از چوب می‌باشد، چوب‌های گردویی که به روی آن‌ها بی نظیرترین آثار مینیاتوری اسلامی و ایرانی نقش بسته است، نقاشی‌هایی از حیوانات، پرندگان، آیه های مشهور قرآنی و طرح‌های اسلیمی دیگر به روی تمام سقف خانه مشاهده می‌شود، در معماری ایران قدیم از پنجره‌های ارسی و رنگی استفاده می شده، این پنجره‌ها که کاملا به حالت قرینه با یکدیگر قرار گرفته‌اند، تابش نور خورشید را به زیبایی هر چه تمام تر به داخل هدایت می‌کنند.

ایوان های عمارت زینت الملوک

در ایوان‌های رو به حیات خانه زینت الملوک، شما با آینه کاری و نقاشی‌های بی نظیری روبرو می‌شوید، این نقاشی‌ها که اکثر آن‌ها بیانگر مهر و دوستی در بین مردم دنیاست با سبک معماری ایرانی و غربی پیاده سازی شده و بازدید از این ایوان‌ها خالی از لطف نمی‌باشد.

زیرزمین خانه زینت الملوک

جالب ترین بخش خانه، زیر زمین آن است، این زیر زمین تنها زیر زمین در بناهای ایرانی تاریخیست که دقیقا زیر تمام مجموعه قرار دارد و به همان میزان که در طبقه اول محل زندگی وجود دارد ،در زیر تمام این اتقاق‌ها یک زیرزمین سراسری وجود دارد که در آن دوره برای نگهداری مواد غذایی و غیره استفاده می‌شده است.

تاریخچه خانه زینت الملوک

خانه در دوره‌های مختلف انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی هشت ساله دفاع مقدس با بعثی‌ها، یکی از مهم‌ترین مراکز سیاسی در شهر شیراز بود، به طوری که در دوره انقلاب اسلامی و جنگ عراق پناه‌گاهی برای زخمی‌ها و مردم بی پناه آبادان و خرمشهر بود، پس از اتمام جنگ تحمیلی اداره میراث فرهنگی استان فارس تصمیم به مرمت و بازسازی این خانه تاریخی در سال ۷۴ شمسی گرفت.

موزه مشاهیر فارس

دقیقا ۸ سال بعد یعنی در سال ۸۱ شمسی در زیر زمین بزرگ خانه زینت الملوک یک موزه زیبا و دائمی از آثار هنری و مفاخر برتر شهر شیراز ایجاد گردید، شما امروزه در این موزه با تندیس‌هایی از مشهورترین و معروف ترین افراد تاثیر گذار تاریخی شیراز از جمله کوروش، حافظ و ماکت‌هایی از خود زینت الملوک و افراد خانواده قوام السلطنه قرار گرفته است.

خوب کمی به معرفی موزه مفاخر شیراز یا موزه مشاهیر شیراز که در این مکان قرار دارند، خواهیم پرداخت، در این موزه شما با ماکت مشهورترین افراد تاریخ شیراز و استان فارس روبرو خواهید، تمامی این ماکت که از موم ساخته شده‌اند توسط هنرمندان به نام ایرانی به موزه هدیه داده شده.

مجسمه‌های موزه مفاخر شیراز

از برترین مجسمه‌های موجود در موزه مفاخر شیراز می‌توان به مجسمه پادشاهان ساسانی از جمله شاپور ساسانی، مجسمه آتوسا دختر کوروش کبیر، مجسمه باربد موسیقی دان شخصی خسرو پرویز، مجسمه سعدی شاعر نامی ایرانی، مجسمه کریم خان زند، مجسمه الله وردی خان، مجسمه وصال شیرازی، مجسمه لطفعلی خان زند، مجسمه قطب الدین شیرازی، مجسمه ملاصدرای شیرازی، مجسمه شاعر نامی قاآنی، مجسمه منصور حلاج، مجسمه باباکوهی، مجسمه شهید دستغیب، مجسمه شهید عباس دوران و مجسمه‌هایی از پادشاهان هخامنشی اشاره کرد.

مسیریابی خانه زینت الملوک قوامی

خوب برای مراجعه به این خانه تاریخی شما باید به خیابان لطفعلی خان زند بروید و آن خیابان را تا جنوبی‌ترین نقطه گذر کنید تا به منطقه‌ای به نام گود عربان برسید، سپس با درب ورودی مجموعه روبرو می شوید. همچنین ایستگاه متروی وکیل الرعایا و متروی ولیعصر نزدیک‌ترین ایستگاه‌های مترو به خانه زینت الملوک قوامی شیراز هستند که با توجه به ترافیک شدید این منطقه، بهترین گزینه برای گردشگران خواهد بود، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره خانه زینت الملوک قوامی شیراز خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=8137
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مرکز فرهنگی و هنری توپخانه عامره استانبول
مهری شاپوری
0 دیدگاه
موزه توهم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کافه موزه‌ گربه ایرانی تهران
کوروش ابریشمی
7 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 08:00 تا 19:00
هزینه ورودی : 10.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : در سال 1354 در آثار ملی ایران
قدمت این مکان : 1302 ه ش
نوع کاربری : خانه قجری و موزه با معماری دیدنی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، کافه، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : شیراز، خیابان لطفعلی خان زند
شماره تماس : 9807132234181+