aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاذبه های گردشگری مشهد > آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام
Ahmad Jami Tomb

آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام

آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام
ezgif-1-eca2962dc6

آرامگاه شیخ احمد جامی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تربت جام در خیابان جامی قرار دارد، اشعار، کرامات و زندگی‌نامه شیخ احمد جامی از عارفان، صوفیان و شاعران قرن ۶ هجری قمری مورد توجه علاقه مندان به تاریخ ادبی ایران است، ساعت بازدید مزار شیخ احمد جامی تربت جام به صورت شبانه روزی است که در کنار آن، مسجد عتیق و پارک شیخ جامی هم واقع شده است، برای رسیدن به این محل با خودروهای سواری از نقشه آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام در ابتدای مطلب استفاده کنید تا به آسانی این آرامگاه تاریخی را مسیریابی کنید.

زندگی‌نامه شیخ احمد جامی

او در سال ۴۴۰ هجری قمری (و یا۴۴۱ هجری قمری) در روستای نامق شهرستان کوهسرخ متولد شد. نیاکان او از نوادگان جریر بن عبدالله، (از صحابه پیامبر اسلام) بودند. نام او با القابی که به او داده‌اند چنین است: «شیخ‌الاسلام، قطب الاوتاد، شیخ ابونصر احمد ژنده‌پیل». گاه او را «پیر جام» یا شیخ جام نیز نامیده‌اند. نیای بزرگ او جریر بن عبداللّه بجلی از صحابه پیغمبر بود و گویند در تیراندازی در میان عرب مانند نداشت.

مشهور است در جوانی تحولی روحی به او دست داد و به عرفان روی آورد. از مردم کناره گرفت و ۱۲ سال در ارتفاعات کوهستان نامق و سپس ۶ سال در کوهستان بزد گوشه گرفت و به مطالعه در قرآن و تفاسیر و تحقیق در حال عرفاً پرداخت، یعنی روی‌ هم‌ رفته ۱۸ سال در خلوت و انزوا بسر برد. مسلماً این دوران خلوت و انزوا در زندگی شیخ جام دورانی پربار و مؤثر بوده‌ است و بسیاری از معلومات و اندوخته‌ها و تجربه‌های معنوی در آن دوران رقم خورده‌ است.

وی در چهل سالگی به تعلیم و ارشاد و گفتار و نگارش رساله و کتاب پرداخت و ناحیه‌ی جام (زام) پایگاه حضور معنوی وی گردید و وی نیز به سبب همین حضور دیرپا به شیخ جام ملقب گردید. وی سفرهایی به نقاط مختلف کرد. در این سفرها بود که نفوذی در طبقات مختلف به‌وجود آورد و مردمانی به او روی آوردند. شیخ جام در ۱۰ محرم ۵۳۶ هجری قمری در گذشت. او را در خانقاهش واقع در معد آباد که بعدها به تربت جام شهرت یافت دفن کردند.

شیخ الاسلام «احمد ابن ابوالحسن جامی نامقی ترشیزی» معروف به شیخ احمد جام (زاده ۴۴۰ – درگذشته ۵۳۶ هجری قمری) ملقب به «ابونصر احمد ژنده‌پیل» یا به‌طور خلاصه «ژنده‌پیل» از عارفان، صوفیان و شاعران قرن ششم و دوره سلجوقی بود، عمر او تا ۲۲ سالگی به بطالت و می‌خوارگی گذشت، ولی در همین دوران بود که توبه کرد و ۱۲ سال در کوه‌های نامق و سپس شش سال در کوه‌های بزد عزلت کشید و در مسجد نور که هنوز هم بنای آن همان‌جاست رفت و در آنجا به هدایت و راهنمایی مردم می‌پرداخت.

سرانجام پس از ۱۸ سال و در ۴۰ سالگی برای ارشاد مردم به میان تربت جام آمد. وی در زندگی خود سفرهای بسیاری کرد و به نیشابور، هرات، بوزجان، مرو، باخرز و بسطام مسافرت کرد و با بعضی از مشایخ خراسان نیز آشنایی پیدا کرد. در معدآباد جام خانقاهی برپا کرد و به تألیف کتاب و تربیت مریدان پرداخت. در مدت کوتاهی آوازه‌ی او بلند شد و مورد توجه امرا و حاکمین قرار گرفت.

مزار شیخ احمد جامی

سلطان سنجر که اوصاف او را شنیده بود، برای دیدن او به قریه‌ی معدآباد آمد و از مریدان وی گشت. طول عمر وی را بیشتر مراجع ۹۵ سال و بعضی ۹۶ سال ذکر کرده‌اند. در سال‌های پایان زندگی به سفر حج رفت و در دهم محرم سال ۵۳۶ قمری درگذشت. آرامگاه وی که به مزار شیخ جام معروف است امروزه نیز زیارتگاه مریدان و دوست‌داران وی است. دیوان شعر احمد جامی از مهم‌ترین آثار این عارف و شاعر بین هنردوستان است، در انتها منتظر امتیاز و نظرات شما درباره آرامگاه شیخ احمد جامی تربت جام خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=97813
van

کوروش ابریشمی

اینکه رشته نرم افزار خوندم و هیچ کمکی تو زندگی بهم نکرد داشت نا امیدم می کرد تا بعد از آزمون و خطاهای متعدد با شغل گردشگری آمیخته شدم ، همین که به کارم علاقه دارم ایزد رو شکر می کنم هر روز.

مطالب مرتبط
مجتمع کامپیوتر تک مشهد
کوروش ابریشمی
10 دیدگاه
Museum of Faruj موزه مردم شناسی شهر فاروج در استان خراسان شمالی
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Quchan Anthropology Museumموزه مردم شناسی شهر قوچان در استان خراسان رضوی
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Quchan passenger terminal پایانه مسافربری شهر قوچان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Moein Darbari restaurant رستوران معین درباری شهر قوچان در استان خراسان رضوی
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Shirvan Shirkooh Park کوهستان پارک شیرکوه شیروان در استان خراسان شمالی
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : رایگان
قدمت این مکان : قرن 6 هجری قمری - سلجوقیان
نوع کاربری : مزار شاعر، صوفی و عارف قرن ششمی در تربت جام
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : خراسان رضوی، تربت جام، خیابان جامی، خیابان آرامگاه
شماره تماس : 05152538304