aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

معبد بوروبودور

تصاویر معبد بوروبودور اندونزی
ezgif-1-eca2962dc6

معبد بوروبودور در کشور اندونزی به عنوان بزرگ ترین مرکز مذهبی بوداییان در جهان می باشد که هر ساله جز ۱۰ جاذبه برتر آسیا قرار می گیرد، بوروبودور با قدمتی باستانی و سبک معماری شگفت انگیز شلوغ ترین و محبوب ترین جاذبه های گردشگری اندونزی هم می باشد که سالانه ۴ میلیون گردشگر از این مکان مذهبی شگفت انگیز بازدید به عمل می آورند، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری خارجی با یکی از بهترین جاهای دیدنی این کشور اسیایی اشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید .

  • وسعت : ۵۵.۵۵۰ متر مربع
  • قدمت : ۸۵۰ میلادی
  • سبک معماری : بودایی – هندویی

عکس معبد بوروبودور اندونزی

تاریخچه معبد بوروبودور اندونزی

این معبد عجیب و بی نظیر در نزدیکی شهر جاوا و بر فراز کوه های همیشه سرسبز این منطقه استوایی قرار دارد، برای ساخت معبد بوروبودور به گفته کارشناسان بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار قطعه سنگ های بزرگ به دست نیروی انسانی به این تپه آورده شده تا چنین معبد متحیر کننده ای ساخته شود.

سبک معماری معبد بوروبودور

سبک کلی سازه معبد بوروبودور به گونه ای است که از چهار جهت به صورت پلکانی تشکیل شده و از زمین تا بالاترین نقطه این معبد ۲۹.۵ متر اختلاف ارتفاع وجود دارد، در جای جای بوروبودور بیش از ۵۵۰ عدد مجسمه سنگی و زیبا بودا در اندازه های مختلف قرار دارد که چشم هر بیننده ای را مات خود می کنند.

کتیبه های معبد بوروبودور

همچنین با آنالیز دقیق مورخین در این مرکز مذهبی تعداد ۲۹۷۰ عدد نقوش مینیاتوری سنگ تراشی شده در تمامی نقاط ساختمان اصلی به چشم میخورد ، نکته قابل توجه درباره این معبد آن است که در فاصله نزدکی به یک کوه آتشفشانی فعال در جاوا ساخته شد و همین امر به عجایب بوروبودور افزوده است.

در بین قرون ۵ تا ۹ میلادی ساخت معبد در کشورهای جنوب و جنوب شرق اسیا فراگیر شده بود و بوداییان سعی بر گسترش دین خود داشتند ، از همین استارت ساخت معبد بوروبودور در سال ۷۷۷ میلادی در منطقه دشت کدوی کشور اندونزی کنونی زده شد و پس از نزدیک به هشتاد سال تلاش در سال ۸۵۰ میلادی یعنی قرن نهم پس از میلاد حضرت مسیح ساخت این معبد به اتمام رسید.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

معبد بوروبودور ویژه هندوها

همچنین در اکثر کتب تاریخی بحث اینکه پادشاه سیلاندر سازنده این معبد در اندونزی ایا پیرو دین هندو بوده و یا بودا همچنان داغ است و سند تاریخی معتبری از آن در دست نیست ، همچنین دیگر نکته مجهول درباره بوروبودور آن است که این معبد در بین سالهای ۱۰۰۰ تا ۱۸۰۰ میلادی رها شد.

علت اینکه معبد بوروبودور چیزی بالغ بر ۸۰۰ سال در کتاب های مختلف باستانی چندین روایت دارد، روایت اول فوران کوه آتشفشانی نزدیک آن و هجوم خاکسترها و در روایت دوم گرایش مردم به دین اسلام در آن سالها بیان شده است که باعث گردیده این معبد به متروکه ای تبدیل گردد.

این داستان تا سال ۱۸۱۵ میلادی و حمله انگلستان به این مناطق ادامه داشت تا اینکه شخصی به اسم اسمفورد رافلز از سوی متسعمره و سیاسیون انگلیس مسوول جمع آوری اشیای قیمتی در این محدوده شد و یکی از کارکنان خودش را برای جستجوی معبد بوروبودور در دل جنگل مامور کرد.

کشف دوباره معبد بوروبودور

کشف دوباره این معبد پروژه ای طاقت فرسا بود و علت آن رشد درختان غول پیکر و عظیم در شعاع بوروبودور بود که تمامی راه های ارتباطی به آن را مسدود کرده بود و همچنین نیمی از طبقات و پلکان آن به زیر خاک مدفون شده بودند، برای ایجاد راه های ارتباطی به این معبد تعداد ۱۴۲۰ درخت بزرگ و کهن قطع و سوزانده شدند که در این عملیات بالغ بر سیصد نیروی انسانی شرکت داشتند.

در ادامه مباحث داغ کشف دوباره این معبد آن است که مدیر اصلی کشف که فردی هلندی تبار بود به علت گرایش و علاقه بیش از حد به اثار باستانی تا سالها هیچگونه اطلاعاتی از این معبد به دیگران ارائه نداد و تعداد زیادی از مجسمه های طلاکاری شده و اشیای قیمتی را طی سالها از آنجا خارج کرد به طوری که در اکثر بخش های معبد بوروبودور امروزه جای خالی این اشیا مشهود است.

در آن سالها مستعمره انگلستان برای پیش بردن اهداف سیاسی خود اکثر اشیای قیمتی و زینتی موجود در معبد را به پادشاهان کشورهای مختلف هدیه می داد و همین امر باعث شد که تقریبا مجسمه ها و ظروف قیمتی مانده در بوروبودور به ۱ سوم کاهش پیدا کند.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

مرمت معبد بوروبودور

اولین مرمت و بازسازی پس از این داستان های عجیب در بین سالهای ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۴ میلادی توسط باستان شناس مشهور آقای ون ارپ با صرف هزینه ای بالغ بر ۳۷ هزار دلار صورت گرفت و در این بازسازی اکثر بخش های سست و خطرناک معبد بوروبودور برداشته شدند.

البته به علت قدمت بالای مجموعه این مرمت تاثیر چندانی در حفظ خود نداشت و در سال ۱۹۷۴ میلادی پس از جنگ جهانی دوم و ثبات سیاسی در این کشور ، سیاسیون بخت با همکاری میراث جهانی یونسکو تصمیم بر مرمت اساسی در بوروبودور گرفتند.

این پروژه که جز گران ترین عملیات های بازسازی جاذبه های تاریخی دنیا قرار دارد با صرف هزینه ای بالغ بر ۷ میلیون دلار در سال ۱۹۸۲ میلادی به اتمام رسید و در آن حدود ششصد نفر کارگر و متخصص شرکت داشتند و باعث گردید شکوه تاریخی خود را دوباره پس گیرد و مورد استقبال جهانیان و گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

سبک معماری معبد بوروبودور اندونزی

در سر اینکه سبک معماری معبد بوروبودور بودایی است یا هندویی همیشه اختلاف نظر بوده و البته در فهرست جهانی یونسکو چیزی که ثبت گردیده است در اپشن های این معبد سبک معماری بودایی –  هندویی به طور مشترک می باشد، این معبد مربع شکل پلکانی در هر سمت ۱۱۵ متر عرض دارد و در هر یک از این اضلاع تعداد ۹ پله قرار گرفته است.

در کل تعداد هفتاد و دو عدد گنبده کوچک و بزرگ در این مجموعه مذهبی باستانی قرار دارد و در آن دوره هدف از ساخت چنین معابد هرمی شکل این بوده که پس از ساخت پیروان مذهبی سه بعد دنیوی و کیهانی زندگی در این جهان را که شامل بعد های امیال، اشکل و جهان بی شکل است را تماشا کنند.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

بزرگ ترین سنگ نوشه جهان در بوروبودور

در مجموع دین بودایی اعتقاد راسخی بر روح و جهان ماورا دارد و در معبد های مشابه پیروان می توانند با پاک کردن روح و ذات خود به بالاترین نقطه یعنی روح کیهانی ارتقا پیدا کنند، در معبد بوروبودور کشور اندونزی همچنین بزرگ ترین سنگ نوشته تاریخی جهان قرار دارد که اکثر گردشگران از آن بازدید به عمل می آورند.

از برترین نقوش سنگ تراشی شده موجود در این معبد می توان به سنگ نوشته کارما، سنگ نوشته تولد بودا، آواداناس، سودانا و نیروانا اشاره کرد که توضیح آن ها از حوصله این مقاله خارج می باشد.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

دیدنی های معبد بوروبودور

حال اکه با تاریخچه و سبک معماری معبد بوروبودور اندونزی آشنا شدید در ادامه با دیدنی های موجود در این معبد بیشترر اشنا خواهید شد :

معرفی موزه کارماویبنگا

بازدید از این موزه با پرداخت همان بلیت بازدید ورودی معبد رایگان می باشد که در بین ساعات ۸ صبح الی ۱۷ مقدور است، در ان تصاویری کهن و تاریخی از پایه پنهان ازجنس طلای مجموعه که در زیر خاک ها مدفون هست و نقوش برجسته درباره قوانین مذهبی بودا و هندو به چشم میخورد.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

معرفی موزه سامودراراکسا

در این معبد هم تعداد ۱۰۰ لوح و کتیبه سنگی باستانی وجود دارد که در آنها نقوش مینیاتوری و شیوه زندگی مردم و بومیان به تصویر کشیده شده است و که نظیر آن در هیچ معبدی به چشم نمیخورد.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

فستویال تولد بودا

در این فستیوال که هر ساله در تمامی معابد بوداییان جهان برگزار می شود به مدت سه شبانه روز جشن هایی ویژه برگزار می شود.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

فستویال رقص خرداد ماه : هر ساله در ماه خرداد یا ژوئن میلادی به مدت یک ماه فستویال رقص های محلی و باله برگزار می شود که بازدید از آن خالی از لطف نمی باشد.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

بوروبودور بزرگ ترین مکان مذهبی

همچنین معبد بوروبودور اندونزی در ۲۰۱۲ میلادی به عنوان بزرگ ترین و عظیم ترین مکان مذهبی باستانی ثبت کتاب رکوردهای گینس گردید و تا به امروزه چندین مرتبه جایزه بهترین جاذبه های گردشگری اسیا و جهان را از آن خود کرده است.

عکس معبد بوروبودور اندونزی

چگونه به معبد بوروبودور اندونزی برویم

از شهرهای جاکارتا و بالی می توانید با پرواز به شهر یوگیاکارتا مراجعه کنید که هر روزه پرواز برگزار می شود و از جاکارتا علاوه بر پرواز می توانید با قطار ۲۰ دلاری و مدت زمان ۸ ساعت به این شهر برسید.

همچنین با خودروهای سواری می توانید با صرف هزینه ۴۰ دلار به این شهر سفر کنید.

[mappress mapid=”515″]

ادرس به زبان انگلیسی :

Address: Borobudur, Magelang, Central Java, Indonesia

سخن پایانی

شما می توانید سوالات، نظرات و تجربیات خود را درباره معبد بوروبودور اندونزی در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=12871
van

فاطیما علیزاده

در ابتدای نوجوونی بودم که با یک خانم گردشگر چند روزی سپری کردم ، همین مورد تلنگری به من زد و فهمیدم عاشق کار گردشگری و سفر هستم ، پیشنهاد می کنم هر هفته شده چند ساعت گردش کنید.

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
کاروانسرای بند حسن سایه خوش
امیر رضا شاهرخی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس