aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Huto Cave

غار هوتو و غار کمربند بهشهر

غار هوتو و غار کمربند بهشهر
ezgif-1-eca2962dc6

مجتمع گردشگری غار هوتو و غار کمربند یکی از جاهای دیدنی بهشهر در مسیر روستای تروجن مازندران قرار دارد، غار هوتو کشف جدید باستان شناسان در غرب بهشهر است که امروزه یک موزه باستان شناسی، فروشگاه و یک کافه رستوران در این محل دایر شده تا با کاربری مجتمع گردشگری غار هوتو در بین مسافران شناخته شود، همچنین در همین مجموعه یک دستگاه زیپ لاین، پل معلق، سفره خانه سنتی و فروشگاه سوغاتی و صنایع دستی هم دایر شده تا یک مجتمع گردشگری و. تفریحی خوب در نزدیکی روستای تروجن بهشهر شاهد باشیم.

با پرداخت هزینه ورودی مجتمع تفریحی گردشگری غار هوتو و غار کمربند می‌توانید علاوه بر بازدید از این غارهای باستانی که محل سکونت انسان‌های اولیه بوده است، در انگورستان غار هوتو یک پیک نیک دوستانه یا خانوادگی برپا کنید و یا از تالار پذیرایی غار هوتو برای برگزاری مهمانی‌های خود استفاده نمایید، همچنین جالب است بدانید که یکی از سکانس‌های فیلم افعی با بازی جمشید هاشم پور در دهه هفتاد شمسی در محل غار هوتو فیلمبرداری شد که اینروزها به شهرت زیادی رسیده است.

غار هوتو کجاست؟

برای رسیدن به غار هوتو که کنار غار کمربند قرار دارد با خودروی سواری، نقشه غار هوتو و غار کمربند در ابتدای مطلب را با اپلیکیشن‌های نشان، بلد یا گوگل مپ مسیریابی کنید تا براحتی به این مکان برسید، ساعت کاری مجتمع گردشگری تفریحی غار هوتو همه روزه از ۹ صبح تا ۱۷ و حوالی غروب آ،تاب است، ابته بخش کافه رستوران و فروشگاه غار هوتو تا ساعت ۱۰ شب دایر است.

  • آدرس غار هوتو بهشهر: بلوار هاشمی نژاد، بعد از جایگاه سوخت عمادی، دور برگردان کمربندی بهشهر، خیابان شهدا به سمت روستای تروجن

تاریخچه غار هوتو

ا به‌طور دقیق‌تر غار هوتو و غار کمربند مربوط به دوران پیش از تاریخ ایران باستان است و در شهرستان بهشهر، روستای تروجن (شهید آباد) واقع شده‌اند. این اثر در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شمارهٔ ثبت ۷۴۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

غار هوتو و غار کمربند، به لحاظ کشف اسکلت انسان با قدمت حدود ده هزار سال معروفیت جهانی دارند. اهمیت غار و آثار کشف شده در آن تا به اندازه‌ای است که در برخی موارد از این غار به معدن طلای انسان‌شناسان یاد شده‌است. اسکلت‌های به دست آمده از این غار به انسان هوتو (Hotu man) مشهور است.

تصاویری از این اکتشافات که در بین سال‌های سال ۱۳۲۷ و ۱۳۲۹ شمسی (۱۹۴۹ تا ۱۹۵۱ میلادی) و در بازه‌های زمانی مختلف به سرپرستی پروفسور کارلتون استیونز کون استاد دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا انجام شده‌است، در بخش بایگانی موزه باستان‌شناسی و انسان‌شناسی دانشگاه پنسیلوانیا موجود است. انسان‌های غار هوتو از آخرین نسل از انسان‌های غارنشین و شکارگر بودند. بعد از این نسل، انسان با یادگیری کشت دانه و کشاورزی به تدریج از غارها بیرون آمد و با یکجانشینی، اجتماعات کوچک در کنار زمین‌های کشاورزی را پدیدآورد.

غار هوتو نام غاری است در نزدیکی بهشهر (مازندران) که در روستای تروجن (شهیدآباد) واقع شده‌است. این غار قدمتی تاریخی دارد و آثار مهمی دربارهٔ زندگی انسان‌های اولیه در آن پیدا شده‌است. این غار در در دوره پلیستوسن بر اثر ضربات موج آب درون صخره‌ای از جنس سنگ آهک بجا مانده از دوره ژوراسیک تشکیل شده‌است.

غار کمربند

در حالی که کارلتون استیونز کون در بهمن ماه سال ۱۳۲۹ و برای بار دوم به قصد حفاری از غار کمربند به منطقه رفته بود، در انتهای عملیات، کارگران محلی به‌طور اتفاقی او را از وجود غاری دیگر در همان نزدیکی، یعنی غار هوتو، آگاه کردند. برخلاف غار کمربند، کسی در آن زمان در این غار سکونت نداشت.

عملیات حفاری از غار هوتو در تاریخ چهارشنبه، ۲۳ اسفند ۱۳۲۹ آغاز شد و در طول چهار هفته به تدریج بیش از ۱۰۰ متر از کف غار خاک‌برداری شد. دانشمندان در پایین‌ترین نقطه به سنگ‌ریزه‌هایی از عصر یخبندان با قدمتی حدود هفتادوپنج‌هزار سال رسیدند. در طول عملیات اکتشاف، دانشمندان به اسکلت‌های مربوط به ۳ انسان به همراه استخوان‌هایی از دو انسان دیگر دست یافتند.

اسکلت‌های غار هوتو

اسکلت شماره یک در ساعت ۳ بعدازظهر روز جمعه، ۲۵ اسفند ۱۳۲۹ پیدا شد. نتایج آخرین بررسی‌ها که در سال ۲۰۱۳ (سال ۱۳۹۳) بر روی بقایای انسان هوتو در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد نشان می‌دهد که این اسکلت متعلق به یک مرد با قد ۱۷۵ سانتی‌متر بود که در زمان مرگ بین ۳۰ تا ۴۰ سال سن داشت. جمجمه این اسکلت به‌طور کامل خرد شده بود که با بدست آمدن تقریباً همه قطعات به‌طور کامل بازسازی شد. بررسی‌ها همچنین نشان داد که مرد اسکلت شماره یک اغلب از آبزیان تغذیه می‌کرد.

نشانه‌هایی از مصرف گیاگان و زیاگان (گیاهان و حیوانات) نیز در اسکلت شماره یک دیده شد. الگوی تغذیه مرد اسکلت شماره یک نشانگر آن است که انسان هوتو انسانی شکارگر بود و هنوز کشاورزی نیاموخته بود. همچنین نحوه قرارگیری استخوان‌های اسکلت شماره یک نشان دهنده آن بود که استخوان‌های این مرد بعد از مرگ و تجزیهٔ بدن، توسط فرد دیگری در گوشه غار قرار داده شده بود.

اسکلت‌های دوم و سوم در کنار هم در روزهای شنبه و یکشنبه، ۲۶ و ۲۷ اسفند ۱۳۲۹ و در فاصله ۷۵ سانتیمتری از اسکلت شماره یک پیدا شدند. سر این اسکلت‌ها که به شدت خرد شده بودند پایین‌تر از بدن آنها قرار داشتند. این موضوع در کنار این نکته که اسکلت‌ها به پشت خوابیده بودند نشان دهنده احتمال مرگ در اثر سقوط تخته سنگی از سقف بود. قدمت این دو اسکلت چند دهه بیشتر از اسکت شماره یک است و در زمانی قبل تر از اسکلت شماره یک در غار زندگی می‌کردند.

اسکلت شماره دو متعلق به زنی ۲۷ ساله با قد ۱۶۷ سانتیمتر بوده‌است. بررسی استخوان‌های لگن این اسکلت نشان از فشار زیاد در هنگام زایمان داشت. اسکلت شماره سه مربوط به زنی ۳۵ تا ۴۰ ساله و قد ۱۵۷ سانتی‌متر بود. بررسی استخوان‌های این زن نشان دهنده التهاب مفصل یا آرتریت بود. از نفر چهارم تنها استخوان فک بالایی به دست آمد که احتمالاً متعلق به دختری نوجوان بود.

نفر پنجم که تنها تکه کوچکی از استخوان طاق جمجمه آن باقی مانده بود احتمالاً زنی مشابه مشخصات نفر سوم بود. تکه استخوان‌های پیداشده از عمق حفاری که به نظر می‌رسد با گذشت زمان و بر اثر سقوط تخته‌سنگ‌های غار تکه‌تکه شده‌اند، با ناخالصی‌هایی همراه بود. این تکه‌ها پس از انتقال به بیرون غار و زدودن ناخالصی‌ها، با لایه‌ای از صمغ عربی رنگ‌آمیزی می‌شد که از آن‌ها در برابر فرسایش هوا محافظت می‌کرد.

قدمت غار هوتو

دانشمندان با کنار هم گذاشتن تکه‌های جمجمه‌های پیدا شده به مدل جمجمه این انسان‌ها با قدمت حدود ده هزار سال دست یافتند. شکل جمجمه اسکلت‌های پیدا شده در این غار با اسکلت‌های انسان نئاندرتال و انسان‌های پیلت داون که در زمان مشابه زندگی می‌کردند تفاوت داشته و تا حد زیادی مشابه جمجمه انسان امروزی است. از همین رو «انسان هوتو» یکی از یافته‌های مهم دانشمندان بوده که تأثیر مهمی در دیدگاه انسان‌شناسان از نحوهٔ تکامل نسل انسان امروزی داشته‌ است. دانشمندان جمجمه‌های به دست آمده را مربوط به اولین نسل‌های انسان امروزی می‌دانند که تقریباً به‌طور کامل و سالم نیز به دست آمده‌اند.

غار هوتو کشف جدید باستان شناسان

این غار در سال ۱۴۰۰ توسط تیمی از دانشگاه تهران به سرپرستی حسن فاضلی استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران مجدد کاوش شد و علاوه بر تکه استخوان‌ها، اشیاء سفالی زیادی نیز از این غار به دست آمد.

طبق کاوش‌های واندنبرگ در غار هوتو بهشهر سنگ‌ریزه‌ها و اسکلت سه انسان کشف شد که ۵۰۰۰ الی ۷۰۰۰ سال قبل (در کتاب تاریخ مازندران باستان ق. م ذکر شده) در این منطقه زندگی می‌کردند. غار هوتو در غرب بهشهر واقع و آنچه در این مکان کشف شده شامل نشانه‌هایی از دوران یخچال، عهد آهن، نوسنگی، آغاز پارینه سنگی و اشیائی از سنگ چخماق که مربوط به پارینه سنگی بوده یافت شده‌است.

منوچهر ستوده در کتابش از آستارا تا استارآباد این مکان را دقیق‌تر شرح می‌دهد: سال ۱۹۵۱ م. گودالی عظیم کنده شد. از عمیق‌ترین نقطه این گودال به سنگ‌ریزه‌های عصر یخچال برخوردند. در این گودال طبقاتی از عهد آهن تا نئولیتیک و در پایین آن آثار پالئولیتیک دیده می‌شود. برای تحقیق بیشتر گودالی در طبقات دوران یخبندان کنده شد که شامل سنگ‌ریزه‌های سیاه بود.

در فاصله میان هر یک ماسه و لای قرار داشت. کمی پایین‌تر قشری از سنگ‌ریزه‌های قرمز مخلوط با ماسه و پایین‌تر از آن قشری از سنگ‌ریزه‌های قرمز مخلوط با ماسه و خاک رس دیده شد. در این قشر اشیائی از سنگ چخماق بدست آمد که مربوط به عصر پالئولیتیک است. در قشر دیگر این طبقه بود که اسکلت سه انسان کشف شد.

نظرات غار هوتو بهشهر

قبل از مطالعه نظرات گردشگران درباره غار هوتو و غار کمربند و انسان غار هوتو در بخش زیر، خوب است بدانید که با توجه به پلکان ورودی غار هوتو اینجا مناسب سالمندان و افراد دارای مشکلات رفت و آمدی نیست، در پایان منتظر امتیاز و تجربیات شما درباره مجتمع تفریحی گردشگری غار هوتو و غار کمربند بهشهر خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=92604
van

فاطمه انوری

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
7 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

غارهای کوچک و زیبای هوتو در شهر بهشهر وجود دارند که غار های بزرگی نیستند ولی مردم میگویند قبلا ها بزرگتر بوده اند ولی بعدا خرابی کرده و مسیر بسته شده است.
ولی کلا مکانی زیبا دوست داشتنی و سر سبز هست که مکان خوبی برای استراحت کوتاه مسافرین و صرف چایی و میوه است وخستگی در کردن.
ضمنا نزدیک منطقه عباس اباد بهشهر است که اونجا هم دیدنی تر و جالب تر است.

مجتمع که روی تپه ای در ورودی شهر بهشهر قرار گرفته، شامل تالار، کافه رستوران، فروشگاه، زیپ لاین، سرویس بهداشتی، انارستان و غارهای قدیمی هوتو، کمربند و شال میشه که محل زندگی انسانهای اولیه بوده و اسکلت با قدمت دوازده هزار سال از اونجا کشف شده، با پرداخت یک ورودی جزئی هم میتونید این غارهای جالب رو ببینید و هم یک پیک نیک عالی در انارستان مجموعه داشته باشید

در کل محیط بد نیست. ولی خود غار اونقدر نیست که بهش غار بشه گفت. به نظرم اگر هم نبینی چیزی از دست ندادی

مجتمع آلاچیق دارد.اما مهم فقط بازدید از غار است.که بکر و ناب است.

مجموعه بسیار زیبا ، با اندکی پیاده روی می‌توانید به غار ها برسید ، هرچند عمق چندانی ندارند ولی زیبایی خاصی دارند .

مجتمع تفریحی که نمیشه گفت چون فقط ی کافه و ی مغازه داره فقط برای دیدن غار قابل قبوله

کلیه آثار و شواهد تاریخی را از غار برده اند. اما با این اوصاف قدم زدن در محلی که میدانیم هزاران سال پیش محل سکونت اجدادمان بود بسیار شگفت انگیز است.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 3 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 18:00
قدمت این مکان : 10 هزار سال قبل
نوع کاربری : غارهای 10 هزار ساله محل سکونت انسان غار نشین با انگورستان جهت پیک نیک، کافه رستوران و غارفه فروشگاهی در بهشهر
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، رستوران، راهنما، آنتن دهی موبایل، فضای سبز، غرفه صنایع دستی، آلاچیق
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی، آب آشامیدنی
اطلاعات تماس
آدرس : مازندران، بهشهر، بلوار هاشمی نژاد، بعد از جایگاه سوخت عمادی، دور برگردان کمربندی بهشهر، خیابان شهدا به سمت روستای تروجن