aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی تهران > امامزاده قاضی صابر دانشگاه الزهرا تهران
Imamzadeh Ghazi Saber

امامزاده قاضی صابر دانشگاه الزهرا تهران

امامزاده قاضی صابر دانشگاه الزهرا تهران
ezgif-1-eca2962dc6

امامزاده قاضی صابر داخل دانشگاه الزهرا یکی از جاهای دیدنی تهران در منطقه ۳ می‌باشد، امامزاده قاضی صابر از فرزندان فرزند امام سجاد (ع) بوده که کرامات امامزاده قاضی صابر بین مردم و اهل مذهب به شدت محبوبیت دارد، نزدیک‌ترین مترو به امامزاده قاضی صابر، ایستگاه مترو شهید حقانی است که با پیاده شدن در آن سوار بر تاکسی‌های میدان ونک شوید و از آنجا دوباره سوار بر تاکسی‌های دانشگاه ازهرا شوید تا به این مکان مذهبی برسید. بنای این امامزاده در ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شماره‌ی ثبت ۱۲۵۳۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران ثبت شد.

ساعات بازدید امامزاده قاضی صابر همه روزه از ۷ صبح الی ۸ شب حتی در روزهای تعطیل و جمعه می‌باشد، همچنین در طول سال برنامه‌های زیادی در امامزاده قاضی صابر برگزار می‌شود، مخصوصا در ایام محرم و صفر مداحان معروفی مثل میثم مطیعی در این محل برنامه دارند و در دهه اول محرم سخنرانان زیادی به این امامزاده می‌آیند، در ایام ماه مبارک رمضان، شب‌های احیا و شهادت حضرت علی (ع)، اربعین و شهادت حضرت رضا (ع) و نیمه شعبان و سایر اعیاد و سوگواری‌های مهم برنامه‌های پر طرفداری در امامزاده قاضی صابر تهران برگزار می‌شوند.

امامزاده قاضی صابر فرزند کیست؟

نام مبارک این ستاره درخشان، حضرت علی بن محمد و کنیه شریفش ابوالقاسم، ملقب به حضرت قاضی الصابر(علیه السلام) می‌باشد. او یکی از سلاله و یادگارهای گرانقدر پنج تن آل عبا و حضرت زین العابدین (ع) است. نسبت این مرد الهی با چهار واسطه به امامزاده محمد درکه تجریش و با ده واسطه به امام چهارم، حضرت علی بن الحسین و بی بی شهربانو (ع) می‌رسد.

معماری آرامگاه امامزاده قاضی صابر

بقعهٔ امامزاده ابو القاسم قاضی صابر در روستای ونک پشت دانشگاه الزهرا واقع شده‌ است. بنا بر زیارتنامه‌ی موجود از نوادگان امام زین العابدین است. بقعه‌ی او در سال ۱۳۰۲ ه‍.ق به وسیله‌ی میرزا یوسف مستوفی الممالک صدر اعظم ناصر الدین شاه قاجار ساخته شد که سنگ مرمر با خطوط و اشعار شیوا و ضریح چوبی و تزیینات کاشی‌کاری در آن بکار برد. این مکان زیارتی در یکی از کوچه‌های قدیمی ده ونک به نام کوچه‌ی امامزاده قرار دارد. ساختمان از خشت و گل بوده و بیش از ۷۰۰ سال قدمت دارد. تا زمان قاجار، به دلیل جنگ‌ها و حوادث گوناگون طبیعی مخروبه بود و در زمان ناصرالدین شاه مرمت و به مرور به صورت آجری بازسازی‌ شد.

بایوگرافی امامزاده قاضی صابر

مرحوم محدث حاج شیخ عباس قمی (رحمة الله علیه) در کتاب منتهی الآمال صفحه ۴۸ آنجا که به ذکر اولاد حضرت سجاد (ع پرداخته، می نویسد: «امامزاده قاضی الصابر(علیه السلام) در ونک که یکی از قراء تهران است مدفون می باشد.» نسب شریفش چنانچه در روح و ریحان است، چنین ذکر گردیده: «ابوالقاسم علی بن محمد بن نصر بن مهدی بن محمد بن علی بن عبدالله بن عیسی بن علی بن حسین الاصغر بن علی بن الحسین بن علی بن ابیطالب (ع)» و از کتاب نهایة الاعقاب نقل می‌کند که این بزرگوار در قریه ونک متولد شدند.

کرامات امامزاده قاضی صابر

در علم نیز کمال امتیاز را داشته و پدر و مادر بزرگوارشان نیز در همین قریه زندگی می‌کرده‌اند. حاج محمدهاشم بن محمدعلی خراسانی در کتاب منتخب التواریخ صفحه ۳۵۸ و ۷۷۴ می نویسد: «جناب ابوالقاسم، علی بن محمد (علیه السلام) از احفاد حضرت امام زین العابدین (ع) در قریه ونک یکی از قراء شمیرانات طهران مدفون گردیده و به امامزاده قاضی صابر(ع) معروف می‌باشد. و در حدود سنه ۵۵۵ قمری از دنیا رحلت فرموده است.»

تاریخچه امامزاده قاضی صابر

کتاب مهاجران آل ابوطالب به انضمام کشف الارتیاب (در مقدمه لباب الانساب بیهقی) آیت الله العظمی مرعشی نجفی (رضوان الله تعالی علیه): شریف ابوالقاسم، علی، مشهور به قاضی صابر الونکی رازی، فرزند محمد بن نصر بن مهدی بن محمد بن علی بن عبدالله بن عیسی بن احمد عقیقی پسر عیسی غضاره بن علی به حسین اصغر فرزند امام سیدالساجدین (ع)(ترجمه رضا عطائی، صفحه ۵۸۹) وی در روستای ونک از روستاهای شمیران بدنیا آمد و قاضی آنجا بود فضل و علم زیادی داشت و در علم انساب شاخص بود. در آن دیار مرجع بوده و جمع زیادی از وی استفاده کردند.»

تاریخ وفات امامزاده قاضی صابر

شیخ ابوالحسن بیهقی در اوایل کتاب خود درباره وی می گوید: «در ری سید نسب شناس ابوالقاسم ونکی حسینی» و بعد در فصل نسب شناسان علوی چنین می گوید: نسب شناس ری قاضی صابر ونکی، ابوالقاسم علی بن محمد بن نصربن مهدی، نامبرده را می‌دیدم و در ری همسایه ما بود و من این علم را از او آموختم.» تولدش مدتی پیش از ۴۸۰ قمری بوده و تا حدود سال ۵۵۵ قمری (۱۰۶۰ تا ۱۱۳۵ میلادی) در عهد پادشاهان سلجوقی، محمدبن ملک شاه اول و بهرام شاه زندگی می‌کرده است. بیش از ۸۹۷ سال از فوت آن عالم جلیل القدر می‌گذرد.

سخن پایانی

حال که با راهنمای بازدید امامزاده قاضی صابر دانشگاه ازهرا آشنا شدید، خوب است بدانید که این مکان در نزدیکی باغ ایرانی قرار دارد که اگر وقت بیشتری داشتید، می‌توانید از آن پارک زیبا که یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران است هم بازدید داشته باشید، منتظر امتیاز و نظرات شما درباره امامزاده قاضی صابر تهران خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=104607
van

فاطمه سادات حسینی

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
پارک حشرات تهران
کیوان ناصر
4 دیدگاه
بام سعادت آباد تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
سینما 5 بعدی توچال
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
تاب صاعقه توچال
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
جشنواره لاله های باغ ایرانی ده ونک تهران
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
5 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

امامزاده ای که قبلا توسط خادم آن زندانی شده بود . زمانی که من دانشگاه الزهراء درس میخواندم متوجه شدم امامزاده ای پشت دانشگاه قرار داره که هر بار میخواستم به زیارتش برم با درب بسته مواجه میشدم . اهالی میگفتند خادم امامزاده فقط پنجشنبه جمعه ها امامزاده رو باز میکنه . گفتم مگه ملک شخصی ش هست که هر وقت خواست باز کنه . به فکر افتادم نامه ای به سازمان اوقاف بفرستم و شرح ماجرا بدم که بعد از ارسال نامه بمدت کوتاهی از سازمان اوقاف آمدند و خادم امامزاده را عوض کردند و خادم بعدی هر روز صبح درب امامزاده رو باز میکرد تا غروب و بعد از مدتی رفت و آمد مردم به امامزاده بیشتر شد و کم کم به فکر توسعه و بازسازی اون افتادند که الحمدلله با کمک خیرین و اهالی محل امامزاده به شکل امروز خود توسعه پیدا کرد و رونق گرفت

اینجا قبلا خیلی با صفا بود و آدمای کمی اینجا رو میشناختند
چند ساله که اومدن اینجا رو ساختن و مدام مراسم دارند و آرامش اهالی رو گرفتن . صداشون به قدری بلنده که تا چندین کوچه پایینتر هم صداشون باعث سلب آرامش ساکنین میشه در حدی که نصف شب هم نمیتونیم بخوابیم . آخه این چه عبادتیه مگه خدا گفته باید فریاد بزنین تا من صداتونو بشنوم بخدا ما هم مسلمونیم ولی این دیگه چه جورشه

داخلش قبلا چوبی بود و حیاط با صفایی داشت یه حوض پر از ماهی قرمز های عید که هر کدوم به اندازه یه قزل الا شده بودن توی حیاط پر از قبرهای قدیمی و چنار های بزرگ بود با باسازیشون در واقع نابود کردن امامزاده رو

امامزاده که قبلا فضای معنوی بهتری داشت تا اکنون. قبلا حیاط داشت و درخت ولی الان تبدیلش کردند به کاخ. بازم جای شکرش باقیه که سازه قدیمی رو تخریب نکردند.

فوق‌العاده آرامش بخش و معنوی

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 07:00 تا 20:00
هزینه ورودی : رایگان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۵۳۹ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران
قدمت این مکان : قرن دوم هجری
نوع کاربری : آرامگاه یکی از فرزندان امام سجاد (ع) داخل دانشگاه الزهرا تهران در منطقه 3
توضیحات بیشتر
امکانات رفاهی : راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، نمازخانه، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : تهران، منطقه 3، ونک، میدان شیخ بهایی، خیابان مجیدپور، دانشگاه الزهرا