aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > گردشگری > جاذبه های دیدنی > سازه > تونل کندوان چالوس
kandovan tunnel

تونل کندوان چالوس

تونل کندوان چالوس
ezgif-1-eca2962dc6

تونل کندوان که در دوره پهلوی با استفاده از دینامیت‌های متعدد در کنار تلاش بیکران کارگران ساخته شد، امروزه یکی از جاذبه های گردشگری جاده چالوس می‌باشد که در کنار آن آشکده کندوان و تعداد دیگری کافه رستوران زیبا دایر شده تا پاتوق مسافران عبوری به سمت شمال باشد، معروف‌ترین تونل این جاده که به نام تونل شماره ۱۱ نیز شناخته می‌شود و بعد از تونل امیرکبیر (تونل شماره ۵) دومین تونل بلند این جاده می‌باشد. تونل کندوان در مرتفع‌ترین قسمت جاده چالوس و مرز استان‌های البرز و مازندران قرار گرفته و به نوعی دروازه ورود به مازندران است.

فاصله تهران تا تونل کندوان ۶۷ کیلومتر معادل ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه رانندگی بدون ترافیک و توقف است که البته این روزها با توجه به زیر ساخت‌های ضعیف و حجم بالای خودروهای سواری عبوری از جاده چالوس، رسیدن به این منطقه نوستالژیک گاه تا ۶ ساعت زمان شما را خواهد گرفت، در این بخش شما را با سوالات متداول درباره تونل کندوان جاده چالوس آشنا می‌کنیم:

  • فاصله تهران تا تونل کندوان: ۶۷ کیلومتر معادل ۹۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله تونل کندوان تا چالوس: ۸۰ کیلومتر معادل ۱۰۰ دقیقه رانندگی
  • تونل کندوان در کدام استان قرار دارد؟ استان البرز
  • بهترین فصل سفر به تونل کندوان و آشکده‌های آن؟ بهار و زمستان
  • خلوت‌ترین تایم تونل کندوان: روزهای وسط هفته و غیر تعطیل
  • شلوغ‌ترین تایم تونل کندوان: روزهای تعطیل، صبح زمستان و شب‌های پاییز

تونل کندوان تونل شماره ۱۱ چالوس

این تونل که نمادی از سختی و ارزش کار سازندگان آن به شمار می‌آید در سال‌های دور باریک و نسبتا خطرناک بود، اما در سال‌های گذشته به خوبی بهسازی شده و از امنیت و سیستم تهویه و روشنایی مناسبی برخوردار است. دو طرف تونل به سبب وجود رستوران و آشکده‌های متعدد و چشم‌انداز زیبای کوهستانی، محل توقف و استراحت بسیاری از مسافران می‌باشد، این منطقه در همه فصول سال میزبان مردم از شهرهای مختلف می شود که با توجه به نزدیکی به شهر چالوس بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد. با کمک نقشه ی این تودی براحتی به این تونل تاریخی و البته نوستالژیک سفر کنید و نظرات خود را برای سایر مسافران در بخش زیر کامنت نمایید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
https://intoday.ir/?p=66187
van

زهرا هاشم زاده

مطالب مرتبط
آیا چالوس دریا دارد؟
مریم عظیمی
0 دیدگاه
دریای چالوس
مریم عظیمی
0 دیدگاه
بام سعادت آباد تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
کوچه آشتی کنان تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
چالوس در کدام استان است؟
مریم عظیمی
0 دیدگاه
میدان لنج عسلویه
مهری شاپوری
4 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
21 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

یه زمانی تونل کندوان معروف بود که بدنه تونل سنگ تراش بود و کار دست بود
الان یگه اون جذابیت رو نداره

بی نظمی شدید در مدیریت پلیس راه که بر خلاف اطلاع رسانی تلفنی وقتی به محل تونل رسیدیم پلیس راه تونل را بی دلیل یکطرفه کرد

وقتی ما میریم تونل کندوان پسر من فقط سیب زمینی سرخ کرده های آنجارا می خورد چون خیلی خوب است👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

همیشه داخلش دوده
نمیدونم چرا کسانی که چندین سال این تونلو میبستن و تعریضش میکردن به فکرشون نرسید که یک تونل دیگه کنارش بزنن

ساخت تونل کندوان با امکانات و تجهیزات محدود آن زمان و سردی هوا و کم بودن زمان کاری در آن ناحیه سردسیر کار سخت و دشواری بوده‌است. مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر در گزارش خود پیرامون ساخت این جاده آورده‌است:”با همه اینها واقعاً انجام این کار با امکانات آن زمان و سردی هوا و کم بودن زمان کاری این ناحیه سردسیر کاری بس بزرگ به دست کارگران ایرانی انجام شده‌است آن هم در زمان محدود چهار سال. حال شما این را مقایسه کنید با حدود یک دهه زمان جهت دو بانده کردن همین تونل کنده شده در سالهای اخیر آن هم با امکانات دوره حاضر. با این همه جاده‌ای که برای رفت و آمد، هشتاد سال پیش طراحی و ساخته شده هنوز در سن پیری خود جوابگوی میلیونها خودرو در سال است و میلیاردها ساعت زمان خلق‌الله در ترافیک این جاده دود می‌شود و به هوا می‌رود تا کی اتوبان شمال به سرانجامی برسد!”

ابوالقاسم مظفری رئیس انجمن تونل ایران در مصاحبه با اقتصادآنلاین در خصوص چگونگی ساخت تونل کندوان می‌گوید: «در تاریخ بیستم اردیبهشت ۱۳۱۴ اولین دینامیت، برای حفر قسمت ابتدایی تونل به کار گرفته شد و پس از آن کارگران با کلنگ و تیشه عملیات حفاری را ادامه دادند. گفته می‌شود که کارگران برای کندن کوه که با تجهیزات محدود آن زمان بسیار دشوار بوده با یک سکه پنج ریالی، که در آن زمان ارزشمند بود، تشویق می‌شدند و حتی گفته می‌شود که به ازای هر کلنگ پول پرداخت می‌شده‌است. سنگ، سیمان و ابزار آلات به مدت سه سال به وسیله کامیون و چهارپایان تا محل کار آورده می‌شد.»

جای بسیار خوبی بود مخصوصا آتشکده هاش

رفتیم آشکده عمو مجید خیلی حال داد. جاشم خیلی باکلاسه. خلاصه همه چی تمومه. پیشنهاد میکنم حتما برید

بی نظیر ترین جاده گردشگری ایران ازسال ۱۳۴۰ تا به حال شاهد این زیبایی و خاطرات شیرین آن هستم روح سازندگانش شاد

از تونل که میاین بیرون به سمت چالوس، با یه دنیا مه روبرو میشین. خیلی زیباست.

یکی از زیباترین و در عین حال مناطق دیدنی در جاده چالوس

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 3 تا 5 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : ندارد
ثبت شده در : تونل شماره 11 جاده چالوس
نوع کاربری : مناسب عکاسی، شکم گردی و پیک نیک
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شکم گردی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، هایپرمارکت، نمازخانه
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، پاور بانک، سوخت خودرو، تنظیم باد، لباس اضافه
اطلاعات تماس
آدرس : استان البرز، کیلومتر 67 جاده چالوس یا تونل 11