aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

خانه تاریخی کلبادی ساری

خانه کلبادی از جاذبه های تاریخی ساری
ezgif-1-eca2962dc6

خانه تاریخی کلبادی ساری یا خانه منوچهر خان کلبادی قدمتش به سال ۱۲۴۵ شمسی و زمان قاجارها بر می گردد، این عمارت دیدنی با معماری قجری آجرهای کوره ای چشم نواز امروزه میزبان موزه تاریخ شهر ساری است، اشیای عتیقه، سفالینه و کتیبه های کشف شده در منطقه باستانی مازندران در این محل به نمایش عمومی در آمده است، شما در این تاریخ گردی می توانید از اماکن تاریخی نزدیک عمارت کلبادی نظیر خانه تاریخی فاضلی ساری، مسجد جامع ساری و خانه تاریخی سردار جلیل هم دیدن کنید، برای مسیریابی از نقشه بالا کمک بگیرید و در قسمت زیر نظرات خود را برای ما و سایر مسافران کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=48246
van

الناز ایل بیگی

مطالب مرتبط
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
موزه عمارت انیس الدوله تهران
زهرا هاشم زاده
2 دیدگاه
خانه پدری جلال آل احمد تهران
الناز ایل بیگی
0 دیدگاه
خانه کیپور یا عمارت خلیل خان مهدی‌شهر
آتنا بنی اسدی
2 دیدگاه
خانه مینایی تهران
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
16 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

از بناهای فاخر و زیبای شهر ساری است که به حق موزه شدن آن انتخاب کاربری مناسبی در شان بنا بوده است. بازدید از این عمارت را به همه توصیه میکنم

مکان دسترسی راحتی ندارد . هیچ راهنمایی وجود نداشت و هیچ امکاناتی هم در آن در دسترس نبود متاسفانه رسیدگی خاصی مشاهده نمی شد. بسیار خلوت(فقط ما بودیم حتی پرسنلی هم نبود وسط بازدید مبلغ بلیط گرفته شد) اشیای موزه خیلی خاص نبود و اگر موزه های مردم شناسی دیگری رفته باشید چیز جالب توجهی پیدا نخواهید کرد. بنا و حیاط زیبا بود .امکان بازدید از حمام وجود نداشت (مرداد۹۸ بازدید داشتم ) مکانی برای نشستن و استراحت موجود نبود. متاسفانه این بنا و موزه ی درون آن فراموش شده اند و رونق خاصی مشاهده نمی شد. پارک کردن خودرو هم بسیار مشکل بود توصیه می کنم اگر قصد بازدید دارید مقداری دورتر به فکر پارک خودرو باشید.

تجربه‌ قشنگی از پا گذاشتن تو تاریخی که ازش هیچ خبری نداشتیم برامون دلنشین بود. حمام‌های جذاب و دوست داشتنی و حیاط بزرگ و قشنگی که آرامش رو تو وجودم تزریق میکرد واقعا دوست داشتنی بود. اینطور که ما متوجه شدیم خونه دو تا خان به هم چسبیده بود که میراث فرهنگی با برداشتن یک دیوار وسط اونها رو بهم وصل بود که خیلی قشنگ بود. ادم یاد فیلم پس از باران و خانم بس می‌افتاد. حمام اعیونی تو این خونه خیلی برام جالب بود. اون روزی که ما رفتیم روز موزه ها بود و بازدیدش رایگان بود ولی فکر کنم روزهای عادی ۵ هزار تومن ورودی داره ولی واقعا به دیدنش می ارزه.

حتما از موزه مردم شناسی و حمام تاریخی ان دیدن کنید

به علاقه مندان موزه توصیه می شود

خانه منوچهر خان کلبادی در دوره قاجار ساخته شد و قدمت آن به حدود ۱۵۰ سال پیش می رسد. پس از فوت وی خانه در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. معماری آن بسیار زیبا و دیدنی است. قسمتی از این عمارت را به موزه تاریخ شهر ساری اختصاص داده اند. درون موزه آثار باستانی با قدمت ۷۰۰۰ سال دیده می شوند که جنس آن ها فلز، سفال، شیشه و سنگ است و از دوران پیش از تاریخ تا اواخر دوره قاجار گذشته مازندران و ایران را در بر می گیرد. پیشنهاد می کنیم حتما سری به خانه کلبادی در میان دیدنیهای ساری بزنید.

آدرس: ساری، محله آب انبار نو

ارزش دیدن داره. خانه بزرگی هستش. داخل خانه هم موزه تاریخ ساری راه‌اندازی شده که پر از وسایل قدیمی هستش. خانه در ۲ طبقه و کل فضای داخل موزه شده.
حیاط نسبتا قشنگه و دیدنی.
بلیط ۱۵۰۰ تومن بود. البته که این پول ها هزینه نگهداری اونجا میشه ولی بنظرم خیلی کمه و مشخص هستش که اصلا میراث فرهنگی هزینه لازم رو خرج نمیکنه و یا نداره. به هر حال امیدوارم که بیشتر اهمیت داده بشه.

ارزش دیدن داره. خانه بزرگی هستش. داخل خانه هم موزه تاریخ ساری راه‌اندازی شده که پر از وسایل قدیمی هستش. خانه در ۲ طبقه و کل فضای داخل موزه شده.
حیاط نسبتا قشنگه و دیدنی.
بلیط ۱۵۰۰ تومن بود. البته که این پول ها هزینه نگهداری اونجا میشه ولی بنظرم خیلی کمه و مشخص هستش که اصلا میراث فرهنگی هزینه لازم رو خرج نمیکنه و یا نداره. به هر حال امیدوارم که بیشتر اهمیت داده بشه.

عمارت منوچهرخان کلبادی واقع در محلهٔ آب انبار نو حدود یکصد و سی سال قبل بدستور سردار جلیل از امراء ارتش وقت ساخته شد و بنام فرزند بزرگش امیر نصرت شکوه نظام به امیریه معروف شد. امیر نصرت در جوانی فوت شد و سردار بنا را به فرزند وی منوچهرخان بخشید. منوچهرخان کلبادی که بعدها از ملاکین منطقه و زمانی نیز نماینده مردم ساری در مجلس شورای ملی بود در سال ۱۳۶۲ دار فانی را وداع گفت و این بنا در سال ۱۳۷۰ در اختیار سازمان میراث فرهنگی قرار گرفت. سبک معماری این ساختمان از تکایای دورهٔ قاجاری برگرفته شده و دو بخش اندرونی و بیرونی دارد. بنای اصلی این عمارت در بخش اندرونی در دو طبقه و یک زیرزمین احداث شده و هر طبقه دارای یک شاه‌نشین و اتاق‌های دو طرفه است. شاه‌نشین طبقه دوم از زیباترین اتاق‌های این عمارت است و جای جای آن یادآمد شیوه‌های هنرهای تزئینی دوره قاجاری است. مصالح ساختمانی این بنا شامل چوب و آجر و بام آن به صورت شیروانی و سفال پوش می‌باشد.

عمارتی از خشت و چوب نمونه ماندگاری از معماری زمان قاجار در ایران است. شیشه های رنگی، ارسی ها، تزیینات چوبی، کاشی، ایجاد بافت بوسیله خشت، سقف های گنبدی، نورگیرها و جزییات دیگر از مشخصات بارز بنا می باشد. در حال حاضر این عمارت به عنوان موزه تاریخ ساری مقدار اندکی اشیاء ارزشمند از تاریخ قدیم مازندران را در خود جای داده است.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس