aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > ایرانگردی > جاهای دیدنی ایران > جاهای دیدنی اصفهان > ارگ و قلعه کرشاهی بادرود اصفهان یا قلعه دزدها

ارگ و قلعه کرشاهی بادرود اصفهان یا قلعه دزدها

قلعه کرشاهی اصفهان کجاست؟
ezgif-1-eca2962dc6

قلعه کرشاهی بادرود در مرز کویر ابوزید آباد کاشان پس از ارگ بم دومین قلعه خشتی بزرگ ایران می باشد که با توجه به قدمتش در سال ۱۳۸۱ به فهرست میراث ملی ایران افزوده شد ، این قلعه در بین بومیان به قلعه دزدها و گرشاهی هم شهرت دارد ، این سازه زیبا در دوره حکومت قاجاریه توسط راهزنی به نام نائب حسین کاشی مورد بازسازیی قرار گرفت تا مورد استفاده دزدان میان راهی قرار گیرد ، البته قدمت این ارگ بنا به گفته مورخین به قبل از اسلام بر می گردد که محل زندگی بیش از ۱۰۰۰ فرد بوده است.

قلعه کرشاهی

امروزه گردشگران از سراسر کشور برای بازدید از این سازه زیبا به قلب کویر سفر می کنند تا علاوه بر تماشای دیدنیهای بومی از این جاذبه هم بازدید نمایند ، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری اصفهان و در این مطلب به طور ویژه با راهنمای سفر و بازدید از قلعه کرشاهی اصفهان آشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید .

  • [mappress mapid=”714″]

قلعه کرشاهی اصفهان

قلعه کرشاهی اصفهان

شاید باورتان نشود که بعد از زلزله بم و تخریب ارگ بم این بنا به عنوان بزرگترین قلعه خشتی جهان در بین گردشگران شناخته می شود ، این سازه از پیش از ورود اسلام به ایران تا به امروزه شاه وقایع جالبی بوده است که در نزدیکی شهرستان بادرود و روستای ابوزید اباد کاشان جا خوش کرده ، در کتب تاریخی برخی از جهانگردان آن را با نام دژ کرشاهی یاد کرده اند و از عظمت آن لب به سخن گشوده اند .

قلعه کرشاهی اصفهان

ثبت ملی قلعه کرشاهی

باتوجه به قدمت و اهمیت این بنا در سال ۱۳۸۱ خورشیدی به فهرست میراث ملی ایران اضافه گردید ، کر در واقع نام دهکده ای تاریخی در حوالی قلعه بود که امروزه اثری از آن باقی نمانده است ، همچنین در حمله وحشیانه سپاهیان مغولی به ایران این دژ مورد محاصره قرار گرفت که با توجه به معماری عجیبش مردم و سربازان ایرانی توانستند از این قلعه مغول ها را شکست و فراری دهند .

کرشاهی یا قلعه دزدها 

خیلی از بومیان این محل را با نام قلعه دزدها می شناسند و علت آن به دو قرن قبل بر می گردد ، نائب حسین که بعد از دست دادن همسر و فرزندانش به شیدایی دچار شده بود دوباره عاشق زنی می شود و سالها بعد با ۹ فرزندش شروع به راهزنی می کند ، از همین رو این قلعه را محل سکونت سرابازنش انتخاب می کند تا کاروانیان این مسیر را به راحتی از پای در آورند ، در آخر این شخص با روی کار آمدن حکومت پهلوی اول دستگیر و اعدام شد، که از همان سالها نام قلعه دزدها به این اثر ملی باقی مانده است .

سبک معماری

سبک معماری قلعه کرشاهی خود از عجایب معماری ایرانیان در قدیم است ، این بنا در زمینی با مساحت هشت هزار متر مربع در نزدیک ترین فاصله به سفره های آب زیرزمینی ساخته شد تا در طول جنگ یا روزهای گرم سال بومیان براحتی به آب اشامیدنی دسترسی داشته باشند ، این مکان دارای ۱۷ اتاق که ده تای آنها مربوط به ایام گرم سال ، ۴ تا برای روزهای سرد و ۳ اتاق ویژه کارگران می باشد و یک درب فرار در بخش شمالی برای روزهای مرگبار طراحی شده است .

قلعه کرشاهی اصفهان

دیدنی های قلعه

دیدنی های قلعه کرشاهی به اینجا ختم نمی شود ، این محل دارای دیوارهای مرتفع با طول ۵ متر دقیقا در کنار یک خندق عمیق است ، همچنین در بیرون این مح یک آبگیر برای جمع آوری آب قنات طراحی شده است که برجک های نگهبانی آن دقیقا به آن آب دسترسی و دید خوبی داشتند ، اصطبل های متعدد برای نگهداری اسب و حیوانات اهلی از دیگر جاهای دیدنی کرشاهی بشمار می رود که نشان از هوش معماران ایرانی در دل کویر است .

قلعه کرشاهی اصفهان

چگونه به قلعه کرشاهی بروم  ؟

برای انجام این سفر از شهر کاشان به سمت روستای قاسم اباد حرکت کنید تا با طی کردن فاصله ای سی کیلومتری بهورودی این مکان برسید ، بهتر است خودروی وسیله مقاومی در این مسیر همراه داشته باشید تا دچار مشکل نشوید . همچنین از روستای ابوزیدآباد می توانید به این محل سفر کنید .

سخن پایانی

باید بدانی این محل فاقد هر گونه امکانات رفاهی بوده و بهتر است لوازم مورد نیاز را همراه خود داشته باشید ، همچنین شما می توانید نظرات ، سوالات و تجربیات سفر خود به این منطقه را در بخش زیر کامنت کنید.

بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=24499
van

شیما محمدیان

تو بازار مترجمی زبان بودم و تقریبا هیچ درآمدی نداشتم ، وقتی با مدیر گروه این تودی آشنا شدم مسیر زندگی من تغییر کرد و تونستم از رشته مترجمی خودم استفاده کنم در بخش توریستی .

مطالب مرتبط
پارک نور اصفهان
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
کارگاه سنتی گلاب طوبی قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلاب گیری گلبو قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلستان گلاب قمصر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
گلسرای قمصر با گلاب گیری طبیعی
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس