aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Shrine of Imamzadeh Seyed Hamzeh

امامزاده سید حمزه تبریز

امامزاده سید حمزه تبریز
ezgif-1-eca2962dc6

امامزاده سید حمزه تبریز بعنوان یکی از جاذبه‌های تاریخی و مذهبی بشمار می رود که در ششگلان،خیابان شهریار،خیابان ثقه الاسلام،خیابان عارف،مقبرة الشعرا قرار دارد. شما می توانید از روی نقشه‌ای که در بالای این مطالب قرار گرفته موقعیت مکانی دقیق و راه‌ها و مسیرهای رسیدن به این جاذبه‌ی گردشگری را بببینید.

استان آذربایجان شرقی و شهر تبریز جاهای دیدنی و جاذبه‌های گردشگری بی نظیری هم به لحاظ تاریخی و طبیعی و هم از نظر فرهنگی و مذهبی دارد که پل قاری کورپوسی تبریز، موزه علی مسیو، خانه جواهری تبریز، خانه نفیسی فر تبریز تعدادی از این جاذبه‌ها هستند.   

ویژگی‌های امامزاده سید حمزه تبریز

امامزاده سید حمزه تبریز با نام و کنیه ابوالحسن حمزه بن حسن بن محمد که یکی از نوادگان امام موسی کاظم است که نسبش با شانزده واسطه به ایشان می رسد. در مورد شجرنامه ایشان حمزة بن حسن بن محمد بن حمزة بن امیرکا بن علی بن محمد بن محمد بن علی بن حسین بن علی بن حسین بن محمد بن عبدالله بن محمد بن القاسم بن حمزه بن الامام الهمام موسی الکاظم‌ (ع) می باشد.

کارشناسان و تاریخ دانان می گویند که اولین بقعه‌ی این امامزاده اولین بار در سال ۷۱۴ هجری قمری پس از درگذشت سید حمزه احداث  شده است.

معماری امامزاده سید حمزه تبریز

فضای آرامگاه امامزاده سید حمزه دارای صحن، مسجد سید حمزه، گنبدخانه، مدرسۀ ظهیریه (قسمت اداری بقعه) می باشد. کارشناسان معتقدند که این مکان تاریخی در دوران صفویان و قاجاریه بازسازی و مرمت شده است.

برای نمونه گنبدخانه دارای محراب مقرنس کاری و گچبری است که متعلق به دورۀ قاجاریه بوده و در بالای آن تمثالی از جناب سید حمزه و پسرش توسط استاد اللهوردی، نقاش تبریزی ترسیم شده است. قسمت دیگری که در دوران ساخته شده آینه‌کاری طاق بالای مزار امامزاده است که در آن کتیبۀای با عنوان زیر قرار دارد.

متن کتیبه امامزاده سید حمزه تبریز

جناب سید حمزه از اولاد حضرت موسی بن جعفر صلوات الله و سلامه علیه است. در تاریخ ۶۱۷ وفات کرده و قرآنی به خط حضرت امیرالمؤمنین‌(ع) در این بقعۀ شریفه برای تزیین و اجلال بوده بقعۀ شریفه به مباشرت سرکار امیرالامراءالعظام، علی اکبر خان میرپنجه خلف مرحمت و مغفرت پناه اسحق پاشاخان ماکویی طاب ثراه به مباشرت معتمدالسلطان عادل‌خان آینه کاری صورت پذیرفته، در ماه جمادی الاولی ۱۳۱۳. کتبه الاحقر محمد جعفر بن مرحمت پناه حاجی محمد اسماعیل خویی.

اما بخش‌ها و قسمت‌های فروریخته آن در سال ۱۳۸۲ شمسی مرمت شده است.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=100003
van

مریم عظیمی

مطالب مرتبط
Bostan Abadآب درمانی بستان hydrotherapy( اب درمانی بستان آباد)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Atashbar historical painting house(خانه تاریخی آتشبار تبریز و وسایل آن)خانه تاریخی نقاشی آتشبار
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Maragheh Takht Taavos restaurant(رستوران تخت طاووس مراغه)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Maragheh Arches mosque (مسجد طاق مراغه)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Maragheh Alavian Dam(سد علویان مراغه)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Maragheh railway station( ایستگاه راه آهن مراغه)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
قدمت این مکان : سال 714 هجری قمری
نوع کاربری : مسجد و مقبره
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، آب خوری
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، زیرانداز، عینک و کلاه آفتابی، آب آشامیدنی، کرم ضد آفتاب، آتش افروز، وعده های غذایی
اطلاعات تماس
آدرس : تبریز،ششگلان،خیابان شهریار،خیابان ثقه الاسلام،خیابان عارف،مقبرة الشعرا