روستای ورکانه همدان از خاص ترین روستاهای ایران می باشد که با توجه به معماری رنسانس و سبک ظاهری خاص اش در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است ، استفاده از نمای سنگی تیره رنگ در ساخت خانه های این دهکده باعث شده که در به عنوان تنها روستای شبه اروپایی کشور در بین گردشگران شناخته شود ، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری همدان و در این مقاله با راهنمای سفر به روستای ورکانه آشنا خواهید شد ، با این تودی همراه باشید .
روستای ورکانه
روستای ورکانه امروزه در بین شش روستای توریستی این استان قرار دارد که با کوچه های سنگ فرش شده زیبایش در بین بوم گردان ایرانی از محبوبیت فراوانی برخوردار است ، این منطقه قبل از انقلاب اسلامی هم مورد توجه ویژه قرار داشت ، یکی از دیدنی های تاریخی دهکده اصطبل پادشاهی می باشد که در سالهای دورتر اسب های ویژه در آن پرورش داده می شدند و امروزه مسافران از آن بازدید به عمل می آورند .
سبک معماری
خانه های این محل با استفاده از سنگ های بزرگ ساخته شده اند و با عرض زیاد دیوارها در مقابل شرایط آب و هوایی سرد بسیار مقاوم هستند ، تمامی این محل های سکونت تاریخی رو به سمت جنوب کره زمین طراحی شده اند تا در فصل زمستان حداکثر نور خورشید را جذب کنند ، اکثر مردم در این روستا به زبان لری با هم گفتگو می کنند و تا کنون سه فیلم سینمایی مهم ایرانی در ورکانه فیلمبرداری شده اند.
جاذبه های تاریخی ورکانه
روستای ورکانه دارای جاذبه های تاریخی متعددیست که از آن دست می توان به قلعه مهری خانم اشاره کرد ، این قلعه زیبا در زمینی با مساحت سیصد و سی متر مربع و در دو طبقه بنا شده که در قرن های قبل به عنوان مامنی برای اختفای مردم در مقابل حملات دشمن استفاده می شد ، همچنین در نزدیکی همینجا یگ قبرستان عجیب دیده می شود که البته در آ« هیچ سنگ قبری مشاهده نخواهید کرد .
امامزاده غیب ورکانه
امامزاده غیب یکی از معدود جاذبه های مذهبی روستای ورکانه می باشد که برای بازدید از آن کافیست از اهالی روستا آدرس منطقه درب مسجد را جویا شوید ، این آرامگاه بسیار مورد احترام بومیان این استان بوده که در روزهای عزاداری و تعطیلات آخر هفته ازدحام جمعیت در آن افزایش پیدا می کند .
مسجد ورکانه
مسجد تازه تاسیس ورکانه از جاهای دیدنی این دهکده محسوب می شود که با معماری نوین طراحی شده و در آن از اندک تزئینات نظیر کاشی کاری و خطوط مینیاتوری استفاده شده است ، برای مشاهده این مکان زیبا به جنوب محله های روستا پیاده روی کنید تا با آن روبرو شوید .
جاذبه های طبیعی ورکانه
از بخش تاریخی و مذهبی که عبور کنیم به جاذبه های طبیعی ورکانه می رسیم ، اگر همراه خود وسایل پیک نیک داشته باشید می توانید در نزدیکی رودخانه های معروف این روستا با نام های سیمین و ورکانه کمپ تفریحی خودتان را برپا کنید تا از طبیعت بکر آنجا استفاده کنید ، البته این رودخانه ها در فصول گم سال به شدت کم آب می شوند ، اما پوشش گیاهی اطراف آن و تعدادی دره مرتفع باعث شده که در چهار فصل سال میزبان مسافران باشد .
عکاسی و کوهنوردی
اگر دوربین عکاسی حرفه ای همراه خود داشته باشید می توانید از مناظر طبیعی بکر این منطقه و سبک معماری خاص خانه هایش تصاویر خارق العاده ای شکار کنید ، اگر خوش شانس باشید و در بین ماه های آبان تا دی سفر خود را تنظیم کنید با عشایر معروف ایل قزل یوسف روبر خواهید شد، همچنین در صورت همراه داشتن تجهیزات کوهنوردی می توان قله های نزدیک روستا را همراه دوستان و اعضای خانواده فتح کنید تا کمی استقامت بدنی خود را به چالش بکشید.
دانستنیهای ورکانه
در ادامه با برخی اطلاعات جالب روستا آشنا خواهید شد که به شرح زیر هستند :
- پروفسور موسیوند سازنده اولین قلب مصنوعی جهان متولد این محل است .
- قدیمی ترین محله روستا ، درب مسجد نام دارد که اکثر جاذبه ها آنجاست .
- آش پلته و آش اوماج از قدیمی ترین غذاهای ایرانی مربوط به این منطقه هستند.
- اولین اصطبل پرورش اسب ایران در ورکانه قرار دارد .
- ورکانه در لفظ لغوی به معنای کنار رودخانه می باشد .
شرایط آب و هوایی ورکانه
استان همدان و این منطقه از سردترین نقاط ایران محسوب می شوند که در فصل زمستان اکثرا سفید پوش هستند ، بهتر است برنامه سفر خود را در بین ماه های اردیبهشت تا شهریور هر سال تنظیم کنید تا کمی از آب و هوای خنک محله استفاده نمایید .
امکانات رفاهی ورکانه
در اینجا برای رفاه حال گردشگران امکانات خوبی در نظر گرفته شده است که مهم ترین آنها اقامتگاه بوم گردی آن می باشد ، همچنین تعدادی فروشگاه ، نانوایی و آنتن دهی موبایل تعبیه شده که در صورت لزوم می توانید از آنها استفاده نمایید ، همچنین در صورت همراه داشتن لوازم کمپینگ می توانید یک شب بی نظیر را در حاشیه دهکده سپری کنید .
چگونه به ورکانه بروم ؟
برای انجام این سفر از شهر همدان به اتوبان همدان به ملایر وارد شوید ، بعد از مشاهده تابلو و فرعی سد اکباتان وارد آن شده تا پس از عبور از دهکده های دیگری نظیر شمس آباد و علی آباد و با تابلوی ورودی این مکان دیدنی روبرو شوید ، بهتر است سوخت خودروی سواری خودتان را تکمیل کنید تا رد طول سفر دچار مشکل نشوید .
سخن پایانی
حال که با یکی دیگر از عجیب ترین روستاهای ایران یعنی ورکانه آشنا شدید شما می توانید نظرات ، سوالات و تجربیات سفر خود را درباره این محل زیبا در بخش زیر کامنت کنید .
بیشتر بخوانید