aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Zānoos Village

روستای زانوس

روستای زانوس نوشهر
ezgif-1-eca2962dc6

روستای زانوس یکی از بهترین روستاهای مازندران در لیست جاهای دیدنی نوشهر در جوار کندلوس  و آبشار زانوس واقع شده است، فاصله روستای زانوس تا نوشهر ۶۸ کیلومتر معادل ۸۰ دقیقه رانندگی از جاده چالوس و فرعی کجور است، زانوس در همسایگی روستای کندلوس دو تا از روستاهای ییلاقی شمال ایران را شکل داده‌اند که امروزه اقامتگاه‌های بوم‌گردی، ویلا و دهکده گردشگری زانوس در بین علاقه مندان به اقامت در مناطق طبیعی و بکر محبوبیت بالایی دارند.

زانوس کجاست؟

روستای ییلاقی زانوس از روستاهای نوشهر در بخش کجور و دهستان زانوس رستاق قرار دارد، برای رسیدن به روستای زانوس نوشهر با خودروهای سواری، نقشه روستای زانوس در ابتدای مطلب را با نرم افزارهای نشان، بلد یا گوگل مپ باز کنید تا به آسانی مسیریابی نمایید.

  • فاصله تهران تا روستای زانوس: ۱۶۱ کیلومتر معادل ۳ ساعت و ۱۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله چالوس تا روستای زانوس: ۶۲ کیلومتر معادل ۷۵ دقیقه رانندگی
  • فاصله رامسر تا روستای زانوس: ۱۴۲ کیلومتر معادل ۳ ساعت و ۲۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله ساری تا روستای زانوس: ۲۳۲ کیلومتر معادل ۴ ساعت و ۱۰ دقیقه رانندگی
  • فاصله نوشهر تا روستای زانوس: ۶۸.۷ کیلومتر معادل ۸۰ دقیقه رانندگی

تاریخچه روستای زانوس

زانوس، روستایی است از توابع بخش کجور شهرستان نوشهر در استان مازندران ایران. مردم زانوس از قومیت طبری هستند و به زبان طبری به گویش کجوری صحبت می‌کنند. این روستا در دهستان زانوس‌رستاق قرار دارد و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۷، جمعیت آن بیش از ۱۸۸۰ نفر (حدود ۲۷۰خانوار) بوده‌ است. البته این جمعیت تقریبا در سال [۱۴۰۰] به بیش از ۱۹۰۰ نفر (حدود ۲۹۰ خانوار) رسیده است.

مسیر اصلی زانوس از تهران به سمت چالوس بعد از مرزن آباد منطقه کجور که تا دهکده زانوس ۴۰کیلومتر مسافت می‌باشد. از چالوس به تا دهکده تاریخی زانوس ۶۰کیلومتر می‌باشد. دهکده تاریخی زانوس نگین غرب مازندران می‌باشد که از طبیعت بکر و منحصر به فردی تشکیل شده است.

جنگل‌های سرسبز و زیبا – غارهای متنوع و جذاب – آبشارهای صخره ایی زیبا و شگف انگیز، چشمه‌های زیاد و زلال، طبیعت بکر و دره‌ایی زیبا که اثر نقاشی آن توسط استاد بزرگ هنر ایران کمال الملک کشیده شده و در تالار اصلی کاخ گلستان به نمایش در آمده و خود استاد کمال الملک در سفری که با ناصرالدین شاه به زانوس داشته نقاشی این اثر زیبا را از آثار ارزنده و بیاد ماندنی خود نام برد.

زانوس دارای آب و هوایی خشک و معتدل و کوهستانی است به علت ارتفاع آن از سطح دریا (۳۸۶۰) از طبیعت بکر و جذابی برخوردار است. دهکده تاریخی و گردشگری زانوس همه ساله از نقاط کشور و بخصوص خارج از کشور شاهد گردشگری دهکده و منطقه می‌باشد.

۴- علت انتخاب این نام ؛ ( وجه تسمیه ) علل بسیاری در رابطه با نام زانوس هست اما دقیقا مشخص نیست اما احتمالات بر گرفته شده:

  • ۱-زئوس پادشاه بزرگ یونانیان
  • ۲-زانوس اسم شخص خاصی یا نام محل یا مکانی خاص بوده از گذشته دور
  • ۳-تفکیک کلمه زان+اوس((وس))—که شاید معنای خاصی داشته باشد. که احتمال مورد سوم بیشتر می‌باشد و بیشتر به درخت و نوع آن مربوط می‌باشد – مثلا محل رویش راش یا چنار یا نوع تنوع درختی دیگر در منطقه.

زانوس دارای یک رودخانه به نام زانوس رود است که از ارتفاعات زانوس سرچشمه می‌گیرد وبه پایین دست سرازیر می‌شود و با پیوستن به رودهای کجور وایواز تشکیل زانوس رود را می‌دهد که در نقشه‌ی جغرافیایی ایران نیز به همین نام معروف است.

زانوس دارای رودخانه است که از آب بسیارسرد و صاف وزلالی برخوردار است که زیست گاه ماهی قزل آلای خال قرمز Salmo Trutta Fario بومی است. این ماهی یکی از نادرترین ماهی‌های جهان است. از آنجایکه این ماهی از ماهی‌های حمایت شده که صید آن ممنوع است، روستای زانوس نیز همانند سایر روستاها در ۸ سال دفاع مقدس رزمندگان زیادی به جبه های نبرد حق علیه باطل اعزام گرده وکارنامه ی درخشانی در طول ۸ سال دفاع مقدس دارد این روستا با تقدیم ۴ شهید گرانقدر به نام‌های ۱ ــ شهیدعیسی پاشا ، ۲ ــ شهید یوسف پاشا ، ۳ ــ شهید ابوتراب پاشا ۴ ــ حسن بهرام پورپاشا .

برگ زرینی در تاریخ این مرز و بوم رقم زد. پاشاهای زانوس از قدیم از شخصیت‌های بزرگ منطقه بودند به همین خاطر زانوس یک روستای خان نشین بود. ازاین میان می‌توان از محمد قلی بک نام برد که در دربار ناصرالین شاه جایگاه ویژه‌ای داشت و از طرف شاه قاجار به عنوان سر بلوک باشی منطقه منصوب گردید. و یکبار هم ناصرالدین شاه را به زانوس دعوت کرد و شاه قاجار چند روزی در زانوس میهمان وی بود.

به گفته منوچهر ستوده طایفه پاشا یکی از طوایف طبری منطقه کوهستانی نور بودند، ولی تاریخ ورودشان به کجور نا مشخص است و روستای زانوس محل زندگیشان بوده است. آن‌ها از ثروتمندان روزگار خود بوده و قدیمی‌ترین سندی که از تاریخ پاشا وجود دارد از جد بزرگشان محمد قلی بیک پاشا فرزند میرزا محمد بیک پاشا یاد شده که زمین‌های شهر نوشهر مازندران را در ماه رجب سال ۱۲۴۷ هجری قمری از سادات روستای علی آباد میر شهرستان نوشهر استان مازندران به مبلغ یک تومان به رایج پشیزی فتحعلی شاهی ( دوران حکومت فتحعلی شاه قاجار ) که فرزندان میرنظام علی آبادی المسکن ( ساکن قریه الرم ) خریداری کردند و امروزه دولت ایران بابت حق مالکیت این زمین‌ها به خاندان پاشا مالیات می‌دهد.

طبق دانشنامه تبرستان و مازندران طایفه پاشا از طوایف قدیمی قوم طبری در منطقه کجور هستند. این روستا در دهستان زانوس‌رستاق قرار دارد و براساس سرشماری، جمعیت آن بیش ار ۱۹۰۰ نفر (بیش از ۲۸۰خانوار) بوده‌ است. مردم زانوس از قومیت طبری هستند و به زبان طبری به گویش کجوری که به گویش مردم شهرستان نور و چالوس شباهت دارد صحبت می‌کنند. در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره روستای گردشگری زانوس نوشهر در بخش زیر خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=95922
van

فاطمه انوری

مطالب مرتبط
فهرست بهترین سواحل نوشهر برای شنا و چادر زدن
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بندر دیوان کجاست؟
فاطیما علیزاده
0 دیدگاه
بندر چیرویه کجاست؟
مهدی خانی
0 دیدگاه
هتل کوروش نوشهر
مریم عظیمی
0 دیدگاه
رستوران محمد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
هتل جهانگردی چلندر
فاطمه انوری
6 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 4 الی 24 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : رایگان
نوع کاربری : روستای ییلاقی در جنوب شرقی نوشهر و اواسط جاده چالوس
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : کوهنوردی، جنگل نوردی، پیاده روی، آب تنی، کمپینگ، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، پارکینگ، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، فضای سبز
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، کفش کوهنوردی، زیرانداز، چادر مسافرتی، کیسه خواب، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، داروهای عمومی، باتوم، هیزم، آتش افروز، پاور بانک، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لوازم خواب، سوخت خودرو، تنظیم باد، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : مازندران، جاده چالوس، کجور، روستای ییلاقی زانوس