پل بسفر استانبول یکی از مهم ترین و مشهورترین نمادهای تاریخی شهر استانبول ترکیه می باشد که تقریبا اکثر گردشگران خارجی این شهر در طول سفر خود از روی پل بسفر عبور می کنند، این پل مرز بین دو قاره اروپا و آسیا در ترکیه می باشد،در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ترکیه و در این مقاله با تاریخچه ، آدرس ، تصاویر و راهنمای سفر به پل بسفر به طور کامل آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.
- کمپانی سازنده : شرکن مهندسی فریمن فاکس و سهامداران
پل بسفر استانبول
در بین دو دریای مشهور مرمره و دریای سیاه تنگه تاریخی بسفر واقع شده است که دو قاره اروپا و آسیا را از یکدیگر جدا می کند، پس از قرن ها ساخت و ساز و تخریب پل بر روی این تنگه حیاتی سرانجام سیاسیون ترکی تصمیم به ساخت پلی مقاوم و دائمی به روی تنگه بسفر گرفتند.
دستور ساخت پل در سال ۱۹۷۰ میلادی صادر شد و کمپانی مشهور فریمن و سهامداران مسوولیت ساخت آن را بر عهده گرفتند که در عرض تنها سه سال موفق به طراحی و اجرای این پل کم نظیر شدند، البته با موفقیت ساخت این پل در دهه هشتاد میلادی پل دیگری با نام پل محمد فاتح ساخته شد و با توجه به رخداد سیاسی و ناراحت کننده روی این پل از سال ۲۰۱۷ میلادی نام بسفر به صورت رسمی به پل شهدای ۱۵ ژوئیه تغییر کرد.
ارتفاع پل بسفر
ارتفاع پل بسفر از سطح آب بین ۶۰ تا ۶۵ متر و درازای آن یک کیلومتر و پانصد و شصت متر می باشد ، عرض پل دارای سی و سه متر بوده که برای عبور و مرور خودروهای سواری در دو لاین طراحی شده است، پل توسط کابل های فلزی سنگین به یکدیگر متصل شده و قطعات بتنی را تا ۱.۵ کیلومتر تحمل می کند .
تاریخچه پل بسفر استانبول
در دوره حکومت هخامنشیان کشور ترکیه ای وجود نداشت و همه این منطقه زیر مجموعه ایران بود، از همین رو داریوش اول تصمیم به ساخت پلی گرفت تا بتواند از روی آن سربازان خود را عبور دهد و به بخش های اروپای امروزی نفوذ پیدا کند، دقیقا این رخداد توسط یک مهندس برجسته یونانی در سال ۵۰۰ قبل از میلاد مسیح انجام شد و در واقع اولین پل تاریخ که روی این تنگه ساخته شد نام گرفت.
سرانجام بعد از گذشت قرن ها و ساخت و ساز پل های متعدد و پیشرفت تکنولوژی ، پل های قدیمی ترین تحمل وزن خودروهای عبوری را نداشتند ، از همین رو دولت ترکیه در سال ۱۹۷۰ تصمیم به ساخت پلی مستحکم گرفت و با صرف هزینه ای دویست میلیون دلاری در عرض سه سال پروژه با زیباترین شکل ممکن به اتمام رسید.
معماری پل بسفر استانبول
یکی از مهم ترین نکات در ساخت این سازه مدرن این است که در مرکز پل و دقیقا یک کیلومتر آن هیچ پایه دیده نمی شود و سایر بخش های پل بوسیله کابل های فلزی چند تنی مستحکم گردیده است ، از همین رو کشتی های تنگه بسفر بدون دردسر می توانند از زیر پل عبور کنند و چهره بیرونی پل شهر استانبول را تغییر دهد.
این مکان دارای دو برج در ابتدای هر طرف ورودی پل می باشد که ارتفاع آنها ۱۶۵ متر هستند و برای دسترسی مهندسین و تعمیر کاران آسانسوری برای آن طراحی شده است، در ادامه رشد و پیشرفت پل تصمیم بر این شد که برای دید در شب یک نورپردازی کم نظیر اجرا شود و در سال ۲۰۰۷ میلادی با هزینه ۳ میلیون پوند شرکتی ترکیه ای نورپردازی ال ای دی و رقص نور پل بسفر را برعهده گرفت که امروزه در طول شب قابل مشاهده هستند.
بازدید از پل بسفر استانبول
برای بازدید از پل باید بدانید که نمی توانید روی پل قرار بگیرید از همین رو مسافران در دو بخش اروپایی و آسیایی به تماشای این سازه زیبا می پردازند، اگر از بخش اروپایی و شمال پل قصد بازدید داشته باشید بهتر است خودتان را به مسجد اورتاکوی برسانید که علاوه بر بازدید از این مسجد از زاویه ای خوب پل را نظاره کنید، همچنین می توان از طریق اسکله دریایی اورتاکوی سوار بر کشتی های تفریحی تنگه بسفر شوید که هزینه آنها به ازای هر ساعت بین ۱۰ الی ۱۵ لیر ترکیه هستند، با این کشتی ها می توانید دو مرتبه از زیر پل عبور کنید و لذت بیشتری را تجربه نمایید.
- محل بازدید پل بسفر از بخش اروپایی استانبول : ستانبول، کرانه غربی تنگه بسفر، ناحیه بشیکتاش، پل مسیدیه، محله مسیدیه، میدان اسکله اورتاکوی
بازدید از پل بسفر در بخش اسیایی استانبول
اگر تصمیم داشته باشید از جنوب و بخش اسیایی شهر استانبول به بازدید پل بسفر مراجعه کنید بهترین انتخاب مراجعه به کاخ تاریخی بیلربیی می باشد ، برای این امر بهتر است آدرس زیر را دنبال کنید و همچنین در همان منطقه اسکله بسفر وجود دارد که در آن کشتی های تفریحی با همان هزینه ای که در بالا اعلام شد شما را از طریق آب ها از زیر پل عبور می دهند.
- محل بازدید پل بسفر از بخش آسیایی استانبول : ترکیه، استانبول، ناحیه اسکودار، محله بیلربیی، خیابان عبدالله آقا
علت تغییر نام پل بسفر استانبول
شاید از خود بپرسید چرا نام پل بسفر به پل شهدای ۱۵ ژوئیه تغییر کرده است، دقیقا در همان تاریخ و در سال ۲۰۱۶ میلادی کودتایی عجیب توسط ارتشیان ترکیه انجام شد و راه این پل به روی دولت و مردم سد گردید، با شدت گرفتن اعتراضات بیش از ۱۵۰ تن از نیروهای نظامی و غیر نظامی به شهادت رسیدند و تعداد زیادی هم توسط ارتش دستگیر و زندانی شدند، همین مورد باعث شد که نام پل به پل شهدای ۱۵ ژوئیه تغییر کرد.
چگونه به پل بسفر استانبول بروم
برای مراجعه به این مکان یا پل شهدای ۱۵ ژوئیه استانبول با خودروی سواری از طریق اتوبان استانبول جوره یولو امکان پذیر می باشد و برای بازدید به صورت پیاده به آدرس هایی که در میانه مقاله عرض شد مراجعه کنید.
سخن پایانی
حال که با پل بسفر اشنا شدید؛ شما می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را درباره این محل در بخش زیر کامنت کنید .
بیشتر بخوانید
2 پاسخ
امتیاز بینندگان:۵ ستاره
فکر کردم فقط ایران از این اسما داره خخخخ