aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

ارگ علیشاه تبریز

ارگ علیشاه تبریز کجاست؟
ezgif-1-eca2962dc6

ارگ علیشاه تبریز یکی از مهم ترین نمادهای تاریخی آذربایجان شرقی می باشد که امروزه به یکی از بهترین جاذبه های دیدنی تبریز مبدل شده است ، با وجود اینکه با گذشت قرن ها بیش از نیمی از این ارگ زیبا از بین رفته است اما همچنان این سازه باشکوه ارزش دیدن دارد، به گفته مورخین این بنا مربوط به دوره حکومت ایلخانیان در ایران می باشد و معماری آن از عجیب ترین ها در خاورمیانه است.

در بخش جاذبه های گردشگری تبریز با صنایع دستی تبریز ، مراکز خرید تبریز ، قلعه بابک ، مسجد کبود تبریز و موزه سفال تبریز همراه با آدرس و راهنمای بازدید آنها اشنا شدید، در این پست به طور کامل با تاریخچه ، سبک معماری ، تصاویر ، آدرس و راهنمای گردشگری ارگ علیشاه تبریز اشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید.

ارگ علیشاه تبریز

ارگ علیشاه

از معدود ساززه های باقی مانده دوره ایلخانیان همین ارگ علیشاه می باشد ، البته با وجود جنگ های متعدد در این منطقه امروزه فقط بخش ایوان جنوبی که دروازه ای سی و سه متریست باقی مانده است ، عرض این دیواره که در کتب تاریخ به مسجد علیشاه و طاق علیشاه هم شهرت دارد در حال حاضر ۱۰ متر می باشد و با توجه به قدمتش در سال ۱۳۱۰ شمسی با شماره ۱۷۰ به فهرست میراث ملی ایران اضافه گردید .

ارگ علیشاه تبریز

تاریخچه ارگ علیشاه

این بنای تاریخ به قرن هفتم خورشیدی بر می گردد دقیقا بعد از حمله وحشیانه مغول ها به ایران که تقریبا نیمی از کشور با خاک یکسان شد ، تبریزی ها تصمیم به ساخت محلی ایمن برای حفاظت از خانواده خود گرفتند که از همین رو این ارگ بی نظیر را ساختند ، در دروه ای که هلاکوخان فرزند ارشد چنگیز مغول به ریاست حکومت ایران رسید در این منطقه سلسله ای با نام ایلخانیان تاسیس کرد و بالغ بر نود و هشت سال در فلات ایران حکومت کرد.

پادشاهی علیشاه 

در دروه ای که شهرهای مراغه و تبریز مرکز سیاست سلطان محمد قرار داشت وی با ساخت گنبد سلطانیه در شهر زنجام مرکز کشور ایران را به این شهر تغییر داد ، علیشاه بانزدیک شدن به این شاه ایلخانی ریاست منطقه آذربایجان را بر عهده گرفت و در همان سالها دستور ساخت ارگ علیشاه را صادر کرد که البته با توجه به طولانی شدن مراحل ساخت خود او نتوانست این ارگ زیبا را مشاهده کند ، بعد از فوت این حاکم جسدش در محل ارگ دفن شد تا با مرور زمان به همین نام شناخته شود .

ارگ علیشاه تبریز

ارگ علیشاه در دوره قاجاریه

در طول قرن های بعدی این ارگ میزبان جنگ های خونین ایرانیان و روس ها بود ، به طوری که در یکی از جنگ ها تزارهای روس با چندین توپ نظامی همه آن را به گلوله بستند و امروزه اثرات آنها روی دیوارهای ارگ قابل مشاهده است ، در انقلاب مشروطه تبریز هم بومیان این شهر با اقامت در این مکان شروع به مقاومت در برابر گروهای انقلابی کردند و هزاران نفر در آن کشته شدند .

ارگ علیشاه تبریز

ارگ علیشاه بعد از انقلاب

در دوره حکومت پهلوی اول و دوم فقط این ارگ به فهرست میراث ملی اضافه شد و مرمتی روی آن صورت نگرفت تا اینکه پس از انقلاب اسلامی و در بین سالهای ۱۳۸۰ الی ۱۳۹۰ شمسی اداره میراث فرهنگی بخت تصمیم به مرمت این راگ گرفت و با بهترین شیوه در این امر عمل کرد تا امروزه مردم از سراسر ایران به بازدید آن مراجعه نمایند.

ارگ علیشاه تبریز

سبک معماری

سر اینکه ایا این مکان یک جای نظامی بوده یا یک جای مذهبی همیشه بحث است ، عده ای می گویند قلعه نظامی و عده ای می گویند آرامگاه و در هر صورت امروزه با یک مکان تاریخی زیبا روبرو هستیم ، این بنا به طور کلی از معماری آذری الهام گرفته شده و در آن بخش های مختلفی ایجاد گردید ، از جمله آب انبار ، زندان ، برجک های نگهبانی و دروازه های بیشتر از ۳۰ متری که البته بیشتر آنها امروزه تخریب شده اند .

به طور کلی اینکه در گذشته آیا این مکان مسجد علیشاه بوده یا آرامگاه علیشاه از ارگ علیشاه توافق نظر وجود ندارد و در کل شباهت زیاد مجموعه به یک محل نظامی باعث شده که در میراث ملی ایران از آن به عنوان ارگ یا قلعه علیشاه یاد کنند که بازدید از آن برای هر ایرانی خالی از لطف نیست .

ارگ علیشاه تبریز ارگ علیشاه تبریز

چگونه به ارگ علیشاه بروم ؟

برای این سفر با خودروی سواری یا اتوبوس های حمل و نقل عمومی به میدان ساعت تبریز و سپس خیابان امام مراجعه کنید ، ارگ با ارتفاع زیادش براحتی قابل رویت است و همچنین با تاکسی های اینترنتی از هر نقطه شهر تبریز به راحتی می توانید به بازدید این ارگ مراجعه نمایید.

سخن پایانی

شما می توانید نظرات ، سوالات و تجربیات سفر خود درباره ارگ علیشاه را در بخش زیر کامنت کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=20685
van

مهری شاپوری

تا سال 95 یه زن خونه دار عادی بودم ، خیلی دوست داشتم کار کنم و همزمان به کار خونه برسم تا اینکه به تیم بزرگ این تودی آشنا شدم ، واقعا کار گردشگری بی نظیره.

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
برج سنگی فانوس دریایی بندر کنگ
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
قلعه المرزوقی شناس بندر مغویه
شیما محمدیان
4 دیدگاه
Bostan Abadآب درمانی بستان hydrotherapy( اب درمانی بستان آباد)
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Atashbar historical painting house(خانه تاریخی آتشبار تبریز و وسایل آن)خانه تاریخی نقاشی آتشبار
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس