aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی
ezgif-1-eca2962dc6

مسجد جامع دهلی با عنوان بزرگ ترین مسجد مسلمانان هند در بین گردشگران شناخته می شود که با سبک معماری با شکوهش از شلوغ ترین جاذبه های گردشگری دهلی می باشد، در این مقاله به صورت ویژه با راهنمای بازدید، تاریخچه، سبک معماری ، تصاویر و آدرس مسجد جامع هند بیشتر آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی

در هندوستان دو دهلی وجود دارد ، دهلی قدیم و دهلی نو که هر دو یک شهر را تشکیل می دهند ، دهلی قدیم بافت تاریخی این شهر و دهلی نو بافت مدرن دهلی می باشد ، بافت قدیم این شهر که اکثر سازه هایش به دست پادشاه مشهور هندوستانی شاه جهان ساخته شد برای گردشگران جذابیت بیشتری دارد.

یکی از مهم ترین جاذبه های گردشگری دهلی مسجد جامع این شهر است که در بافت قدیم دهلی و بخش های تاریخی شهر جا خوش کرده است، این مسجد در بین سالهای ۱۶۴۴ الی ۱۶۵۶ میلادی و در ۱۲ سال به صورت مداوم به دستور شاه جهان ساخته شد تا اینکه شکل زیبای خودش را گرفت.

قوانین ورود به مسجد

برای ورود به این مسجد نیازی نیست پوشش اسلامی داشته باشید و البته باید احترام مسلمانان و نمازگزاران هندی را داشته باشید ، در حین ورود باید کفش های خود را به کفشداری مسجد تحویل دهید و مبلغی بابت کفش ها از شما دریافت خواهد شد.

مسجد جامع دهلی در ماه های رمضان و عید قربان از بهترین و شلوغ ترین مراکز مذهبی مسلمانان می باشد و برخی بومیان دهلی آن را با نام مسجد جهان نما می شناسند ، ظرفیت کل مسجد جامع دهلی ۳۰ هزار نفر می باشد که در هنگام برگزاری نمازهای جماعت شکوه بی نظیری به خود می گیرد.

تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی

تاریخچه مسجد جامع دهلی

پس از فوت ممتاز بانو همسر ایرانی شاه جهان هندی ، تصمیم بر این شد که پایتخت کشور هند از شهر آگرا به منطقه ای دیگر تغییر کند ، از همین رو شهر دهلی قدیم را شاه جهان از صفر ساخت و به عنوان پایتخت حکومت خودش به جهانیان معرفی کرد، برای پیدایش شهرنشینی در دهلی شاه جهان در سال ۱۶۴۴ میلادی دستور ساخت مسجدی با شکوه و در خور شان مسلمانان را صادر کرد و در ۱۲ سال مسجد جامع دهلی ساخته شد.

استعمار مسجد

این مسجد در دوره های مختلف تاریخی شاهد وقایع خوب و زشتی بوده است که از مهم ترین آنها در هنگام استعمار کشور هند به دست بریتانیا رخ داد ، در بین سال ۱۸۶۰ الی ۱۸۹۰ میلادی این مسجد به دست سربازان انگلیسی افتاد و مسلمانان حق ورود به آن را نداشتند تا اینکه گاندی قیام بزرگش را انجام داد و مسجد دوباره برای عموم مردم بازگشایی شد.

همچنین در قرن ۲۱ و در سال ۲۰۰۶ میلادی دو انفجار وحشتناک تروریستی در مسجد جامع دهلی زخ داد که در آن صدها نفر کشته و زخمی شدند و در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۳ میلادی دو بمب در این مسجد پیدا و خنثی سازی شد.

تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی

سبک معماری مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی یا مسجد جامع هند با معماری هندی- اسلامی از زیباترین سازه های تاریخی موجود در شهر دهلی بشمار می رود، برای اجرای مسجد از بیشترین مصالحی که در آن سالها استفاده شد می توان به سنگ مرمر و سنگ قرمز گرانیتی اشاره کرد که باعث شده نمای مسجد قرمز رنگ باشد.

مسجد رو به قبله

کل این سازه به سمت مکه طراحی شده است و برای ورود به آن سه بخش ورودی با پلکان های سنگی در نظر گرفته شده است ، هر کدام به ترتیب ۳۳، ۳۵ و ۳۹ پله دارند و البته یکی از این درب های ورودی در سالهای دور مخصوص ورود سیاسیون به مسجد بوده و دیگر درب ها برای عموم مردم استفاده می شده است.

ارتفاع دیوارها

ارتفاع دیوارها و دروازه های مسجد جامع دهلی در بخش های مختلف بین ۱۰ الی ۱۸ متر می باشد و در صحن اصلی و سازه مرکزی مسجد تعداد سه گنبد زیبا با تزئینات و معماری کم نظیر را شاهد هستیم ، در ادامه این مقاله با بخش های مسجد جامع هند اشنا خواهید شد.

تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی

مناره های مسجد جامع دهلی

مسجد جامع دهلی دارای دو مناره با ارتفاع چهل متر در بخش شرقی خود می باشد که در هر یک از آنها بیش از یکصد پلکان سنگی وجود دارد ، برای بازدید از داخل این مناره ها به ازای هر نفر باید مبلغی برابر با ۱۰۰ روپیه هند پرداخت نمایید تا بتوانید به بالای آنها مرجعه کنید، این مناره ها از جنس سنگ های مرمر سفید و قرمز می باشند.

صحن اصلی مسجد جامع دهلی

در صحن اصلی مسجد جامع هند یک حوض بزرگ با طول و عرض ۱۷*۱۵ متر به چشم میخورد و کل ظرفیت این صحن ۳۰ هزار نفر می باشد که برای ساخت آن از سنگ های مرمز سفید رنگ استفاده شده است، در این صحن می توانید معماری هندی تاریخی را از نزدیک مشاهده کنید و لذت بازدید یک سازه تاریخی به تجربه نمایید.

سالن داخلی مسجد جامع دهلی

مهم ترین بخش این مکان سالن داخلی آن است که سرپوشیده می باشد، این سالن با ابعاد هشتاد متر در ۲۷ متر دارای ۷ درب ورودی زیباست ، همچنین در جای جای این درب های ورودی کتیبه هایی تاریخی را مشاهده خواهید کرد که به روی آنها تاریخ ساخت و نام پادشاهان مهم هندی تراشیده شده است.

نکته قابل توجه این است که در همین سالن اصلی بیش از ده ها کتیبه با خط زیبای پارسی مشاهده می شود که شکوه بیشتری نسبت به سایر کتیبه ها دارد، در مجموع این بخش از مسجد دارای ۲۶۰ ستون سنگی با شکوه می باشد که وزن سازه را به زمین منتل می کند و استحکام بنا را تضمین کرده است.

تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی تصاویر مسجد جامع دهلی

امکانات رفاهی

در این مسجد سرویس های بهداشتی، آنتن دهی خوب موبایل، صحن اقامه نماز برای گردشگران تعبیه شده است و در نزدیکی این مسجد بازارهای خرید ، غرفه های صنایع دستی، مراکز خرید مدرن، اتوبوس ها، متروها ، تاکسی و خودپرداز به چشم میخورد.

چگونه به مسجد جامع دهلی بروم

برای مراجعه به مسجد با خط زرد متروی دهلی در ایستگاه چاوری بازار از آن پیاده شوید تا با ۵۰۰ متر پیاده روی به درب اصلی مسجد برسید، با اتوبوس های گردشگری دهلی در ایستگاه مسجد جامع پیاده شوید تا با درب اصلی مجموعه روبرو گردید و همچنین با تاکسی و ماشین های توک توک از هر نقطه شهر می توان به مسجد مراجعه کرد.

سخن پایانی

حال که با مسجد جامع دهلی آشنا شدید شما می توانید نظرات ، تجربیات و سوالات خود را درباره مسجد در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=18928
van

الهه شاکردوست

با هشت سال سابقه کار در آژانس های هواپیمایی متعدد تهران بیکار شدم ، از اونجایی که گردشگری از علایقم بود نا امید نشدم و با گروه این تودی آشنا شدم ، پیشنهاد می کنم چالش های زندگیتون رو با سفر کاهش بدید.

مطالب مرتبط
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
مسجد تاریخی دو طبقه بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
3 دیدگاه
مسجد ملک بن عباس بندر لنگه
شهره مقصودی
3 دیدگاه
مسجد تکسیم استانبول
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد و حسینیه همدانی‌ها تهران
کوروش ابریشمی
8 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس