aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Loghanteh Café

کافه موزه لقانطه تهران

کافه موزه لقانطه تهران
ezgif-1-eca2962dc6

کافه موزه لقانطه در محوطه باغ موزه قصر یکی از بهترین کافه رستوران‌های تهران همچون کافه نادری قدمتی بالا دارد، عکس‌های کافه لقانطه از معدود کافه موزه‌های تهران در بالا درج شده است، برای مراجعه به لقانطه لقانطه با مترو می‌توانید در ایستگاه مترو شهید مفتح، نزدیک‌ترین مترو به کافه لقانطه پیاده شوید تا از آنجا با یک کورس تاکسی به سمت این کافه در انتهای خیابان شهدای ناجا مراجعه کنید، برای رفتن به کافه لقانطه با ماشین یا موتور هم از نقشه کافه موزه لقانطه تهران در ابتدای مطلب استفاده کنید تا با کمک نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ این کافه نوستالژیک را آنلاین مسیریابی کنید.

Loghanteh Café

کافه لقانطه از جاهای دیدنی شمال شرق تهران در مقابل باغ موزه قصر و بازار میوه و تره‌بار قصر در منطقه ۷ تهران بزرگ قرار دارد، ساعت کاری کافه لقانطه همه روزه از ۱۰ صبح الی ۲۲ حتی در روزهای تعطیل و جمعه هر هفته می‌باشد، قدمت کافه لقانطه به سال ۱۲۸۵ خورشیدی بر می‌گردد و دتمام دکوراسیون و آثار موجود در این کافه که در بخش‌های مختلف آن به نمایش عمومی در آمده‌اند، اکثرا به همان سال‌های قبل از انقلاب اسلامی بر می‌گردد که در میان این لوازم آنتیک، پیانوی مورد استفاده هویدا، نخست وزیر دوره پهلوی دوم از همه ارزشمندتر است.

موزه کافه لقانطه

از آثار موزه کافه لقانطه  و جذابیت‌های این کافه می‌توان به ماشین‌ اشیا تلفن ظروف و روزنامه‌های قدیمی، پیانوی هویدا، چراغ‌های سنتی، آینه طلاکاری شده، تابلوی نقاشی از صنیع‌الملک، گرامافون سنگی و…اشاره کرد که با فضای نوستالژیک و دنج چشم هر بیننده‌ای را لحظاتی مات خود می‌کند، کافه لقانطه در محوطه زندان قصر سابق و موزه مارکوف امروز قرار دارد و یکی از دو سه کافه‌ی واقع در این مجموعه است. به نظرم چشمگیرتر از هر چیز دیگر در این کافه، دکوراسیون داخلی عالی است که به خوبی مشتریان را در فضای تهران قدیم قرار می‌دهد؛ از میز و صندلی‌ها گرفته تا اشیاء پیرامون شما مانند رادیوها و پوسترها و لباس‌های قدیمی آویزان به رخت آویزها، همه و همه یادآور آن چیزی هستند که از تهران قدیم شنیده‌ایم و در فیلم‌ها و سریال‌ها دیده‌ایم.

منو کافه لقانطه

کالکشن اتومبیل‌های قدیمی و آنتیک پارک شده دم در کافه لقانطه، شما را پیش از ورود، برای مواجه شدن با فضای داخل کافه آماده می‌کنند. منو هم با ادبیات و اسامی قجر و شکل و فرم قدیمی، با دیگر اجزای کافه تناسب دارد؛ حتی طراحی صورت حساب هم همین طور است. در بین غذاها، چند قلم غذای فرنگی هم با رنگ و لعاب ایرانی و احتمالاً به شیوه‌ای که در کافه‌های فرنگی مآب آن دوران باب بوده، وجود دارد؛ روسی و فرانسوی. دمنوش‌های گیاهی وانواع چای‌ها و قهوه‌ها با شکلات‌ها و بیسکوییت‌های دست ساز، از ویژگی‌های منوی کافه لقانطه است. در کنار نوشیدنی‌ها، خوراکی‌های سبکی که برای عصرانه مناسب هستند و البته چند نوع صبحانه هم نظیر املت و چای گیلانی در منو دیده می‌شود.

لغانطه یعنی چه؟

ساخت اولین شعبه این کافه توسط غلامحسین مولایی بوده و نام لقانطه نیز برگرفته از یک واژه فرانسوی به معنی رستورانه، اما مالک فعلی کافه میگه که معنای آن یعنی (دوباره برگرد) و مخاطبش مشتریانش است و به نوعی برای جلب بیشتر مشتری با یک کلمه فرانسوی و کلاسیک است.

تاریخچه کافه لقانطه

کافه لقانطه اولین و قدیمی‌ترین کافه در تهران است. این کافه در سال ۱۲۸۵ خورشیدی تاسیس می‌شود و خیلی از اولین‌های ایران رو در خودش جا داده و پاتوق خیلی از بزرگان آن زمان بود. این کافه در زمان سلطنت قاجار، مظفرالدین شاه تاسیس شد. اون زمان، شاه ایران، افرادی را به فرنگ می‌فرستاد تا تحصیل کنند و بعد برگردند و به مملکت خودشان خدمت کنند. افرادی که در پاریس درس می‌خواندند، توی کافه‌ای به نام لقانطه دور هم جمع می‌شدند، و همین شد که وقتی برگشتند، هوس کردند به یاد زمان دانشجویی خودشان، توی ایران هم کافه لقانطه تاسیس کنند.

داستان تاسیس کافه لقانطه

توی فرانسه، شاهد انقلاب فرانسه بودند، و وقتی به ایران برگشتند، به جنبش مشروطه پیوستند و توی همین کافه، درباره این جنبش با هم همفکری می‌کردند. این کافه در سال ۱۲۸۵ توسط فردی به نام غلامحسین مولایی که گویا اصالت تبریزی داشتند، در خیابان باب همایون، شعبه دومش درسال ۱۳۰۰ در عمارت نظامیه (با خرید بخشی از عمارت ميرزا آقاخان نوري، دومين صدراعظم ناصرالدين شاه) یا همون باغ موزه قصر امروز، شعبه سومش در پشت همین شعبه و روبه‌روی میدان بهارستان، و شعبه چهارمش در خیابان لاله‌زار (که گویا خانمی استانبولی اون رو اداره می‌کرده) در کنار سینما متروپل افتتاح می‌شود.

لقانطه اولین کافه ایران ثبت علائم تجاری

در حقیقت این کافه، اولین کافه زنجیره‌ای ایران هم هست. از طرفی نشان تجاری این کافه، زمانی که ما قانون ثبت علائم تجاری و اختراعات مصوب ۱۳۱۰ و آئین‌نامه اجرایی مربوط رو تصویب می‌کنیم هم ثبت می‌شود، و اولین نشان تجاری ثبت شده ایران می‌شود. کلمه لقانطه، از یک عبارت فرانسوی گرفته شده که احتمالاً L’orante نوشته می‌شود و در ایران Loghanteh نوشته و تلفظ می‌شود. این کلمه ريشه برگرفته از يک واژه يوناني و به معناي “رستوران” هست. البته در مصاحبه با آقای دکتر حمید شاهین‌پور، مالک فعلی این کافه، ایشون می‌گویند که لقانطه، به معنای دوباره برگرد هست. این کافه از وارثانش، توسط ایشون خریده شد. از طرفی ایشون صاحب یک کالکشن عتیقه اتوموبیل هم هست. اتومبیل رجال سیاسی آن زمان مثل مصدق، طباطبایی (نماینده مجلس) و …

سخن پایانی

حال که با کافه موزه لقانطه تهران به طور کامل آشنا شدید، می‌توانید تجربیات و نظرات سایر کاربران که در بخش زیر کامنت شده را هم برای کسب اطلاعات بیشتر بخوانید و تجربیات خود را درباره این کافه نوستالژیک و قدیمی در همان بخش ارسال کنید، پیج اینستاگرام و شماره تلفن کافه موزه لقانطه تهران در بخش جزئیات مطلب برای شما درج شده تا در صورت نیاز استفاده کنید.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=103882
van

کوروش ابریشمی

اینکه رشته نرم افزار خوندم و هیچ کمکی تو زندگی بهم نکرد داشت نا امیدم می کرد تا بعد از آزمون و خطاهای متعدد با شغل گردشگری آمیخته شدم ، همین که به کارم علاقه دارم ایزد رو شکر می کنم هر روز.

مطالب مرتبط
پارک حشرات تهران
کیوان ناصر
4 دیدگاه
بام سعادت آباد تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
سینما 5 بعدی توچال
کوروش ابریشمی
4 دیدگاه
تاب صاعقه توچال
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
جشنواره لاله های باغ ایرانی ده ونک تهران
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
هلیوم پارک ایران مال
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
6 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

کافه موزه لقانطه یکی از مکان هایی که رفتم و شگفت زده شدم و خوشحال شدم که تونستم بازدید کنم از اولین کافه در تهران واقعا بی نظیر بود مخصوصا قهوه قجری و نمایشگاه کارت شکلات قاجار

کافه لقانطه جزو قدیم ترین کافه های تهران و به ادعای خودشون حتی قدیمی ترین کافه تهران ولی برعکس کافه نادری که فقط ازش اسم مونده و اصلا جای خوبی نیست عالیه. کادر خیلی محترم و خوبی داشت، فضای داخلیش عالیه و کیفیت چیز هایی که ارائه میدن هم خوبه 🙂 من تو زمستون رفتم و بیرون نشستم ولی فضای خارجیش خیلی بهتره 🙂

این کافه رستوران در تاریخ ۱۴۰۱/۱/۱ مجددا بازگشایی شد البته کافه سرویس دهی نداشت از غذای رستوران استفاده کردیم خارج از مسائل دیزاین و محیط میتونم به جرأت بگم افتضاح ترین رستوران چه از لحاظ کیفیت چه قیمت که تا حالا رفتم بود نظر دوستان رو خوندم فکر میکنم البته اونایی که تعریف کرده بودن احتمالا پرسنل رستوران هستن چون با عقل جور در نمیاد حرفاشون

دکوراسیون قدیمی و لباس فرم کارکنان که حال و هوای قدیم رو تداعی میکنه خیلی جالب بود، قهوه ترک و پیروک آلبالو سفارش دادیم، برای یک قهوه خور حرفه ای کیفیت قهوه ش راضی کننده نبود . قیمت ها توی این کافه نسبتا بالاس و سرویس دهی برای ما یه مقدار تاخیر داشت.

از خوشگلترین کافه های تهران. محیطش شبیه تهران سال ۱۳۲۰ ایناس. ظروفش هم حتی قدیمیه. به گفته خود کافه، قدیمی ترین کافه تهرانه که یه شخصی از فرانسه اونو تأسیس کرده. همچنین به گفته خودشون بعضی ظروف یا دکور هاشون مال همون ۱۰۰ سال پیشه

خیلی فضای نوستالژیک و عالیی درست کردن. وارد که میشی پارکت چوبی فرانسوی و دیوارهای آجری و موسیقی گرامافونی و پرده‌های مخملی می‌بره شما رو به هشتاد سال پیش، اسمهایی که توی منو هست، همه به سبک قاجار انتخاب شده ولی توضیح داره و میتونین بفهمین چیه، البته توضیح کاملی هم بهتون میدن.
بازی‌های عالی سرکار استوار هم خیلی دلچسبه و میتونین عکسهای خوبی از لقانطه بگیرین.
از بین قهوه‌ها اگه با قهوه ترک جور باشین، قهوه قجری رو بهتون پیشنهاد میکنم که طعمش حالتون رو خوب میکنه.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 ساعت
ساعت دسترسی : 10:00 تا 22:00
قدمت این مکان : 1320 خورشیدی
نوع کاربری : کافه موزه تاریخی داخل محوطه باغ موزه قصر در شمال شرق تهران
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : تهران، منطقه 7، خیابان شهدای ناجا، محوطه باغ موزه تاریخی قصر
شماره تماس : 02188442299