aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Maru Island

جزیره مارو کجاست؟

جزیره مارو کجاست؟
ezgif-1-eca2962dc6

جزیره مارو کجاست؟ جزیره مارو بخش شرقی جزیره شیدور است و در واقع هر دو بهم پیوسته هستند، شاید بپرسید که چگونه به جزیره مارو بریم؟ اسکله بندر مقام محلی است که باید مراجعه کنید تا با قایق به سمت جزیره مارو یا شیدور سفر کنید، از اسکله بندر مقام که قبلا معرفی کردیم همچنین می‌توانید به دیگر جزایر ایران نظیر جزیره لاوان، جزیره هندورابی هم سفر کنید. جزیره مارو یک جزیره خالی از سکنه است که نیمی از آن جز مناطق حفاظت شده زیست محیطی ایران در خلیج فارس است که محل تخم ریزی لاک پشت های پوزه عقابی خلیج فارس بشمار می‌رود. طول جزیره مارو ۱.۸ کیلومتر و عرض آن ۸۰۰ متر است که به شدت کوچک و زیباست.

فاصله جزیره مارو تا شهرهای دیگر و نزدیک‌ترین فرودگاه و راه آهن به مارو

فاصله جزیره مارو تا بندرلنگه ۱۷۰ کیلومتر، تا بندرعباس ۳۹۰ کیلومتر، تا پارسیان ۷۴ کیلومتر، تا چارک ۱۱۴ کیلومتر، تا جزیره لاوان ۱.۵ کیلومتر و تا بندر مقام ۴ کیلومتر است. نزدیک‌ترین فرودگاه به جزیره مارو، فرودگاه عسلویه در ۱۱۰ کیلومتری و فرودگاه بندر لنگه در ۱۷۰ کیلومتری و فرودگاه بندرعباس در ۳۷۰ کیلومتری می‌باشد. همچنین ایستگاه راه آهن بندرعباس تنها ایستگاه راه آهن نزدیک به جزایر لاوان و مارو می‌باشد که به انتخاب شما و بودجه می‌توانید با هواپیما، قطار یا ماشین شخصی به بندر مقام سفر کند. توصیه داریم شب در این جزیره نمانید و قبل از غروب به بندر مقام برگردید.

چگونه به جزیره مارو برویم؟

راهنمای سفر به جزیره مارو از بندر مقام

برای مراجعه به جزیره مارو باید ابتدا خودتان را به شهر بندر مقام برسانید و از آنجا وارد اسکله بندر مقام شوید و بلیط قایق از بومیان تهیه کنید، قایق های جزیره مارو به صورت ۶ تا ۱۰ نفره هستند که می‌توانید دربستی هم کرایه کنید. بومیان شما را به جزیره مارو منتقل می‌کنند و از شما می‌پرسند که چه ساعتی به دنبال شما بیایند؟ برخی از تورهای جزیره مارو شب را در این جزیره می‌مانند و کمپ طبیعت گردی خود را برپا می‌کنند و صبح روز بعد بومیان و آن شخصی که باهاش هماهنگ کردید، سر ساعت به دنبال شما می‌آید.

قیمت بلیط قایق های جزیره مارو یا شیدور در روزهای مختلف سال متغیر است ولی چیزی در حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان برای هر نفر در نظر بگیرید. از اسکله بندر نخیلو هم با قایق می‌توانید به این جزیره سفر کنید که البته آن اسکله هیچ امکاناتی ندارد. اسکله بندر مقام پارکینگ خودروهای سواری و امکانات خوبی دارد که نخیلو ندارد و توصیه داریم حتما از اسکله بندر مقام به جزیره مارو سفر کنید.

خطرات جزیره مارو

سواحل صخره ای جزیره مارو

جزیره مارو یکی از بهترین مناطق جنوب ایران برای سفر در زمستان و پاییز است که سواحل بی نظیری دارد، جزیره مارو فاقد اقامتگاه و هر گونه امکانات رفاهی بوده و در سال‌های اخیر با توجه به انتشار تصاویر جزیره مارو یا شیدور در صفحات مجازی سیل عظیمی از مشتاقان به طبیعت گردی و تورهای تفریحی مختلف از سراسر ایران را به خود جذب کرده است. گرچه همین حجم زیاد باعث ایجاد فساد در جزیره مارو شده و انواع و اقسام زباله و آشغال در سواحل و مناطق مختلف آن رها شده که به شدت برای آبزیان و طبیعت این جزیره بکر و فوق طبیعی مضر هستند. در این بخش شما را با خطرات جزیره مارو آشنا می‌کنیم:

  • وجود مارهای سمی از گونه مار جعفری و خطر گزیده شدن
  • عدم آنتن دهی موبایل و اینترنت
  • سواحل صخره ای خطرناک که جان خیلی از مسافران را گرفته است
  • غریق نجات در مارو وجود ندارد و چنانچه اتفاقی بیوفتد قطعا خواهید مرد
  • آشغال و زباله‌های رها شده پناهگاه حیات وحش و سواحل مارو را به خطر انداخته است.
  • این جزیره هیچگونه اقامتگاه و امکاناتی ندارد.
  • سونامی و موج‌هایی که گاه تا ۱۰ متری بعد از ساحل می‌آیند.
  • وجود نهنگ سفید قاتل در اطراف جزیره 
  • این جزیره برق، آب، گاز و هیچ امکاناتی از این قبیل ندارد
  • غرق شدن در سواحل مارو یا شیدور
  • غرق شدن قایق های کهنه و فرسوده 

نقشه جزیره مارو

پناهگاه حیات وحش جزیره مارو

در ابتدای مطلب نقشه جزیره مارو به صورت آنلاین با نرم افزارهای مختلف نظیر بلد، نشان و گوگل مپ درج شده تا به صورت هوایی موقعیت جغرافیایی جزیره مارو را بررسی کنید، این جزیره فاصله خیلی کمی تا جزیره لاوان دارد و اگر شما قصد سفر به جزیره مارو باید خودتان را به غرب بندر لنگه و یا شرق پارسیان، یعنی شهر بندر مقام برسانید تا از اسکله این شهر ساحلی با پرداخت هزینه و با قایق به این جزایر بکر سفر کنید.

بهترین زمان سفر به جزیره مارو

به طور کلی میانگین دمای جزیره مارو در کل سال ۳۵ درجه سانتیگراد است و دمای هوا جزیره مارو از اواسط بهار تا اواخر تابستان بالای ۴۰ درجه سانتیگراد و برخی روزها تا ۵۵ درجه هم افزایش پیدا می‌کند، همچنین در زمستان میانگین دما ۲۵ درجه است که بهترین تایم یا های سیزن سفر به مارو محسوب می‌شود. باید بدانید که در روزهایی که دریا مواج و طوفانی است هیچ قایقی اجاره ندارد به این جزایر سفر کند و خیلی باید دقت کنید که قبل از سفر بدانید شرایط خلیج فارس چگونه است؟ اگر خلیج فارس طوفانی و مواج باشد شما نمی‌توانید به مارو یا لاوان سفر کنید.

جاهای دیدنی جزیره مارو – شیدور

ساحل سفید جزیره مارو

جاهای دیدنی جزیره مارو بیشتر جاذبه های طبیعی در کنار گونه‌های نادری از گیاهان، فضای سبز، پرندگان و بخری آبزیان می‌باشند که مورد توجه مردم و مسافران قرار دارد، در ادامه به طور مختصر شما را با جاذبه های طبیعی و گردشگری جزیره مارو آشنا خواهیم کرد.

۱- پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی جزیره مارو

در سال ۱۹۹ میلادی با توجه به اهمیت بالای اکوسیستمی و زیست محیطی جزیره مارو (شیدور) ۸۷۰ هکتار از جزیره مارو و سواحل اطراف آن در قرارداد کنوانسیون رامسر ثبت جاذبه های ملی طبیعی ایران شد و در همان سال ۹۸ هکتار یعنی کل مساحت جزیره مارو به عنوان پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی مارو – شیدور شد که متاسفانه در سال‌های اخیر با توجه به آزاد بودن سفر به این جزیره خیلی از آبزیان و سواحل آن مملو از زباله و آشغال و در شرف تخریب قرار گرفته است.

۲- سواحل جزیره مارو

فصل مهاجرت پرندگان به جزیره مارو

دور تا دور جزیره مارو سواحل بکر و دیدنی وجود دارد که به شدت تماشایی هستند، همانطور که در گالری تصاویر جزیره مارو در اول مطلب مشاهده می‌کنید ساحل جزیره مارو جز زیباترین سواحل ایران در خلیج فارس و زیباترین سواحل هرمزگان محسوب می‌شوند که در این بین ساحل سفید جزیره مارو در شرق و ساحل ماسه ای جزیره مارو در شمال جزیره جایی است که تورهای گردشگری کمپ می‌کنند.

۳- گونه‌های جیوانی و آبزی جزیره مارو

یکی دیگر از جاذبه‌های جزیره مارو گونه‌های نادر پرندگان، برخی حیوانات، خزندگان و از همه مهمتر آبزیان آن است، اینجا محل تخم ریزی لاک پشت‌های اقیانوس هند، لاک پشت‌های آسیایی و پوزه عقابی است و در فصل پاییز هم صدها دلفین در آب‌های زلال اطراف آن مشغول شنا و تفریح می‌شوند و خیلی از قایق‌ها مسافران را برای تماشای لاک پشت و دلفین‌های نزدیک جزیره مارو با پرداخت هزینه در میان این حیوانات شما را عبور می‌دهند. علاوه بر این گونه‌های حیوانی دیگری نظیر پرستوهای دریایی خلیج فارس، کاکولی، سوسمار، مار جعفری، حواصیل و عقاب ماهیگیر هم در این جزیره زندگی می‌کنند.

۴- مارهای جعفری جزیره مارو

شاید از خود بپرسید که چرا نام این جزیره مارو است؟ درست حدس زدید علت این نام گذاری این بوده که در دهه‌های قبلی مخصوصا قبل از انقلاب اسلامی، داخل جزیره مارو و سواحل آن هزاران گونه مار سمی و غیر سمی و مارهای آبی و غیر آبی از جمله مار جعفری زندگی می‌کردند که امروزه از جمعیت اینگونه مارها کم شده و فقط مار جعفری که جز گونه‌های سمی و خیلی خطرناک از مارهای نیمه آبی هستند، در جزیره مارو زندگی می‌کنند. برخی علاقه به مار دارند که برای تماشای این مارها راهی جزیره مارو می‌شوند اما توصیه داریم شما نزدیک این مارها نشوید و کفش ضد نیش بپا داشته باشید.

۵- فصل مهاجرت پرندگان جزیره مارو

پرستوهای دریایی جزیره مارو

یکی دیگر از جاذبه های جزیره مارو در بخش پناهگاه حیات وحش آن این است که ۵ گونه مختلف از پرستوهای دریایی در فصل تخم گذاری راهی این جزیره می‌شوند که از همین رو اینجا یکی از بهترین مناطق ایران برای پرنده نگری است و بسیاری از دانشجویان، اساتید و محققین برای تماشا و عکاسی از پرستوهای دریایی نایاب راهی جزیره مارو می‌شوند، فصل مهاجرت پرنده‌ها به جزیره مارو از ابتدای اردیبهشت تا اواخر مرداد ماه هر سال می‌باشد که برای این بخش توصیه داریم دوربین شکاری و لباس استتار همراه داشته باشید تا مراحل مختلف زندگی و تخم گذاری پرستوهای دریایی جزیره مارو را از نزدیک تماشا کنید و کلی عکس و فیلم مستند و خاص تهیه کنید.

۶- فصل تخم ریزی لاک پشت‌های جزیره مارو

لاک پشت های جزیره مارو

همانطور که اول مقاله گفتیم ۳ گونه از لاک پشت‌های کم نظیر و نادر با نام لاک پشت اقیانوس هند، لاک پشت آسیایی و لاک پشت پوزه عقابی از جزیره جزیره مارو برای تخم ریزی استفاده می‌کنند و اینجا یکی از بهترین مناطق ایران برای تماشای لاک پشت هاست، اگر به این بخش علاقه دارید باید در داغ ترین روزهای جزیره مارو یعنی بین تیر تا مهر هر سال راهی شیدور یا مارو شوید تا عکس و فیلم و اطلاعات علمی عالی بدست آورید.

۷- درختان و گیاهان جزیره مارو

از دیگر دلایل سفر دانشجویان و برخی محققین در زمینه زیست شناسی این است که پناهگاه حیات وحش جزیره مارو میزبان گونه‌های نادری از گیاهان، درختچه و برخی فضای سبز است که در هیچ کجای ایران و خلیج فارس مشابه آن را نخواهید دید، از جمله گونه‌های گیاهی جزیره مارو – شیدور می‌توان به شامل لیسیوم، سودا، آتریپلکس و گونه‌های سیپروس، ارودیوم و نستورا از دیگر گونه‌های علفی جزیره به‌شمار می‌روند. چمن شور پاگربه‌ای، گل جالیزی، نوعی ارمک، آفتاب‌پرست ساحلی، زدوک، بارهنگ، چوچ (درخت مسواک)، پیر گیاه و گل ماهور شرقی اشاره کرد که در تمام فصول سال قابل مشاهده هستند. امیدواریم آسیبی به این گیاهان وارد نشود!

۸- سواحل صخره‌ای جزیره مارو

خوب است بدانید که بیشتر سواحل مارو به صورت صخره ای هستند که شنا و آب تنی در این بخش‌ها به شدت خطرناک است و جان شما را خواهد گرفت، به هیچ وجه در بخش صخره ای جزیره مارو شنا نکنید، حتی برای ۱ دقیقه ، چون با اولین موجی که به شما برخورد کند، بدن شما با سرعت و شدت به صخره‌ای بزرگ ساحل برخورد خواهد کرد و جان شما در خطر خواهد افتاد. برای شنا اگر به شنا آشنایی دارید به ساحل سفید مارو در شرق جزیره مراجعه کنید. خوب است بدانید که این جزیره غریق نجات ندارد و اگر اتفاقی برای شما یا دوستانتان بیوفتد، قطعا از این دنیا خواهید رفت! توصیه داریم اصلا شنا نکنید و فقط کمی در همان اویل ساحل پیاده روی کنید و به ساحل برگردید.

۹- آب سنگ‌های مرجانی جزیره مارو

مرجان‌های جزیره مارو

جزیره مارو تنها جزیره مرجانی خاورمیانه است که نیمی از دلایل ثبت جهانی آن در کنوانسیون رامسر وجود مرجان و آب سنگ‌های مرجانی در سواحل آن می‌باشد، باید بدانید که هر گونه نمونه برداری یا این مرجان های جزیره مارو و آب سنگ های مرجانی شیدور و مارو ممنوع بوده و در صورت مشاهده با جریمه‌های سنگین مالی و زندان روبرو خواهید شد. پس به همان عکاسی و فیلم گرفتن بسنده کنید و در حفاظت از این زیست محیط بین المللی کوشا باشید.

۱۰- تماشای نهنگ و دلفین در جزیره مارو

از آخرین دلایل و جاذبه های جزیرذه مارو تماشای نهنگ سفید اقیانوسی و دلفین‌های اقیانوس هند است که شاید نیمی از مسافران برای تماشای این دلفین ها راهی جزیره مارو و لاوان می‌شوند، اگر برای این موضوع قصد سفر دارید، برنامه سفر به جزیره مارو را بین ماه‌های آبان تا بهمن تنظیم کنید تا با قایق بومیان کمی از ساحل دور شده و اگر خوش شانس باشید، این گونه‌های نادر را از نزدیک مشاهده خواهید کرد. همچنین بخشی از آب‌های نزدیک مارو به قدری زلال است که به اسانی ماهی و سایر آبزیان را مشاهده خواهید کرد. منتظر امتیاز و نظرات شما درباره جزیره مارو یا همان شیدور خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=106910
van

کوروش ابریشمی

اینکه رشته نرم افزار خوندم و هیچ کمکی تو زندگی بهم نکرد داشت نا امیدم می کرد تا بعد از آزمون و خطاهای متعدد با شغل گردشگری آمیخته شدم ، همین که به کارم علاقه دارم ایزد رو شکر می کنم هر روز.

مطالب مرتبط
بهترین جزیره های جنوب ایران برای طبیعت گردی
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
جزیره وارمی بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
لنج موزه بوم گوهری تالاب بندر خمیر
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
جنگل های حرا بندر خمیر
کوروش ابریشمی
6 دیدگاه
پارک جنگلی حرا بندر خمیر (مانگرو)
کوروش ابریشمی
5 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
ثبت شده در : 
ثبت شده در : سال 199 میلادی ثبت مناطق حفاظت شده، تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش
نوع کاربری : جزیره و پناهگاه حیات وحش بکر و زیبا در خلیج فارس
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، آب تنی، قایق سواری، ساحل، عکاسی
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی، زیرانداز، عینک و کلاه آفتابی، کوله پشتی، آب آشامیدنی، کارت شناسایی، داروهای عمومی، کرم ضد آفتاب، پاور بانک، وعده های غذایی، پلاستیک زباله، لباس اضافه، لوازم سرگرمی
اطلاعات تماس
آدرس : استان هرمزگان، شهرستان بندرلنگه، بندر مقام، جزیره مارو یا شیدور