aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Qeshm Portuguese Fort

قلعه پرتغالی‌‌ها قشم

قلعه پرتغالی‌‌ها قشم
ezgif-1-eca2962dc6

قلعه پرتغالی‌‌ها قشم یکی از قلعه‌های پرتغالی در ایران و در عین سالم‌ترین آنهاست، در لیست جاذبه‌های گردشگری قشم و با توجه به تاریخچه قلعه پرتغالی‌‌ها قشم همیشه از پر بازدیدترین جاهای دیدنی قشم در بین مسافران داخلی و خارجی قرار دارد، ساعات بازدید قلعه پرتغالی‌‌ها قشم همه روزه از ۸ صبح الی ۱۷ و در جمعه شبانه روزی است، آدرس قلعه پرتغالی‌‌ها قشم واقع در بلوار جئوپارک و مقابل پارک ساحلی قلعه پرتغالی‌‌ها قشم است، در ادامه با تاریخچه و تصاویر قلعه پرتغالی‌‌ها قشم آشنا خواهید شد، همراه من در این تودی باشید.

تاریخچه قلعه پرتغالی‌‌ها قشم

از جمله جاذبه های گردشگری جزیره ی قشم، قلعه پرتغالی‌‌ها قشم است. این قلعه، در ضلع شمالی جزیره ی قشم و توسط دریانوردی پرتغالی به نام آلفونسو آلبرکرک، در سال ۱۵۰۷ میلادی بنا شد. با ساخت چندین قلعه در بنادر و جزایر جنوبی ایران، پرتغالی ها، استیلای کامل را بر جنوب ایران تثبیت کردند و از این طریق، بر راه بازرگانی دریایی بین هند و اروپا تسلط یافتند.

معماری قلعه پرتغالی‌‌ها قشم

چیرگی پرتغالی ها بر این آبراه مهم دریایی ۱۱۰ سال طول کشید. در این مدت، آنها به ساختن دژها و استحکاماتی پرداختند که از آن جمله دژهای هرمز ، قشم و لارک است. درباره استحکامات و مصالح به کار برده شده در ساخت قلعه، لازم به ذکر است که قلعه پرتغالی ها در قشم با مساحتی بیش از ۲ هزار متر مربع از سنگ های آهکی و گچی، با ملاط ساروج محلی ساخته شده و طی یک قرن، چندین بار استحکام آن افزایش یافته است.

دژ نظامی قلعه پرتغالی‌‌ها قشم

این دژ، راست گوشه است. چهار برج در چهارگوشه، بازوهایی بلند داشته اند و توپ و منجنیق ها بر روی پهنای آن مستقر می شده اند. قلعه قشم، کاربردی چون یک انبار بزرگ یا جای نگهداری مهمات و سلاح داشته که در مواقع اضطراری به دیگر دژها کمک می رسانده است. قلعه پرتغالی‌ها یک قلعه تدارکاتی در گذشته بوده که برای ارتباط با قلعه هرمز و رساندن تدارکات و خدمات به این قلعه مرکزی در قشم ساخته شده است.

پیروزی ایران بر پرتغالی‌ها توسط صفویان

و اما سرانجام در سال ۱۶۲۳ میلادی، این قلعه و دیگر پایگاه‌ها در دهانه خلیج فارس را یکی از سرداران صفوی تصرف کرده و ایرانیان تا امروز بر این پر ارزش ترین آبراهه دنیا مسلط هستند.

تونل قلعه پرتغالی‌‌ها قشم

در آبان ۱۳۸۷ شمسی نیز در پی حفاری های شرکت برق منطقه ای قشم، در محدوده ۵۰۰ متری قلعه پرتغالی ها، تونل قدیمی متصل به این قلعه در شهر قشم، کشف شد. این تونل که به قلعه پرتغالی ها متصل می باشد، راه فرار فرماندهان و نیروهای نظامی پرتغالی و همچنین مکان نگهداری مهمات نظامی آنان بوده است.

این تونل تا محدوده میدان سعدی شهر قشم به طول حدود سه کیلومتر، ادامه دارد. گفته می شود که تونل مذکور براساس برخی روایات، از قلعه پرتغالی ها در شهر قشم تا غارهای خربس (در ۱۵  کیلومتری جنوب شهر قشم) نیز ادامه دارد. نقشه قلعه پرتغالی‌‌ها قشم در بالا برای مسیریابی بهتر شما درج شده است، منتظر امتیاز و نظرات شما درباره قلعه پرتغالی‌‌ها قشم هستیم.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
https://intoday.ir/?p=2666
van

آتنا بنی اسدی

بعد از انصراف از دانشگاه هشت شغل رو تست کردم تا اینکه با گروه خوب این تودی آشنا شدم و مسیر زندگی خودم تغییر کرد ، ترکیب گردشگری با کار باعث شد دید من نسبت به جهان تغییر کند.

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
اسکله حمل خودرو لافت قشم
کوروش ابریشمی
6 دیدگاه
Matoskah Hostel اتاق های اقامتگاه 2ماتوسکا جزیره هرمز
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Moon residence اقامتگاه مون جزیره هرمز
مریم عظیمی
0 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
26 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

اصولاً تمام اماکن گردشگری قشم جذابیت های خودشون رو دارن و قلعه پرتغالی‌ها با توجه به نزدیکی و داخل شهر بودن و داستان های جالبی که پشت اون هست حداقل ارزش یکبار دیدن رو داره

قلعه زیبایی هست اما متاسفانه توجه و رسیدگی به آن نمیشود و در معرض تخریب هست

در بندر قشم، کنگ، عمان، رأس الخیمه، جزیره هرمز و مناطقی دیگری در حاشیه‌ی خلیج همیشه فارس دیوارهایی قطور دیده می‌شود. این دیوار‌ها در واقع مهم‌ترین اثر باقی مانده از روزگار تسلط پرتغالی‌ها بر سواحل و جزایر خلیج فارس است. استعمارگران پرتغالی پس از به اشغال درآوردن بخش‌هایی از جزایر خلیج فارس قلعه‌هایی ساختند که امروز بخشی از آنها پا برجا است. در میان این مجموعه قلعه در جنوب ایران، قلعه های پرتغالی در هرمز، قشم و چابهار از بقیه معروف‌تر هستند

با توجه به اینکه اماکن تاریخی زیادی در شهر قشم برای بازدید وجود ندارد، قلعه پرتغالی ها یکی از گزینه های موجود است که با توجه به کوچک بودن و تخریب زیاد این اثر، شاید نظر بازدیدکنندگان را به خود جلب نکند. اما قلعه پرتغالی ها که در جزیره هرمز وجود دارد به مراتب بزرگتر و انتخاب بهتری برای بازدیدکنندگان است.

قلعه پرتغالی ها
قلعه پرتغالی ها از دیدنی های قشم و هرمز است که در لیست مکان های طبیعی قرار نگرفته است؛ اما با این حال واقعا تماشایی است. ساخت این قلعه به زمان حضور پرتغالی ها در جزیره هرمز بازمی‌گردد. آنها برای ساخت قلعه از خاک سرخ جزیره استفاده کرده‌اند. علاوه بر این، پرتغالی ها در ساخت این قلعه از معماری ایرانی بهره برده‌اند. به خاطر کرونا فقط از بیرون قابل دیدن بود
Portuguese castle
The Portuguese fort is one of the sights of Qeshm and Hormoz, which is not included in the list of natural places; But it is still spectacular. The construction of this fort dates back to the time of the Portuguese presence on the island of Hormuz. They used the red soil of the island to build the castle. In addition, the Portuguese used Iranian architecture in the construction of this castle. Because of the corona it was only visible from the outside

دو تا در داره. اسنپ ما رو برد جلوی در پشتی دیدیم بسته است. داشتیم تلاش میکردیم از لای نرده ها بریم تو یکی گفت در اصلی اونطرفه. رفتیم دیدیم بله یه نفر نشسته و بلیت میفروشه نفری ۵ تومن
خوب خیلی چیز خاصی نداشت
اگه کسی به تاریخ علاقه داشته باشه خوبه که بره
و ما که رفتیم هوا خیلی خوب بود بالای قلعه نشستیم و کمی هوا خوردیم و دریا تماشا کردیم
عکس هم از منظره پیش رویمان گذاشتم

خیلی چیز خاصی نداشت ، قلعه بود که پرتغالی ها در زمان صفوی در اینجا ساخته بودند برای کنترل منطقه خلیج فارس و بعدها پس از گرفتن قلعه توسط مردم جزیره باز هم برای استفاده های نظامی استفاده می شد اما با توجه به عکس هایی که در همین جا دیده بودیم بسیاری از مکان ها یا بسته بود یا تخریب شده بود مانند سربازخانه که عملاً اثری ازش نبود و فقط روی نقشه دم در شکل شماتیک ش را کشیده بودند اما آن را به وسیله سنگ کاملاً بسته بودند ر تا دور بخش‌هایی که می توان بالا رفت تا دریا را از بالای قلعه مشاهده کرد را نیز فنس کشیده بودند فقط می‌توانستیم حیاط قلعه را مشاهده کنیم و جالب آنکه ورودی را هم تغییر داده بودند و جلوی قلعه سمت دریا می باشد ورودی و برای هر نفر ۴۵۰۰ تومان است اما برای دیدن معماری آن زمان جای قشنگی است اما می توان گفت در شب قشنگ تر نیز هست

قلعه ای که ساخت آن با هدف تسلط به آبراه و توسط فرمانده پرتغالی ها پس از حمله به قشم ساخته شد.
شایان ذکر است که قلعه پرتغالی ها در جزیره قشم، هرمز و دیگر مناطق بنا شده اند و برخلاف تصور عام تعداد آنها بیش از یکی بوده است ولی قلعه موجود در بندر لافت به دست آلفونسو دو آلبوکرکه بنا نها ده شده است.

واقعا من نمیدونستم که همچین چیزی در قشم وجود داره عالیه

سلام خیلیممنونم از توضیحات کاملتون

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 40 دقیقه
ساعت دسترسی : 08:00 تا 17:00
هزینه ورودی : 30.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : تاریخ ۳ اسفند ۱۳۷۷ با شمارهٔ ثبت ۲۲۳۱ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران
قدمت این مکان : دوره صفویان
نوع کاربری : قلعه تاریخی مربوط به پرتغالی‌های استعمارگر
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، استان هرمزگان، جزیره ی قشم، بلوار جئوپارک