aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385

قلعه شوش

عکس هوایی از قلعه شوش
ezgif-1-eca2962dc6

قلعه شوش از مهم ترین جاهای دیدنی شوش می باشد که فرانسوی ها در شوش با ریاست ژاک دمورگان در نزدیکی زیگورات چغازنبیل و تپه تاریخی آکروپال احداث کردند، این قلعه را فرانسوی ها در سال ۱۸۹۷ میلادی برای ایجاد یک مکان اقامتی دائم خود بنا کردن که امروزه در فهرست میراث ملی ایران به ثبت رسیده است، شاید قدمت آن چندان زیاد نباشد، اما با توجه به سبک معماری قرون وسطی اش امروزه از جاذبه های گردشگری ایران محسوب می شود، در این مطلب با راهنمای بازدید از قلعه شوش آشنا می شوید، با این تودی همراه باشید.

قلعه شوش قلعه شوش

تاریخچه قلعه شوش

همانطور که گفته شد وقتی فرانسوی پی بردند چه منطقه غنی و باستانی را در شوش کشف کرده اند برای اقامت خود دست به ساخت این قلعه زدند، از همین رو در ساخت آن از برخی اشیا و آجرهای کشف در منطقه باستانی شوش استفاده کردند، برخی بومیان آن را با نام قلعه آکروپل می شناسند که منظور تپه باستانی آکروپل در جوار قلعه است، از آنجایی که در آن سالها امنیت جاده ها برقرار نبود و راهزن ها همیشه به غریبه ها حمله ور می شدند، دمورگان تصمیم گرفت قلعه را روی تپه ای با دید ۳۶۰ درجه بسازد تا دید خوبی به همه منطقه داشته باشد.

برجک نگهبانی قلعه شوش کتیبه قلعه شوش

معماری قلعه شوش

از تصاویر هوایی قلعه شوش دقیقا همانند یک ذوزنقه ساخته شد و ظاهر آن شباهت فراوانی به سازه های قرون وسطیی اروپائیان دارد، بیشترین مصالحی که در ساخت قلعه شوش بکار رفته شامل آجر می باشد و در برخی مکان های آن ایوان و هشتی هایی همچون قلعه های تاریخی دیگر ایران پیاده سازی شده است، در مجموعه این سازه دارای سه حیاط بزرگ با سه ورودی است که اکنون فقط دو ورودی آن باز می شود، تعداد ۴ برجک نگهبانی در چهار گوشه قلعه دیده می شود و روی برخی دیوارها و صقف این مجموعه آثار میانیاتوری و نقاشی ایرانی – اروپایی حک شده است.

داخل قلعه شوش آرجهای باستانی در قلعه شوش

دیدنی های قلعه شوش

حال که با تاریخچه و سبک معماری قلعه شوش اشنا شدید شاید از خود سوال کنید دیدنی های این محل دیگر چه مواردی هستند ؟ خوب مهم ترین بخش لوازم و وسایلی می باشند که باستان شناسان برای حفاری و کشفیات خود از آنها استفاده می کردند و امروزه به نمایش عمومی در آمده است، یک دستگاه لندروور اصل، جک دستی بالا بر؛ گاری های چهار چرخ، دستگاه های پرس و مته، دستگاه هایی برای تقطیر آب و تعداد زیادی بیل و بیلچه فرانسوی به یادگار باقی مانده است.

عکس قدیمی از قلعه شوش ابزار الات موزه آجر در قلعه شوش

فرانسوی ها در شوش

داستان حضور فرانسوی ها در شوش خیلی جالب است، با حضور یک گروه مجهز از این کشور در شهر شوش همزمان در ایران بیماری وبا واگیردار شد و مردم محلی آن بیماری را از بی حرمتی این اجنبی ها به مقبره دانیال می پنداشتند، البته این نکته را باید بدانید دو گروه فرانسوی در دو مقطع زمانی در این محل بودند، گروه اول در انتهاب دوره قاجراها بود که با به سرقت بردند ۲۵۰ صندوقچه کتیبه، طلا و جواهر از ایران گریختند و گروه دوم ژاک دمورگان بود که با پرداخت فقط ۵۰ هزار فرانک امتیاز حفاری طلا در کل ایران را از آن خود کرد!

قلعه شوش ابزار آلات باستان شناسی در قلعه شوش

در هر صورت هر دوی این گروها در حکومت قاجارها تا آخرین توان اشیای کشف شده را به سرقت بردند و به عهد خود وفا نکردند، این قلعه هم برای حفاظت از آن در مقابل بومیان ساخته شد تا کسی نتواند به آنها آسیبی وارد کند، از قدیم الایام فرانسوی در استعمار ید طولایی داشتند و در همین قرن ۲۱ اگر روی نقشه را بررسی کنید نیمی از قاره آفریقا تحت استعمار این کشور خبیث است.

موزه شوش گاری های فرانسوی در قلعه شوش

سخن پایانی

بازدید از این قلعه من را شوکه کرد، از یک طرف این قلعه بسیار زیبا و دیدنی بود و از سرفی دیگر با خود زمزمه می کردم چجوری یک گروه فرانسوی جلغوز توانسته در چندین سال با خیالی آسوده در این محل برای خود قلعه ای بسازد تا لوازم کشف شده را در آن پنهان کند و با خیالی راحت از کشور خارج کند ! در هر صورت می توانید نظرات، سوالات و تجربیات خود را از قلعه شوش در بخش زیر کامنت کنید.

دیدنی های قلعه شوش معماری قرون وسطی قلعه شوش


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=40926
van

پروانه ماندگار

مطالب مرتبط
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
بافت قدیم بندر کنگ
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
برج سنگی فانوس دریایی بندر کنگ
زهرا هاشم زاده
0 دیدگاه
قلعه المرزوقی شناس بندر مغویه
شیما محمدیان
4 دیدگاه
پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری هگمتانه همدان
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
قلعه کورنوالیس پنانگ
امیر رضا شاهرخی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
17 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

حوالی آرامگاه دانیال نبی، قلعه‌ای تاریخی و ذوزنقه‌شکلی وجود دارد که توسط باشناس فرانسوی به‌نام «ژاک دمورگان» ساخته شده است. این قلعه اقامتگاه سایر باستان‌شناسان در شوش بوده است و با استفاده از آجر‌های به جامانده از تخریب قسمتی از کاخ آپادانای شوش و چغازنبیل، با طرحی از معماری قرون وسطایی بنا شده است.آدرس: خیابان طالقانی، نزدیک به موزه شوش

بنایی زیبا که متأسفانه به وسیله آجرهای یافته شده در منطقه شوش ، کاخ آپادانا و چغازنبیل توسط گریشمن باستانشناس معروف ساخته شده.
به این صورت که میتوان آجرهای از دوران مختلف در بدنه آن یافت.
آجرهای لعابدار دوران هخامنشی و یا آجرهای با خط میخی مربوط به دوران ایلامیان.

بسیار بسیار بسیار زیبا و آرامش بخش در شهر شوش روبروی دانیال پیغمبر

قلعه شوش از جذاب ترین قلعه های ایران است، قلعه ای که حدود ۱۲۰ سال پیش در زمان قاجار ساخته شد و به قلعه فرانسوی ها معروف است. طراحی خاص این قلعه باعث شده که خیلی از گردشگران که اطلاعات زیادی درباره تاریخچه قلعه شوش ندارند با دیدن آن فکر کنند قدمت این قلعه برای صدها سال پیش است. چیزی که قلعه شوش را در بین گردشگران معروف کرده به غیر از طراحی خیره کننده و مناظر منحصربفرد قلعه، آجرهای آن است، آجرهایی که از کاخ داریوش گرفته شده و برای بنای این قلعه به کار رفته اند.

قلعه شوش یا همون قلعه فرانسویها که تقریبا در بلندترین نقطه شهر شوش قرار گرفته، در واقع یک قلعه قاجاری هست که در زمان حفاری سایت با استفاده از آجرهای کاخ داریوش ساخته شد تا سرپناهی برای آثار و اشیا مکشوفه باشه و در حال حاضر هم همون نقش موزه مانند رو برای ابزار و لوازم حفاری استفاده شده در سایت، ایفا میکنه!

ابتدا فکر میکردم که خیلی قدیمی هست،
ولی با دیدن تاریخچه متوجه شدم که انقدرا هم قدیمی نیست،
ولی جای خیلی تمیز و زیبایی بود،
مخصوصا لوازم و ماشین آلاتی که به صورت نمایشی در محوطه بالای قلعه گذاشته بودن،
در نزدیکی این قعله کاخ آپادانا هست که تلی از خاک از آن باقیمانده مونده که واقعا جای تاسف داره ورودی قعله یک موزه هست که موزه خوب و زیبایی هست و ارزش دیدن داره،حتما ببینید،
بازدید از خود قعله زمان زیادی نمیبره،
تقریبا اگه بخواین با دقت ببینید بیشتر از ۱۰ دقیقه ازتون زمان نمیگیره،
ولی موزه ورودی تا نیم ساعت هم ارزش زمان گذاشتن داره،
تاریخچه قعله هم یک عکس از آن گرفتم که قرار میدم تا بتونید در موردش اطلاعات کامل داشته باشین.

قلعه ای عظیم و زیبا در کنار موزه ای با اشیای بسیار قدیمی و دیدنی .
اگر به شوش سفر کردید حتما از این قلعه جذاب دیدن کنید.

قلعه شوش در شهر شوش و در استان خوزستان قرار دارد
قلعه شوش در دوره قاجار توسط ژاک دمورگان فرانسوی برای سکونت باستان ‌شناسان فرانسوی ساخته شده است
نکته جالب این قلعه این است که با آجرهای کاخ داریوش و چغازنبیل ساخته شده و در آن آجرهای با نقوش میخی هم به کار رفته
در پایین این قلعه موزه ای هم وجود دارد و آثار خوبی در آن به نمایش گذاشتن
آثار بسیار جالبی در این منطقه اکتشاف شده که می توان به لوح حمورابی اشاره کرد
قلعه شوش به شماره ثبت ۳۹۸۳ به تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۳۸۰ به عنوان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است

این قلعه توسط ژاک دمورگان فرانسوی ساخته شده و محل اقامت باستان شناسان فرانسوی بوده از مهمترین اثاری ک تونستن کشف کنن قانون حمورابی بوده. نکته جالب اینه ک وسایل باستان شناسی، ماشین، گاری و…تیم باستان شناسی هنوز باقی مونده و در فضاهای مختلف قلعه قابل دیدنه.

صبح روز سوم مسافرت هم به خوزستان رفتم قلعه شوش ورودی قلعه ی کجا هستش و اونی که توی گوگل مپ قید شده نیست و جای دیگه هستش کاخ آپادانا هم کنار قلعه شوش هستش آقای گیش من از خدا بی خبر اونجا رو درست کرده ‌گفتند هر جا آجر کم آورده رفته از از کجا برداشته از زیبا اوغاز نبیل برداشته زمان موزه شوش همون جا بود که آثار خیلی جالبی داشت ۱۲۹ بخش سمعی و بصری هم بود که دیدنش و شنیدنش خالی از لطف نیست براتون ویدیوها و صوت هایی در مورد ایران باستان و توضیحاتی در مورد قلعه شوش و کاخ آپادانا میذارن کاخ آبادان و محوطه اطراف آن هم خیلی خیلی وسیع و گسترده است ستون‌ها هر یک دونه مونده اونجا که کاملاً سالمه و متاسفانه اصلاً اصلاً بازسازی نشده کاخ آپادانا متعلق به زمان داریوش بزرگ هستش محوطه اون طرف هم داشت که من دیگه نرفتم چون خیلی وسیع بود یکی از راهنماها دونفر دافی رو برداشته بود و می برد اون دورها توضیحات میداد وقتی که من رفتم هوا خیلی خوب بود یعنی نوروز ۱۴۰۱ داخل قلعه خیلی آثار قدیمی و فلزی به خصوص وسایلی که با اون قلعه شوش رو ساختن وجود داره اونجا می بینیم که کارگرهای بیچاره چقدر زحمت کشیدند تا قلعه شوش را ساختند اما درست کردن قلعه ی آقای پولدار دزد نفت ها و دزد اشیا قدیمی این منطقه را اسم خودش رو به عنوان سازنده قلعه شوش زده جیپ آقای گیج من همون جا بود که نظر مردم را به خودش جلب کرد یک خانومه هم درب ورودی عه شوش عرشیا دست‌ساز و دستی مردم اون منطقه را می فروخت از اینا بخریم که ثواب داره

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس