aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Azadi Tower

برج آزادی تهران

تصاویر برج آزادی تهران
ezgif-1-eca2962dc6

ورودی برج آزادی در ضلع شرقی میدان آزادی قرار دارد، قیمت بلیط مجموعه برج آزادی در سال جدید ۵۰ هزار تومان است، ارتفاع برج آزادی از زمین ۴۵ و از پایه ۶۳ متر می‌باشد، ساعات بازدید برج آزادی همه روزه از ۹ صبح الی ۱۸ و جمعه از ۱۰ صبح الی ۱۸ است، همچنین این برج و موزه آن در روزهای شنبه و ایام سوگواری رسمی سال تعطیل می‌شود، برج آزادی یا برج شهیاد که جز زیباترین برج‌های ایران واقع در میدان آزادی با سبک معماری اصیل ایرانی و ترکیبی از نمادهای ایران قدیم بوده که امروزه گردشگران برای بازدید از سکوی برج ازادی، موزه شهاب سنگ ایران و موزه برج آزادی راهی این محل نوستالژیک می‌شوند.

نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس و مترو به برج آزادی

نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به برج آزادی، ایستگاه متروی میدان آزادی در فاصله ۱۰۰ متری این محل است که بهترین روش مراجعه استفاده از مترو می‌باشد، همچنین اگر آب خودروی سواری قصد مراجعه به اثر ملی را دارید، می‌توانید از نقشه برج آزادی تهران در ابتدای مطلب استفاده کنید تا با کمک نرم افزارهای مسیریاب، این برج تاریخی را رهگیری کنید. نزدیک‌ترین ایستگاه اتوبوس به برج آزادی پایانه اتوبوس میدان آزادی بوده که از اقسی نقاط شهر تهران اتوبوس و بی آر تی به این محل از صبح تا شب رفت و آمد می‌کنند.

فاصله برج آزادی تا نقاط مهم تهران

از آنجایی که روزانه صدها گردشگر از نقاط مختلف تهران و ایران و حتی گردشگران خارجی برای بازدید راهی برج آزادی می‌شوند، در این بخش می توانید میزان فاصله میدان و برج آزادی تهران تا مناطق مهم شهر تهران را مطلع شوید تا با دانستن اطلاعات کامل و میزان مسافت، برنامه تهرانگردی خود را تنظیم کنید و در ترافیک‌های عجیب خیابان‌های اطراف میدان ازادی گیر نکنید.

  • فاصله ترمینال جنوب تا برج آزادی : ۱۱ کیلومتر از مسیر بزرگراه آیت الله سعیدی معادل ۲۰ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله فرودگاه مهرآباد تا برج آزادی : ۲.۶ کیلومتر از مسیر بلوار معراج معادل ۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله راه آهن تهران تا برج آزادی : ۱۰ کیلومتر از مسیر خیابان قزوین و بزرگراه آیت الله سعیدی معادل ۱۸ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله فرودگاه امام خمینی تا برج آزادی : ۵۲ کیلومتر از مسیر بزرگراه قم به تهران معادل ۴۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله برج میلاد تا برج آزادی : ۹.۶ کیلومتر از مسیر بزرگراه شیخ فضل الله نوری معادل ۱۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله ترمینال شرق تا برج آزادی : ۱۷.۷ کیلومتر از مسیر خیابان دماوند، خیابان انقلاب و خیابان آزادی معادل ۳۰ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله استادیوم ازادی تا برج ازادی : ۱۰.۴ کیلومتر از مسیر بزرگراه شهید لشگری معادل ۱۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله بازار بزرگ تهران تا برج آزادی : ۱۲.۲ کیلومتر از مسیر بزرگراه آیت الله سعیدی معادل ۲۴ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله تجریش تا برج آزادی : ۱۹.۶ کیلومتر از مسیر بزرگراه شیخ فضل الله نوری معادل ۲۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله میدان ونک تا برج آزادی : ۱۳.۸ کیلومتر از مسیر بزرگراه شیخ فضل الله نوری معادل ۱۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله پل طبیعت تا برج آزادی : ۱۳.۹ کیلومتر از مسیر شهید همت و بزرگراه شیخ فضل الله نوری معادل ۱۵ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله نمایشگاه بین‌المللی تهران تا برج آزادی : ۱۹.۱ کیلومتر از مسیر بزرگراه یادگار امام معادل ۲۰ دقیقه بدون ترافیک
  • فاصله هتل اسپیناس پالاس تا برج آزادی : ۱۵ کیلومتر از مسیر بزرگراه یادگار امام معادل ۲۰ دقیقه بدون ترافیک 

ارتفاع برج آزادی چقدر است؟

بی شک برج آزادی تهران نه تنها در گذشته بلکه امروزه حتی با وجود برج میلاد، هنوز مهم ترین و اولین نماد تهران محسوب می‌شود و با سبک معماری شگفت انگیز حسین امانت از جاذبه های گردشگری تهران به حساب می‌آید، امروز و در این مقاله به صورت اختصاصی با تاریخچه، سبک معماری و دانستنی های لازم درباره برج آزادی آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

  • مهندس معمار برج آزادی : مهندس حسین امانت
  • سبک معماری : ایرانی – اسلامی
  • ارتفاع برج آزادی : از پایه ۶۳ و از زمین ۴۵ متر

معمار برج آزادی که بود؟

مهندس معمار برجسته ایرانی آقای حسین امانت این برج را در بین سال‌های ۱۳۴۸ الی ۱۳۵۰ شمسی طراحی و پیاده سازی کرد و علت ساخت آن برگزاری جشن‌های دوهزار و پانصد ساله ایرانی در آن سال‌ها بود، برج آزادی تهران که در قبل از انقلاب اسلامی با نام برج شهیاد و آریامهر شناخته می‌شد امروزه از دیدنی‌های تهران می‌باشد.

همانطور که در جدول بالا عرض شد، برج آزادی تهران در سال ۱۳۵۰ به فهرست میراث ملی ایران افزوده شد، این برج دقیقا در مرکز میدان آزادی تهران قرار دارد و در بین گردشگران ایرانی و خارجی از شهرت بالایی برخودار است، این برج همانند برج ایفل دارای دو آسانسور می‌باشد که اولی شما را تا طبقه دوم و آسانسور دومی شما را تا طبقه انتهای و بام برج آزادی منتقل می‌کند.

تاریخچه برج آزادی

شاید از خود سوال کنید که علت ساخت این برج در این موقعیت مکانی از شهر تهران چه بوده است، مهم‌ترین دلیل قرارگیری میدان آزادی در نزدیکی فرودگاه بین المللی مهرآباد در آن سال‌ها بود و شهرداری تهران برای اینکه گردشگران خارجی از همان ابتدای سفر خود یکی از جاذبه‌های گردشگری تهران را تماشا کنند تصمیم بر ساخت این برج زیبا گرفتند.

برای ساخت یک نماد ایرانی در سال ۱۳۴۵ شمسی مسابقه بین طراحان و مهندسین ایرانی برگزار شد که از بین طرح‌های ارسالی طرح آقای حسین امانت که در تاریخ فقط ۲۴ سال عمر داشتند برگزیده شد، طرح آقای امانت با همکاری کمپانی مهندسی مپ در عرض دو سال پیاده سازی و افتتاح گردید.

افتتاح برج ازادی تهران خود از مجلل ترین مراسم های قبل از انقلاب بود که در آن بالغ بر ۳۱۰۰ مهمان داخلی و خارجی از کشورهای مختلف دنیا شرکت داشتند و پهلوی دوم از منشور اخلاقی کوروش هم رونمایی کرد، این جشن در تاریخ ۲۴ مهر ۱۳۵۰ برگزار شد و پس از آن به دستور همین پادشاه موزه ای در طبقه زیرین برج ساخته شد تا گردشگران اطلاعاتی از ایران زمین کسب نمایند.

سبک معماری برج آزادی

بی شک هم معماری بیرونی و هم معماری داخلی برج آزادی تهران از زیباترین پلان‌های مهندسی ایرانی است که حسین امانت با الهام از معماری دوره ساسانیان، هخامنشیان و ادقامی با معماری اسلامی آن را طراحی کرد، خود آقای امانت در تفسیر معماری برج می‌فرمایند : خطوط موازی برج نشان دهنده حکومت هخامنشیان، طاق‌های برج برگرفته از طاق کسری در دوره ساسانیان و خطوط شکسته نشان دهنده ورود اسلام به ایران هستند.

برج آزادی از پایه تا نقطه بالایی خود ۶۳ متر ارتفاع دارد و از سطح زمین تا بام برج ۴۵ متر می‌باشد، برای پیاده سازی آن از ۴۶ هزار تیکه های سنگی استفاده شد و طرح گنبد آن دقیقا برابر با گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان است، دو قوس بزرگ در ضلع غربی و شرقی مجموعه هنر مهندس معمار را دوچندان می‌کند و در مجموع برج آزادی تهران دارای ۴ نمای اصلی می‌باشد و این نماها جفت جفت دقیقا متقارن یکدیگر هستند.

دیدنی‌های برج آزادی

برج آزادی تهران دارای بخش‌های دیدنی مختلفیست که در این بخش به صورت مختصر و مفید به معرفی آنها می‌پردازیم :

زیر زمین برج آزادی

طبقه زیرزمین برج آزادی که دقیقا پنج متر از سطح زمین پایین تر است شامل بخش‌هایی نظیر اتاقک اطلاعات و نگهبانی، محل فروش بلیت ورودی و سالن ایران شناسی با ماکت نقشه ایران و سالن پیشینیان شامل اشیایی تاریخی می‌باشد.

سالن تالار کهن

تالار کهن که در آن عروسک‌های مشهور ایرانی در ویترین‌هایی برای عموم به نمایش درآمده و همچنین بخش‌های تاسیسات، آسانسور و پلکان ورودی طبقات در این سالن تعبیه شده است.

سالن تالار آینه

تالار آینه در این طبقه وجود دارد که در آن ویترین‌هایی با زیبایی هر چه تمام طراحی شده است، موضوعات دیدنی این بخش شامل آب و خاک، خلیج فارس، صنایع، زندگی، محیط زیست و فرهنگ و هنر می‌باشند و در بخش‌های دیگر آن در روزهای مختلف سال نمایشگاه و گالری های نمایشی متعددی برگزار می‌شود.

سالن تشریفات و نمایش

از دیگر سالن‌های دیدنی طبقه زیر زمین برج آزادی تهران، سالن تشریفات و نمایش می‌باشد که در آن بالغ بر ۳۰۰ نفر ظرفیت گنجانده شده است و برای پذیرایی از میهمانان خارجی استفاده می‌شود.

سالن نگارخانه قوام

این سالن در نیم طبقه بالای تالار آینه قرار دارد و در خود آثار تاریخی، تصاویر قدیمی و صنایع دستی و گردشگری را جای داده است که بازدید از آن خالی از لطف نمی‌باشد.

سالن کتابخانه

از دیگر دیدنی‌های برج آزادی تهران سالن کتابخانه آن می‌باشد که با ۱۱ هزار جلد کتاب مادر با موضوعات تاریخی ، اجتماعی و معماری در یک سالن دویست متر مربعی قابل بازدید هستند.

طبقه ۲ برج آزادی

پس از آنکه با آسانسور وارد این طبقه شدید دقیقا در ارتفاع ۲۳ متری از سطح زمین خواهید رسید، در این طبقه می‌توانید تصاویری مختصری تهیه کنید و با آسانسور بعدی به طبقه انتهایی مراجعه کنید.

طبقه ۳ برج آزادی

ارتفاع این طبقه ۱۰ متر از طبقه دوم بیشتر بوده یعنی ۳۳ متر از سطح زمین و می‌توانید هنر معماری اصیل ایرانی و قوس‌های بتنی این سازه در این طبقه بیشتر حس کنید.

طبقه ۴ برج آزادی

طبقه ۴ یک سالن ۶ شلعی زیباست که دیدی ۳۶۰ درجه به تهران بزرگ را در اختیار شما قرار می‌دهد، در این طبقه هم معماری حسین امانت بیشتر حس می‌شود و می‌توانید عکس‌هایی زیبا از خود و دوستانتان تهیه نمایید.

امکانات رفاهی

برای رفاه حال گردشگران امکاناتی از قبیل غرفه‌های فروش صنایع دستی، سرویس های بهداشتی، آنتن دهی خوب موبایل، بخش راهنمای گردشگری، موزه، سالن اجتماعات، صندلی استراحت و تاکسی سرویس در نظر گرفته شده است.

چگونه به برج آزادی بروم؟

برای مراجعه به این برج کار راحتی در پیش رو دارید، با کمک خط ۴ متروی تهران در ایستگاه آزادی پیاده شوید و با کمی پیاده روی خودتان را به میدان و برج آزادی برسانید، با اتوبوس هم که اکثر خطوط در ایستگاه آزادی دارای ایستگاه هستند و با خودروی شخصی بوسیله بزرگراه محمد علی جناح شمالی وارد بزرگراه ایت الله سعیدی شوید و از آن مسیر وارد بزرگراه لشکری شوید.

سخن پایانی

شما می‌توانید نظرات، تجربیات و سوالات خود را درباره برج آزادی از مهم‌ترین جاهای دیدنی تهران در بخش زیر کامنت کنید .


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۸ رای
https://intoday.ir/?p=18041
van

آیدا قوام

اگر عطش دنیا شما رو از زندگی انداخته سفر کنید ، مهم نیست کجا ، دور یا نزدیک ، ارزون یا گرون ، با هتل یا بی هتل فقط سفر کنید.

مطالب مرتبط
آرامگاه خواجه ربيع مشهد
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
پاساژ حجت تهران
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
موزه خانه وارونه مشهد
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
پارک حشرات تهران
کیوان ناصر
4 دیدگاه
بام سعادت آباد تهران
کوروش ابریشمی
1 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
13 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عارضم که پس از چهل سال و اندی که این برج رو تو تلویزیون ، فیلمهای سینمایی، سریال ، کارتون ،ماهواره و … دیدیم بالاخره همت کردیم و در ایام نوروز ۱۴۰۱ رفتیم بازدیدش. یه جوان ۲۴ ساله محشر ساخته!! خیلی قشنگ ، معماری با مفهوم و زیبا و صد البته محکم. نماد تهران برگرفته از معماری سنتی (سبک ساسانیان و سلجوقیان) توام با معماری غربی. بنای برج چنین الهام بخش است که در واقع دامن گشوده و خوش آمد می گوید به مسافران ورودی شهر. منتهی برج یک بازسازی اساسی می خواهد. فیروزه های استفاده شده در بنا( بخشهای آبی رنگ) بر اثر بارانهای اسیدی از بین رفته اند. داخل نما چرک شده و باید مرمت گردد. قربونش برم مردم هم کم نگذاشتند یادگاری روی یادگاری نوشتند. رو بتن یادگاری نوشتن!! طبقه فوقانی در ارتفاع ۴۵ متری به بدترین شکل ممکن نگهداری شده. ولی در مجموع خوشحالم که رفتم بازدید. قشنگ بود.

برج آزادی واقعا دیدنیه، دسترسی به بی‌آرتی و مترو داره و رستوران و کافه و موزه هم داره، خود این برج واقعا عظیم و زیباست و میشه عکس‌های قشنگی باهاش گرفت. معماری زیبایی داره و گالری و موزه‌اش هم جالب توجهه

هزار بار این بنا را دیده‌ام، اما هر بار شگفت‌زده می‌شوم از زیبایی و شکوهش. از انحناها و تلفیق نمادهایش.

حیف که مجموعه فرهنگی زیر برج قدر ندیده. اگر هنوز موزه و کافه و آمفی‌تئاتر را ندیده‌اید، تا خرابتر نشده ببینید!

برج آزادی!! نماد شهر تهران!
معماری زیبا و متفاوتش هنوزم اونقدر زیبا و پابرجا هست که علیرغم تلاش‌های فراوان مسئولین برای تبدیل برج مخابراتی میلاد به نماد شهر همچنان نماد شهر تهران مونده.
متاسفانه اقدامات بی‌خردانه اخیر مثل شستشوی غیر استاندارد سطح بیرونیش یا در کردن توپ سال تحویل درست کنار این برج با ارزش باعث آسیب‌های زیادی بهش شده.
محوطه بیرونیش چندان مناسب نیست و معتاد و کارتن خواب توی میدون دیده می‌شه! فضای میدون که جزو زیبایی‌های بصری این برج و میراث فرهنگیه همیشه پره از خودروهای کارکنان این برج که با وجود مثلا پارکینگی که دور میدان تعبیه شده باز هم خودروشون رو توی محوطه میدان و حتی گاهی تا چند قدمی برج می‌برن و همونجا پارک می‌کنن که محیط رو بسیار زشت جلوه می‌ده. فضای سبز و گلکاری محوطه بد نیست و با نوسان گاهی خوب و گاهی بد می‌شه، البته در دو سال اخیر تقریبا گلکاری در کار نبوده! آب نماهای زیبای میدون که یکی از قشنگترین بخش‌های بیرونی برجه مدت‌هاست خاموشه. اطراف میدون پر از خودرو و همیشه ترافیکه و پارکینگی هم در کار نیست! البته بخش شمال غربی دور میدون رو به پارکینگ اختصاص داده‌ن که به عنوان یه راهکار موقت خوب بود نه دائم و زیبایی بصری محوطه رو تحت تاثیر قرار داده. کاش فکری بشه براش.
داخل خود برج هم کهنه شده و نیاز به نظافت و بازسازی اساسی و البته اصولی داره. اما دیدنش حداقل برای یکبار همچنان جذابه، خصوصا تماشای تهران از بام برج. امیدوارم مسئولین قدر این میراث زیبا رو بدونن.

اونقدر معماری این برج، پرمعناست که این برج رو برای همه ایرانیها و تهرانیها عزیز میکنه، معنایی که برجی مثل برج میلاد کاملا از اون تهی ههست.
داخلش موزه داره. یکی از نمادهای تهرانه و در قدیم بهش برج شهیاد میگفتن. یک شاهکار معماری محسوب میشه که امیدواریم رسیدگی بیشتری بهش بشه.

برج آزادی که پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، به نام برج شهیاد شناخته می‌شد، اصلی‌ترین نماد شهر تهران است و تقریباً در همه جای جهان تهران را با این نماد می‌شناسند.. در سال ۱۳۴۹ خورشیدی، توسط حسین امانت،معمار ایرانی، طراحی و توسط مهندس محمد پورفتحی ساخته شد. برج شهیاد، به عنوان نماد «ایرانِ مدرن»و برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ایران در میانه یکی از میدان‌های اصلی غربِ تهران به نام میدان شهیاد و آزادی کنونی طراحی و ساخته شده‌است..معماری برج، تلفیقی از معماری هخامنشی، معماری ساسانی و معماری اسلامی است.در محوطه زیرین برج، چندین تالار نمایش، نگارخانه، کتابخانه و موزه قرار دارد.

این بنا در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۵۳ با شمارهٔ ثبت ۱۰۰۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است.

یکی از مهم‌ترین پارامتر‌هایی که باعث شد برج آزادی همچنان بعد از دهه‌ها به عنوان اصلی‌ترین نماد شهر شناخته شود، طرح خاص و زیبای آن بود. آقای امانت در این طرح از تاریخ تمدن ایران الهام گرفتند و اثری پدید آوردند که با سلیقه ایرانی هم‌خوانی داشته و در عین حال در سطح جهانی قابل تأمل باشد. حسین امانت برای طراحی برج شهیاد از سبک‌های معماری هخامنشیان، ساسانیان و معماری ایرانی اسلامی ایده گرفت. اگر به خطوط موازی و کشیده بر روی پایه‌ها برج دقت کنید، متوجه شباهت آن با معماری هخامنشیان می‌شوید. بالاترین قسمت برج هم شبیه به طاق کسرا یا ایوان مدائن است. می‌دانیم که ایوان مدائن متعلق به دوران حکومت ساسانیان می‌باشد. طاق هلالی برج نیز از ایوان مسجد‌های دوران صفوی الهام گرفته شده به طوری که شباهت زیادی به ایوان مسجد شیخ لطف الله اصفهان دارد.
تصویر برج آزادی از سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ بر روی اسکناس ۲۰۰ ریالی نقش بسته بود.

– بسیاری از تاکسی‌ها و اتوبوس‌هایی که عازم شهرستان‌ها شمال و غرب کشور می‌باشند، در حوالی میدان آزادی تجمع می‌کنند.

– میدان آزادی که برج آزادی در مرکز آن قرار دارد، دارای ۵۰ هزار متر مربع مساحت است که بعد از میدان نقش جهان، بزرگترین میدان در ایران می‌باشد.

– برای طراحی فضای سبز میدان آزادی از مسجد شیخ لطف الله اصفهان الهام گرفته‌اند.

برج آزادی ،نمادی که همیشه با دیدنش تهران و ایران در ذهن ها نقش میبنده.

عالی کوچه خوبیه منتهی به شالیزاری و کوه های سرپوشده از درختان هیرکانی

برج آزادی با نام پیشین بزج شهیاد یکی از اصلی ترین نماد های شهر تهرلن است. در سال ۱۳۴۹ یا طراحی حسین امانت ساخته شد. در محوطه زیرین برج، چندین تالار نمایش، نگارخانه، کتابخانه و موزه قرار دارد.

بهترین معماری
ارتفاع برج آزادی تهران ۶۳ متر می باشد که صرف نظر از زیرزمین، ارتفاع آن از سطح زمین ۴۵ متر است. حسین امانت اظهار داشته که به دلیل قرارگیری فرودگاه مهرآباد در نزدیکی برج، اجازه نداشته ارتفاع بیشتری برای طرح خود در نظر بگیرد. شکل ظاهری این برج همچون تندیسی تماشایی است که توجه هر بیننده ای را به خود معطوف می کند.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 2 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 18:00
هزینه ورودی : 50.000 هزار تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : شماره 1008 در 26 اسفند 1353 خورشیدی - نخستین المان شهر تهران، طراحی حسین امانت
قدمت این مکان : 24 مهر 1350 خورشیدی
نوع کاربری : برج، موزه و سکوی بازدید در میدان آزادی تهران
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، خودپرداز، آسانسور، کافه، رستوران، راهنما، آنتن دهی موبایل، فضای سبز، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، تهران، میدان آزادی، برج آزادی
شماره تماس : 02166023951