aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Blue Mosque Tabriz

مسجد کبود تبریز

عکس مسجد کبود تبریز - Blue Mosque
ezgif-1-eca2962dc6

مسجد کبود تبریز یکی از دیگر از جاذبه های گردشگری تبریز می باشد که متعلق به قرن نهم هجری قمری می‌باشد، ساعت بازدید مسجد کبود ( گوی مسجد ) تبریز همه روزه از ۹ صبح الی ۱۹.۳۰ در تماما روزهای هفته است، قیمت بلیط ورودی مسجد کبود تبریز برای مراجعین ایرانی ۵ هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۱۰۰ هزار تومان می‌باشد، برای رسیدن به این مسجد تاریخی و زیبا از نقشه مسجد کبود تبریز در ابتدای مطلب استفاده کنید تا با نرم افزارهای بلد، نشان یا گوگل مپ این جاذبه مذهبی را مسیریابی کنید.

گؤی مسجد (کبود) تبریز

این بنا با سبک معماری متحیر کننده در بین گردشگران ایرانی و خارجی از شهرت فراوانی برخوردار بوده و در این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت. پس از تهیه بلیت ورودی به مسجد کبود، می‌توانید وارد این بنای زیبا شوید و سری به شیوه راز و نیاز مردم در ۵۰۰ سال گذشته بزنید، اگر برای اولین مرتبه به این مسجد مراجعه کنید، در نمای بیرونی شاهد تخریب برخی از کاشی‌ها هستید که علت آن گذشت زمان و شرایط جوی بسیار سرد شهر تبریز است که البته در دستور کار اداره میراث فرهنگی تبریز است تا این بنا در آینده مرمت گردد، در این مقاله با راهنمای بازدید از مسجد کبود اشنا خواهید شد.

عکس مسجد کبود تبریز - Blue Mosqueمسجد کبود

در کتب تاریخی مسجد کبود تبریز به نام‌های فیروزه سلام، مسجد شاه، عمارت مظفریه یاد شده است، ابوالمظفر جهانشاه از افراد مشهور و مذهبی شهر تبریز ایده ساخت چنین مسجد زیبا با کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای به سبک معماری ایرانی و اسلیمی به سرانجام رساند، البته اینجا فقط یک مسجد قرار نداشته، بلکه مجموعه‌ای زیبا شامل کتابخانه، مدرسه و خانقاه بوده که امروزه همگی آن‌ها تخریب شده‌اند و فقط این مکان باقی مانده است.

عکس مسجد کبود تبریز - Blue Mosqueتاریخچه مسجد کبود تبریز

مسجد کبود تبریز در سال ۱۱۹۳ هجری قمری در یک زلزله محیب مورد خسارت فراوانی قرار گرفت، به طوری که نیمی از سقف آن فرو ریخت و این مسجد تا سال ۱۳۱۵ بدون کاربری مشغول به حیات بوده در آن سال اداره میراث فرهنگی بخت تصمیم به مرمت و بازسازی آن را گرفت. همچنین ابتدای ورودی مسجد کبود یک کتیبه قدیمی به خط ثلث قرار دارد که علاوه بر درج سوره فتح از قرآن کریم، تاریخ ساخت این مسجد در آن درج شده که سال ۸۷۰ هجری قمری می‌باشد، مسجد کبود تبریز جز اولین بناهای تاریخی ایران بوده که در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی با شماره ۱۶۹ ثبت میراث ملی گردید.

علت نام گذاری مسجد کبود چیست؟

با گذشت سال‌ها به علت رنگ آبی کبود این مسجد و کاشی‌های آن، مردم آن را به مسجد کبود صدا زدند و این لقب تا به اکنون روی این مسجد ماندگار شده است، البته نام واقعی آن مسجد شاه یا مسجد مظفر در کتب تاریخی می‌باشد.

سایر دیدنی‌ها

  • سقف طلای این مکان یکی از برترین شیوه‌های معماری و گران قیمت این سازه تاریخی می‌باشد که چشم هر بیننده‌ای را برای دقیقه‌ها به خود جلب می‌کند.
  • کاشی‌کاری‌های این مسجد بی شک این مسجد را در بین سه مسجد برتر تاریخی کشور قرار داده به طوری که لقب فیروزه اسلام نشات گرفته از همین کاشی‌های فیروزه‌ای بی نظیر است.
  • همچنین در بخشی از مسجد کبود تبریز دو عدد قبر خالی وجود دارد که مورخین عقیده دارند این دو قبر متعلق به خود جهانشاه و همسرش بوده که به دلایلی فرصت دفن در این مسجد را پیدا نکردند.
  • در صحن بیرونی مسجد کبود تبریز فضای سبز زیبا همراه با نیمکت‌های جهت نشستن تعبیه شده است تا فرصت استراحت به گردشگران داده شود.

جمع بندی

به طور کلی اینجا دارای دو مناره مرتفع در شرق و غرب خود، یک گنبد زیبا، بخش ویژه نگهداری افراد بی بضاعت در دوره‌های قدیم، صحن برپایی نماز جامعت در داخل، صحن بیرونی، چندین ایوان زیبا و یک شبستان بزرگ می‌باشد که با زیباترین سبک معماری ایرانی و آذری ساخته شده‌اند و با وجود تخریب بیش از حد آن‌ها همچنان چشم نواز می‌باشند.

چگونه به مسجد کبود برویم؟

برای مراجعه به مسجد می‌توانید بوسیله تاکسی و یا اتوبوس خود را به میدان ساعت برسانید از آنجا با وارد شدن به پارک خاقانی با ورودی مسجد روبرو خواهید شد. در انتها منتظر امتیاز و نظرات شما درباره مسجد کبود تبریز در بخش زیر خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=10870
van

سامیار علیپور

کل زندگی من شده گردشگری و سفر و همه برنامه هام طوریه که بتونم ماهی دو مرتبه گردشی هیجان انگیز داشته باشم.

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
دیوار سدار بندر خمیر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
مسجد جامع رویان و امامزاده جمشید کیا
فاطمه سادات حسینی
0 دیدگاه
مسجد جامع بندر گناوه
ترلان کمیلی
3 دیدگاه
خانه گلبت بندر کنگ
فاطمه سادات حسینی
1 دیدگاه
آب انبار برکه پنج‌تا بندر کنگ
امیر رضا شاهرخی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
13 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

تقریبا چیز زیادی به جز قسمتی کاشی کاری از بنای اصلی باقی نیست و اکثرا بازسازی شده است.

بدون شک دیدن اماکن با قدمت زیاد برای هر ایرانی واجبه
حتما در بازدید از تبریز به اینجا سر بزنید
نکته مهم این مسجد بازسازی بخش هایی از فضای داخلی هست
که به نظر با سرعت خیلی خیلی کمی
و قطره چکانی انجام میشه
و نیاز به توجه بیشتری داره

سلام
مسجد کبود بیشتر برای علاقمندان تاریخ و هنر معماری جذاب هست
البته که اگر به هیچ کدام از این دو مقوله علاقه ای ندارید هم به یک بار دیدنش میارزه
حداقل فرصتی بیشتر برای دیدن مردم مهربان و مهمان نواز تبریز در اختیار شما می‌گذاره

یه نکته قابل توجه اینکه اگر قصد بازدید از این مجموعه رو دارید حتماً تا قبل از ساعت ۵ تو این محوطه باشید در ورودیش از سمت خیابان اصلی هستش و افرادی که اطراف این مجموعه هستند اطلاعات دقیقی از ساعت کار و بازی و بسته بودن این مجموعه ندارند بنا بنای تاریخی تاثیرگذاری هست و هنوز بوی تاریخ تاریخ و اثر معماری گذشته رو داره بازسازی شده ولی ارزش دیدن داره

حتما پیشنهاد میشه
حدود ده دقیقه پیاده روی
ساعات بازدید از نه صبح تا پنج و نیم عصر که تو ظهر یک ساعتی هم تعطیله
از لحاظ امکانات جای نشستن ، مغازه جهت خرید و آب کاملا مطلوب و مناسب یه چشمه آب هم در مقابل درب ورودی کلیسا داره
از مسیر جلفا جاذبه قبلی کلیسای چوپان که نزدیک جاده است و بعد از اینجا هم کلیسای ننه مریم
خوش بگذره حسابی

مسجد به کلی آسیب دیده و تقریبا در زلزله چیزی ازش نمونده و چیزی که می‌بینید ۸۰ درصدش بازسازی هست. طبق معمول هم داخل مسجد و محوطی خبری از چیزی نیست و جز یه محوطه خالی چیزی نمی‌بینید.

بنای مسجد دو گنبدی است که گنبد دوم بالای مقبره جهان شاه و دخترش بانیان مسجد واقع شده است. شهرت مسجد به کاشی‌های لاجوردی آن است. بخش های مهمی از مسجد در زلزله مهیبی که حدود ۲۰۰ سال قبل تبریز را لرزاند ویران شد و دوباره بازسازی شده است.

من واقعا به اماکن تاریخی علاقه دارم، پیشنهاد میکنم بعدازظهر برید که آفتاب از پنجره ها داخل مسجد نور خوشگلی پخش میکنن

اینکه داخلش فرش گذاشتن حرکت خوبی بود و میتونی بشینی و استراحت کنی ولی درب ورودیش رو نقشه خیلی خوب مشخص نیست و پشت مسجد درب ورودیش هست،وروردیش ۵هزار تومن هست

تبریز همه چی داره ، این مسجد هر کی از نزدیک ببینه میفهمه تاریخ تبریز یعنی چی

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 19:30
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : یکی از قدیمی ترین مساجد تاریخی ایران - ثبت ملی در سال 1310 هجری شمسی با شماره 169
قدمت این مکان : 870 هجری قمری
نوع کاربری : مسجد تاریخی با معماری کم نظیر در تبریز
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، وجه نقد، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان منصور، نرسیده به میدان ساعت، پارک خاقانی، مسجد کبود
شماره تماس : 04135245202