aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Jame'a Mosque of Isfahan

مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع اصفهان
ezgif-1-eca2962dc6

مسجد جامع اصفهان معروف به مسجد جامع عتیق یکی از زیباترین مساجد تاریخی ایران در شمال میدان امام علی اصفهان قرار دارد، ساعت بازدید مسجد جامع اصفهان همه روزه از ۶ صبح الی ۸ شب، حتی در روزهای جمعه و تعطیل است، به جرات می‌توان گفت، مسجد جامع اصفهان یکی از زیباترین جاهای دیدنی اصفهان در لیست جاذبه‌های مذهبی اصفهان قرار دارد که بازدید از آن را به شدت به شما توصیه می‌کنیم.

مسجد جامع اصفهان کجاست؟

جهت بازدید از این مسجد تاریخی و زیبا با ماشین، نقشه مسجد جامع اصفهان در ابتدای مقاله را با نشان، بلد یا گوگل مپ باز کنید تا خیلی راحت این جاذبه را از درب هتل یا هر مکانی که هستید، به صورت آنلاین مسیریابی کنید، همچنین ایستگاه متروی شهدا، نزدیک‌ترین مترو به مسجد جامع اصفهان در ۱.۷ کیلومتری این محل قرار دارد که با توجه به ترافیک شدید سبزه میدان، بهترین گزینه برای این اصفهان‌گردی شماست.

  • آدرس مسجد جامع اصفهان: خیابان مجلسی، سبزه میدان
  • شماره تلفن مسجد جامع اصفهان: ۰۳۱۳۴۴۵۶۴۰۰

تاریخچه مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع اصفهان که به مسجد جامع عتیق و مسجد جمعه اصفهان هم معروف است، یکی از بناهای تاریخی شهر اصفهان است که قدمت آن به قرن دوم هجری قمری بازمی‌گردد. این مسجد در سال ۱۵۶ هجری قمری/۷۷۷ میلادی ساخته شد؛ مسجدی که کوچک و متناسب با جمعیت شهر اصفهان ساخته شده‌بود و باعث رشد شهرنشینی اصفهان شد. در سال ۲۲۶ ه‍.ق/۸۴۶ م به فرمان خلیفه معتصم عباسی، مسجد پیشین تخریب شد و بنایی ستون‌دار به همراه سقفی چوبی ساخته شد که هم‌اکنون هم قسمتی از ستون‌ها و دیوارهای آن باقی مانده‌است.

اما مهم‌ترین تغییرات مسجد در دوران سلجوقی انجام شد؛ معماران این دوره از الگوی «مسجد عربی» فاصله گرفتند و با ساخت چهار ایوان در ضلع‌های شمالی، جنوبی، شرقی و غربی، سبکی جدید پدیدآوردند که به «مسجد ایرانی» معروف شد. در ماه ربیع‌الاول سال ۵۱۵ ه‍.ق این مسجد توسط اسماعیلیان به آتش کشیده‌شد که در دوران‌های بعد دوباره ترمیم شد. در سده‌های بعد و در دوره‌های ایلخانی، مظفری، تیموری، صفوی و قاجار نیز این مسجد تغییرات مهمی داشته‌است.

سبک معماری مسجد جامع اصفهان

مسجد جامع اصفهان ابتدا از خشت خام ساخته شده‌بود اما به خاطر پایداری آجر، سرعت ساخت بالا و عوامل دیگر، در بازسازی آن از آجر استفاده شد. طاق‌های چشمه‌ای، ایوانهای چهارگانه، سردرها، جرزهای آجری و تزئینات متفاوتی که متناسب با معماری هر دوره از تاریخ ایران و در سبک‌های خراسانی (یا عربی) و رازی در این مسجد به کار برده شده، اثری را پدیدآورده که الگویی برای مساجد ایران و حتی مناطق مسلمان‌نشین دیگر شده‌است.

ضلع شمالی مسجد از ایوان درویش، مدرسهٔ مظفری، گنبد تاج‌الملک یا گنبد خاکی، چهلستون، شبستان و کتیبه‌های مختلفی که از دوران‌های سلجوقی و صفوی به‌جا مانده، تشکیل شده‌است. این کتیبه‌ها با استفاده از گچ و آجر ساخته شده و با خط‌هایی چون کوفی، ثلث، نستعلیق و بنایی و آیاتی از قرآن تزئین شده‌است. ضلع جنوبی مسجد، ضلعی است که ساختمان‌های اساسیِ بنا در آن به سبک عربی و به وسیلهٔ خشت خام ساخته شده‌بود.

در دوران نظام‌الملک با تخریب شبستان، گنبدی به صورت دوپوسته ساخته شد که باعث می‌شد ترک‌بندی‌ها پوشیده بماند و گنبد بزرگ‌تر نشان داده‌شود. در دوران آل مظفر، آق قویونلو و صفوی نیز کتیبه‌هایی به این قسمت اضافه شد و بنای ضلع جنوبی کمی تغییر کرد. کتیبهٔ شاه طهماسب مبنی بر بخشش مالیات و توبه‌نامهٔ وی، کتیبهٔ شاه اسماعیل برای صدور حواله به نام افراد اصفهان، کتیبهٔ سنگ‌فرش و کتبیهٔ آب مباح مسجد از جمله آثار این ضلع است.

ضلع غربی از شبستان زمستانی، مسجد مصلی، مسجد و محراب الجایتو، کتیبه‌های شاهان صفوی و محمد امین اصفهانی ساخته شده‌است. قسمتی از دیوار این ضلع باقی‌ماندهٔ دیوار خشتی ساخته شده در قرن هشتم هجری است. الجایتو، محمد بن بایسنقر تیموری و شاه سلطان حسین صفوی از جمله افرادی بودند که باعث تغییراتی در این قسمت شدند.

تازه‌ترین قسمت مسجد، ضلع شرقی است که متعلق به دوران سلجوقی است. این قسمت به مرور زمان تخریب و در دوران شاه سلیمان صفوی دوباره ساخته شد و کتیبه‌ای مربوط به این بازسازی نیز در ایوان شرقی قرار دارد. کتیبه‌هایی از دوران هوتکیان، آل مظفر و شاه طهماسب صفوی نیز در این قسمت باقی مانده‌است.

هم‌اکنون، مسجد جامع در میدان قیام، خیابان مجلسی و در آخر بازار بزرگ اصفهان قرار دارد. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۹۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران و در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی نیز به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

نظرات مسجد جامع اصفهان

قبل از مطالعه نظرات مردم درباره مسجد جامع عتیق اصفهان، توصیه داریم در این گردش سری به مسجد امام علی اصفهان در آن سوی سبزه میدان و آرامگاه علام مجلسی داخل شبستان همین مسجد بزنید، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره مسجد جامع اصفهان خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
https://intoday.ir/?p=90281
van

ترلان کمیلی

بسیار سفر باید کرد تا پخته شود خامی

مطالب مرتبط
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
کارگاه سنتی گلاب طوبی قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلاب گیری گلبو قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلستان گلاب قمصر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
گلسرای قمصر با گلاب گیری طبیعی
کوروش ابریشمی
3 دیدگاه
Najafabad Kausar Hotel هتل کوثر نجف آباد اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
10 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مسجد جامع اصفهان گنجینه‌ای از معماری دوران های مختلف در آن جمع شده که با یکبار قدم گذاشتن در آن به دوران‌های مختلف تاریخ قدم گذاشته‌اید، البته در دوران اخیر بدلیل عدم مدیریت واحد آنطور که لازم است از قسمت‌های مختلف نگهداری نمی‌شود که امیدوارم همه استفاده کنندگان از این مسجد به این نتیجه برسند که فقط همین را داریم و بس و دیگر تکرار نمی‌شود

رمز و رموز هنرهای ایرانی را باید از زبان باستان شناسان و محققان این مسجد شنید.

یکی از زیباترین مساجد ایران و حتی جهان که مثل یک موزه هنر و معماری دوره‌های مختلف از صدر اسلام تا اکنون است. این مجموعه در فهرست میراث جهانی یونسکو نیز ثبت شده است.

این مسجد انقدر خوش حس و حاله و انقدر انرژی خوبی داره که من ساعت‌ها اونجا بودم و عکاسی کردم و لذت بردم…

مسجد جامع اصفهان، یکی از زیباترین و بزرگترین مساجد جهان است. با معماری و دکوراسیون خیره کننده خود، این مسجد برای گردشگرانی که به دنبال تجربه فرهنگی و مذهبی هستند، یک مقصد بسیار جذاب و منحصر به فرد است. بازدید از این مسجد، تجربه‌ای دینی و فرهنگی بسیار زیبا و خاطره‌انگیز برای بازدیدکنندگان خواهد بود.

لایه های ۱۳ قرن هنر ایرانی رو میتونید اینجا ببنید. مسجد در زمان نماز برای بازدید بسته هست. به صورت کلی از حدود ۹ تا ۱۱ صبح و ۱ تا ۳ ظهر میتونید با خرید بلیط بازدید کنید
هزینه بلیط ورودی واقعا واقعا کم هست!!! و نیازه که بیشتر بشه تا برای خود مسجد استفاده کنن!

مسجد جامع اصفهان ازقدیمی ترین مساجدایران میباشد که یادگارهایی از چند دوره تاریخی درخود جای داده است،گچ بری های این مسجد اوج ظرافت وزیبایی هنر گچ بری میباشد.

واقعا جای جالبی بود. بسیار بزرگ و تاریخی. جاهای بسیار زیادی داخلش هستش و حدود یک ساعت زمان میبره که همه جاش رو ببینید. حتما از لیدرهایی که اونحا هستن استفاده کنید تا همه جا رو براتون توضیح بدن. حتما پیشنهاد میکنم که اینجا رو ببینید و قطعا لذت میبرید. هنر معماری ایرانی در هر بخشش دیده میشه و انگار دارید در تاریخ قدم میزنید

واقعا جای عجیبیه و حس های خاصی داره.
حس عظمت؛ قدیمی بودن؛ سحرآمیز بودن؛ کمی گرفتگی روحی؛ واقعا جای عجیبی هست.

من که اصفهان ساکن هستم، خیلی وقتا دلم می‌خواد اینجا بیام. زمینی هست که قبل از اسلام و بیش از هزار ساله که محل پرستش خداست.

مسجد جامع که واقعا جامع است از هر نظر.اینجا نجواها و صداهای زیادی به گوش میرسد فقط کافی است چشم دل را باز کنی.معماریش که عالیه من اطالاعاتم کمه.اما ۲ تا گلدسته داره که اگه بخای اسمانی بشی میتونی ۲ تا کش به این گلدسته ها ببندی مثل تیرکمان و خودتو پرتاب کنی تو بغل خداوند کریم.شب های ماه رمضان فریاد یا کریم و العفو گوش آسمان را پر کرده.دستهایمان را بالا میبریم و تو این مسجد این ذکر را میگوییم و تصدق علینا.یا رفیق من لا رفیق له.ای رفیقی کسی که رفیق ندارد
اگر رسیدی و من زیر خاک ها بودم.
اسیر تنگی تلخی مقاکها بودم
اگر رسیدی دیدی شهیدتان شده ام
منم یکی از همان بی پلاکها شده ام
تو رابه فاطمه بر سنگ‌قبر من بنویس
که من برای تو از سینه چاکها بودم.

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 06:00 تا 20:00
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۹۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران و در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی نیز به عنوان میراث جهانی یونسکو
قدمت این مکان : قرن دوم هجری قمری
نوع کاربری : مسجد تاریخی بزرگ با معماری و تزئینات بی نظیر و محل آرامگاه علامه مجلسی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، راهنما، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : اصفهان، خیابان مجلسی، سبزه میدان
شماره تماس : 03134456400