aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Si O Se Pol Bridge

سی و سه پل اصفهان

سی و سه پل اصفهان
ezgif-1-eca2962dc6

علت نامگذاری سی و سه پل اصفهان دارا بودن ۳۳ دهانه مدور به روی زاینده رود است، سی و سه پل از شلوغ‌ترین جاهای دیدنی اصفهان می‌باشد که از جنوب به خیابان چهار باغ بالا و از شمال، میدان انقلاب و خیابان مطهری را به هم متصل می‌کند، ساعات بازدید سی و سه پل اصفهان در تمام روزهای هفته، شبانه روزی است و در فهرست بهترین تفریحات شبانه اصفهان هم نامش قرار دارد که با توجه به قرارگیری پارک سی و سه پل و پارک ملت در دو سوی آن، در ساعات پس از غروب آفتاب و شب، حال و هوای دلنشینی دارد.

سی و سه پل

پیاده روی روی سی و سه پل، عکاسی از لوکیشن سی و سه پل و تماشای منظره‌ی زاینده رود در کنار کافه رستوران‌ها، غرفه‌های بلال و تنقلات و تعدادی مرکز خرید و فروشگاه از جاذبه‌های گردشگری سی و سه پل بشمار می‌رود که در بین بومیان ساکن این شهر و گردشگران داخلی و خارجی، محبوبیت فراوانی دارد، این پل در دوره‌ی حکومت صفویان و قرن شانزدهم میلادی توسط الله وردی خان و معماری استاد حسین بنا اصفهانی ساخته شد که یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های گردشگری ایران هم در محافل بین‌المللی محسوب می‌شود.

سی و سه پل اصفهان که قطعا اگر به اصفهان هم سفر نداشته‌اید تا به حال اما اسم این پل تاریخی و زیبا را بارها و بارها شنیده‌اید، نام دیگر آن پل الله وردی خان می‌باشد که بر روی رود زاینده رود به طول ۲۹۵ متر و عرض ۱۴ متر , ۳۳ دهانه بزرگ ایجاد گردید و در نوع خود هنوز هم جز برترین پل‌های ساخته دست بشر بر روی گذرگاه آبی و یکی از زیباترین پل‌های تاریخی ایران در کنار پل خواجو است، در ادامه با تاریخچه، معماری و هر چه که باید درباره سی و سه پل اصفهان بدانید آشنا خواهید شد.

سی و سه پل کجاست؟

برای رسیدن به ۳۳ پل با خودروی سواری یا تاکسی، نقشه سی و سه پل اصفهان در ابتدای مطلب را با نرم افزارهای نشان، بلد یا گوگل مپ مسیریابی کنید، با توجه به ترافیک همیشگی خیابان‌های اطراف سی و سه پل، توصیه می‌شود با کمک متروی اصفهان در ایستگاه مترو سی و سه پل، نزدیک‌ترین مترو به سی و سه پل که در فاصله ۷۰ متری این مکان قرار دارد، پیاده شوید.

  • آدرس سی و سه پل اصفهان: خیابان مطهری، میدان انقلاب

تاریخچه سی و سه پل

سی و سه پل اصفهان هم همانند اکثر جاذبه‌های گردشگری این شهر در دوره حکومت شاه عباس صفوی ساخته شد و هدف از ساخت این پل برگزاری مراسم جشن آب در این منطقه بوده است، ۳۳ پل اصفهان در سال ۱۰۱۱ هجری قمری مراحل ساختش به اتمام رسید و قدمت آن بالغ بر ۴۰۰ سال می‌باشد، همچنین لرد کرزن ایران شناس بریتانیایی اوایل قرن بیستم در ستایش این پل نام برترین بنای مهندسی ساخته شده در جهان یاد کرد، تاریخ ثبت ملی سی و سه پل اصفهان به سال ۱۳۱۰ هجری شمسی برمی‌گردد و شماره ثبت ان در آثار تاریخی ایران ۱۱۰ می‌باشد.

جاهای دیدنی سی و سه پل

در اطراف و نزدکی پل سی و سه پل اصفهان تعداد زیادی کافه رستوران وجود دارد که در آن‌ها انواع غذاهای اصیل ایرانی سرو می‌شود و گردشگران زیادی را به خود جذب می‌کنند و همچنین فست فودهای ارزان قیمتی وجود دارد، غرفه‌های صنایع دستی و سوغات اصفهان در اطراف و جای جای این محل حضور دارند که با کیفیت‌ترین سوغاتی‌های دست ساز اصفهانی را به مشتاقان عرضه می‌کنند، در کنار همه این‌ها تعداد زیادی واحدهای تجاری و مغازه‌های سنتی در همه اصناف در نزدیکی پل حضور دارند که از ساعات ابتدایی صبح تا ساعات انتهایی شب اجناس خود را به فروش می‌رسانند.

پارک ملت اصفهان در جنوب غربی سی و سه پل یکی از مهم‌ترین جاهای دیدنی این پل تاریخی است که با پیاده روی در آن بوستان، ویوی عالی به ۳۳ پل خواهید داشت، همچنین برای عکاسی از این پل دیدنی در طول شب که با روشن شدن چراغ‌های آن، تماشایی تر می‌شود، این بوستان بهترین گزینه برای عکاسی از سی و سه پل بشمار می‌رود، داخل این پارک هم آبنمای موزیکال، باغ نور اصفهان، فضای سبز مناسب، دریاچه مصنوعی و زمین بازی کودکان تعبیه شده تا مسافران از این امکانات رفاهی بهره مند شوند.

در ضلع شمال غربی پل هم پارک سی و سه پل به چشم می‌خورد که در حاشیه خیابان مطهری قرار دارد، بوستان سی و سه پل دارای ایستگاه اجاره دوچرخه و مسیر دوچرخه سواری است که در کنار درختان و فضای سبز خوب، محل خوبی برای این بخش از سفر شما خواهد بود، همچنین پردیس سینمایی ساحل، نزدیک‌ترین سینما به سی و سه پل محل خوبی برای تماشای فیلم‌های روز سینمای ایران است.

پاساژ سپاهان، مرکز تجاری انقلاب در شمال سی و سه پل و مجتمع تجاری کوثر در کنار صدها فروشگاه بوتیک، لوازم آرایشی و سوغاتی از مراکز خرید نزدیک سی و سه پل می‌باشند، همچنین در لیست هتل‌های نزدیک سی و سه پل می‌توان به هتل پل و پارک، هتل پارسیان کوثر، هتل پارسیان سوئیت، هتل اسپادانا و هتل ملل اشاره کرد که برای اقامت شما در بافت تاریخی اصفهان با دسترسی عالی به این پل تاریخی، زاینده رود و میدان نقش جهان و بازار بزرگ اصفهان بهترین گزینه‌ها بشمار می‌روند.

دانستنی‌های سی و سه پل

در منابع مختلف تاریخی و در سفرنامه‌های جهانگردان مطرح خارجی نام پل الله وردی خان یا سی و سه پل کنونی، متعدد به چشم می‌خورد، این پل در کنار میدان نقش جهان، منارجنبان، کاخ عالی قاپو و چهلستون از مهم‌ترین المان‌های توریستی و بهترین جاذبه‌های تاریخی اصفهان از نظر مردم و مسافران می‌باشد که در طول سال، ۹۵۰ هزار گردشگر داخلی و خارجی از آن دیدن می‌کنند و همچنان بدون کوچک‌ترین مشکلی، سالم باقی مانده است، کاربیر این پل، پیاده رو است که در روزهایی که شاهد بارش باران و عبور آب از رودخانه زاینده رود هستیم، مناظری کم نظیری از روی آن مشاهده خواهید کرد. در ادامه با برخی دانستنی‌های جالب درباره سی و سه پل آشنا خواهید شد.

  • در طول تاریخ اصفهان این پل نام های مختلفی داشته که از جمله می‌توان به پل شاه عباسی، پل اله وردی خان، پل جلفا، پل چهل چشمه، سی و سه چشمه و پل زاینده رود اشاره کرد.
  • این پل در طول تاریخ شاهد برگزاری جشن های زیادی نظیر جشن آب پاشان، جشن‌های نوروز باستانی و مراسم خاج شویان بوده که در آن پادشاهان مشهوری شرکت داشته‌اند.

نظرات سی و سه پل

قبل از مطالعه‌ی نظرات کاربران و مردم درباره سی و سه پل اصفهان در بخش زیر، خوب است بدانید که بهترین زمان بازدید از سی و سه پل، تایم شب و بعد از غروب خورشید است که مخصوصا در نیمه اول سال و فصل بهار و تابستان، آب و هوای خنک اطراف این پل در کنار ویوی و حال و هوای با صفای آن، خاطرات خوبی در سفر به اصفهان شما رقم خواهد زد، در پایان منتظر تجربیات و امتیاز شما به سی و سه پل اصفهان خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=4295
van

سمیرا ابریشمی

دلیل خنده های هر روزه ام آشنایی با تیم این تودی و فرهنگ گردشگریه که البته تجربیات خود در سفرهای متعدد باعث شده زندگی روتین و شادی داشته باشم .

مطالب مرتبط
آرامگاه خواجه ربيع مشهد
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
پارک نور اصفهان
مریم عبداللهی
0 دیدگاه
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
کارگاه سنتی گلاب طوبی قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلاب گیری گلبو قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
گلستان گلاب قمصر
کوروش ابریشمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
16 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

پای ثابت تاریخ ایران در اصفهان
شب های بسیار زیبایی دارد عکس پل توی آب می افته مثل یک نگین می درخشد

واقعا قدم زدن روی پل خاطره انگیز بود
ابتدا به زیر پل رفتم و دهانه های آن در یک راستا واقعا منظره جالبی داشت و همچنین عظمت ساخت آن وقتی روی پل قدم می‌زنید به همراه سایر مردم گویی به گذشته رفته ای

یکی از قشنگ ترین جاهای دیدنی اصفهانه که میتونید برید و از تماشاش لذت ببرید. به خصوص موقعی که آب زاینده رود هم باز باشه فضاش توی شب قشنگ تر میشه.

خیلی دلم گرفت چون زاینده رود آب نداشت و پل هم بدون آب زیبایی و طراوت نداشت

اول اینکه جای خوب و آرومی هستش مخصوصا شب ها که چراغاش روشن میشه زیباترم هست. دوم اینکه واسه فصل بهار که آب زاینده رود جاریه زیباست وگرنه تو تابستون که آب رو قطع میکنن دیگه چندان خوشایند نیست

پیشنهاد میکنم با صرف زمان حدود ۱ ساعت از پل خواجو پیاده بیایید به سمت سی و سه پل و توی ۴ باغ قدم بزنید لذت ببرید و عشق کنید

تاریخ بنای این پل را شیخ علی نقی کمره ای شاعر زمان شاه عباس در یک قطعه شعر به صورت ماده تاریخ سال۱۰۰۵هجری به حساب آورده است واین سال درست مقارن ایامی است که خیابان بی نظیر چهار باغ هم احداث شده است.

خیلی وقت بود زاینده رود انقد پر آب نبوده، به میدون انقلاب که برسید میتونید سی و سه پل رو ببینید

سی و سه پل یکی از شاهکارهای معماری و از معروف ترین اماکن تاریخی استان اصفهان به شمار می رود و همیشه باعث جلب نظر بسیاری از مردم در تمام دنیا شده است در سفر اخیری که به اصفهان داشتیم متاسفانه دیدن سی و سه پل بدون حتی قطره ای آب دل آدم رو به درد می آورد اصلا باور کردنی نیست که این زیبای بی نظیر اینگونه به یک باتلاق تبدیل شده است اگر به دو طرف پل نگاه کنید طاق های سرپوشیده را خواهید دید که یک طرف آن به رودخانه و طرف دیگر آن به بخش میانی این پل اشراف دارد و قابل مشاهده است. قدم زدن بر روی آن خالی از لطف نیست . بخش پیاده رو این پل زیبا ۹۹ طاقچه دارد. عبور و مرور وسایل نقلیه بر روی این پل ممنوع است. برای اینکه این بنای تاریخی رو خوب ببینید و جای جای ان را مشاهده کنید بهتر است روز به آنجا بروید قابل به ذکر است که ساعات شب نیز به علت نورپردازی زیبایی که دارد تمام بخش های آن، درخشان بوده و زیبایی باشکوه و بی نظیری را در اختیار بازدیدکنندگان و گردشگران قرار می دهد. دیدن این اثر تاریخی زیبا در اصفهان را از دست ندهید.

حیف زاینده رود حیف

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : شبانه روزی
هزینه ورودی : رایگان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : سال 1310 هجری شمسی با شماره 110 ثبت ملي شد.
قدمت این مکان : 1011 هجری قمری - صفویان
نوع کاربری : پل تاریخی با معماری الله وردی خان و استاد حسین بنا اصفهانی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، دوچرخه سواری، شکم گردی، شب گردی، خرید، عکاسی
امکانات رفاهی : سرویس بهداشتی، خودپرداز، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، غرفه صنایع دستی
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، اصفهان، میدان انقلاب، خیابان چهارباغ عباسی