کلیسای وانک اصفهان از بهترین جاهای دیدنی اصفهان در محله جلفا و خیابان کلیسا اصفهان قرار دارد، ساعات بازدید کلیسای وانک اصفهان همه روزه از ۸.۳۰ صبح الی ۱۳ و ۱۴.۳۰ ظهر الی ۱۷.۳۰ عصر میباشد، قیمت بلیط کلیسای وانک اصفهان در سال جاری برای گردشگران ایرانی ۵ هزار تومان و برای مسافران خارجی ۵۰ هزار تومان است که در گیشه ورودی کلیسا، قابل تهیه است.
کلیسای وانک اصفهان کجاست؟
کلیسای وانک اصفهان که هر ساله در فهرست پربازدیدترین جاذبههای گردشگری اصفهان قرار دارد در خیابان حکیم نظامی و اواسط خیابان کلیسا قرار دارد، با خودروی سواری، نقشه کلیسای وانک اصفهان ابتدای مطلب را دنبال کنید تا با کمک نقشه بلد، نشان یا گوگل مپ، خیلی آسان و بدون دردسر راهی این کلیسای ارامنه تاریخی شوید.
- آدرس کلیسای وانک اصفهان: چهار راه حکیم نظامی، خیابان نظر شرقی، کوچه وانک
- شماره تلفن کلیسای وانک اصفهان: ۰۳۱۳۶۲۴۳۴۷۱
کلیسای وانک اصفهان با مترو
با توجه به ترافیک شدید خیابان کلیسا در اکثر ساعات شبانه روز، بهترین روش بازدید از کلیسای وانک، استفاده از متروی اصفهان است، ایستگاه متروی دکتر شریعتی اصفهان، نزدیکترین ایستگاه مترو به کلیسای وانک اصفهان در فاصله ۱ کیلومتری این مجموعه تاریخی قرار دارد که با پیاده شدن در این ایستگاه، میتوانید پیاده در عرض ۱۵ دقیقه و یا با تاکسی، بقیقه مسیر را به سمت وانک طی کنید.
کلیسای وانک اصفهان با اتوبوس
همچنین با کمک اتوبوسهای درون شهری اصفهان در ایستگاه اتوبوس چهارراه حکیم نظامی پیاده شوید، از این ایستگاه اتوبوس تا کلیسای وانک ۳۵۰ متر فاصله خواهید داشته که از منطقه سنگ فرش شده جلفا و خیابان کلیسا عبور خواهید کرد که در دو دوی سوی این خیابان، تعدادی کافه رستوران زیبا واقع در عمارتهای قدیمی اصفهان فعالیت دارند.
کلیسای وانک
همانند اکثر جاذبههای تاریخی اصفهان کلیسای وانک مربوط به دوره صفویان میباشد و در زمان پادشاهی شاه عباس دوم ساخته شد، این کلیسا در بین ارمنه به کلیسای آمنا پرکیج مقدس هم شهرت دارد، در دوره جنگ شاه عباس دوم با عثمانی های غارت گر شاه عباس در هنگام عقب نشینی ارامنههای مقیم اطراف اصفهان و غرب کشور را با خود به منطقه جلفا آورد تا از گزند مهاجمین ترک تبار در امان بمانند و پس از گذشت چندین سال این ارامنه به ساخت کلیسا و امور مرتبط با مسیحیان مشغول گردیدند.
تاریخچه کلیسای وانک
در آن دوره ارمنه مقیم اصفهان ۱۶ کلیسا را ایجاد کردند که از آن تعداد در حال حاضر ۱۲ کلیسا باقی مانده و مشهورترین و بزرگترین آنها کلیسای وانک اصفهان است، پروژه ساخت کلیسای وانک، ۹ سال زمان برد یعنی از سال ۱۶۵۵ میلادی تا ۱۶۶۴ میلادی و جز زیباترین کلیساهای تاریخی ایران است، مساحت کلی کلیسای وانک ۹ هزار متر مربع با فضای بیرونی است و در ساخت آن از خشتهای خام اصفهانی استفاده گردیده است و همنی دلیلی بر مقاومت این کلیسا پس از صدها سال شده است.
معماری کلیسای وانک
این کلیسا هم اکنون دارای امکانات دیگری از جمله موزه کلیسای وانک، کتابخانه کلیسای وانک، باغ، فضای سبز و درختکاری شده و چاپخانه کلیسای وانک است، در ابتدای ورودی به کلیسای وانک شما با یک برج ناقوسی شکل در سه طبقه قرار دارد، ناقوس در طبقه بالایی، یک ساعت با وزن ۳۱۰ کیلوگرم اهدایی ماردیروس هوردانانیان در سال ۱۹۳۱ میلادی به یادبود برادرش که از چهار طرف برج مشاهده میشود، در طبقه دوم این برج قرار دارد، سبک معماری کلیسای وانک برعکس سایر کلیساها که از اشکال مثلثی و هندسی استفاده می شده است به شکل مساجد ایرانی و گنبدی شکل است و دلیل آن وجود حکومت صفویان در آن دوره در شهر اصفهان بوده است.
تزئینات کلیسای وانک
پس از ورود به ساختمان اصلی کلیسای وانک شما با نقاشیها، طراحیها و کاشی کاریهایی بسیار هنرمندانه روبرو خواهید شد، که در گالری تصاویر بالا مشاهده میکنید، نظیر این نقاشیها را در هیچ کجای خاورمیانه پیدا نخواهید کرد و اکثر آنها برگرفته از کتاب مسیحیت است، موضوع اکثر نقاشیهای این محل مرتبط با روز ثیامت، تولد حضرت عیسی، روز داوری و روز رستاخیز است که هزینه همه این طرحهای هنرمندانه را فردی ارمنی به اسم آودیکاستپانوس پرداخت کرده و به کلیسای وانک اهدا نموده است.
موزه کلیسای وانک
در قسمتی دیگر از این مکان دیدنی،موزه کلیسای وانک با قدمت ۱۲۰ سال برقرار است که در آن کتب و نسخ خطی مسیحیان از گذشته تا به حال به نمایش گذاشته شده است، همچنین کتابها، نقاشیها، فرشهای قدیمی، ساعتهای قدیمی، مبلمان قدیمی، تابلوهای منبت کاری شده، ظروف چینی و کریستالی، ظروف سفالی قدیمی و … از سایر اشیای موجود در کلیسای وانک هستند. جالبه بدانید، اولین کتابهایی که در ایران چاپ گردید، توسط ارامنه مقیم جلفای اصفهان چاپ گردید و در این قسمت از موزه چاپ به معرفی صنعت چاپ آن دوره توسط ارامنه در ایران پرداخته شده است.
وجه تسمیه وانک
این کلیسا از روی نام کلیسای دیگری در نخجوان ارمنستان گرفته شده است و نام کامل آن سورپ آمنا پرکیچ وانک است که امروزه به صورت کوتاه، وانک گفته میشود. از لحاظ جغرافیایی، کلیسای وانک در جنوب زاینده رود و جنوب پارک ملت اصفهان، پل فلزی و بوستان سعدی واقع شده و در خیابانهای اطراف آن، کافه رستورانهای زیبایی برای میل غذا یا نوشیدنی فعالیت دارند که مسافران زیادی در طول سال راهی آنها میشوند.
نظرات کلیسا وانک
قبل از اینکه نظرات مردم درباره کلیسا وانک را بخوانید، توصیه میکنیم اگر حوصله شلوغی ندارید، در روزهای غیر تعطیل و اواسط هفته، بین ساعات ۱۱ ظهر الی ۱ ظهر برای بازدید راهی این کلیاس شوید تا با آرامش بیشتری مشغول عکاسی و گردش شوید، منتظر امتیاز و تجربیات شما درباره کلیسای وانک اصفهان خواهیم بود.
بیشتر بخوانید
16 پاسخ
زیباتر از کلیسا محلهای بود که کلیسا توش واقع شده بود و بسیار مردمان خوش رفتاری داشت.
ضمنا دکوراسیون داخل موزه کلیسا چنگی به دل نمیزد.
ولی در کل مکانی زیبا و جذاب بود.
یکی از اماکن تاریخی مذهبی شهر. اصفهان در وجود چنین اماکنی سرآمد است. کلیسای وانک محل بسیار دیدنی است شامل صحن کلیسا و موزه و حیاط زیبا و قسمت های مختلف دیگر که هر کدام دیدنی هستند. من پیشنهاد میکنم حتما یک نصف روز را به دیدن این محل و گردش در کوچه های اطراف آن اختصاص بدهید. لذت خواهید برد
بسیار زیبا و تحسین برانگیز بود
خوبی دیگه ای که داشت این بود که توریست خارجی زیاد میشد دید
فقط زمان بازدید رو حول و حوش ساعت ۱ و ۲ بعد از ظهر محدود کرده بودن که خوشایند نبود.
بزرگترین کلیسای فعال در اصفهان که در اصل مرکز کار و فعالیت ارامنه اصفهان هم هست. مراکز اداری ارامنه هم در اینجا قرار داره. قسمتهای مختلف داره شامل موزه مردم شناسی، یادبود نسل کشی ارامنه، موزه تاریخی در دو طبقه و صحن اصلی کلیسا. در حیاط و راهروها نقاشی ها و سنگ قبر های جالبی وجود داره. اگر اهل تاریخ و هنر و مردم شناسی هستند از قبل کنی در نت راجع به این محل مطالعه کنید، نقاشی های منحصر به فرد صحن اصلی یاآور روایات انجیل و داستانهای مذهبی دین مسیح هست. دست آورهای مهم ارامنه برای اصفهان و ایران رو در موزه ها میتونید دنبال کنید
روبروی درب کلیسای وانک مجسمه ای قرار داره که کمتر کسی بهش توجه میکنه. این مجسمه خاچاطور کساراتسی هست که در زمان صفویه اولین چاپخانه را در خاورمیانه و در محوطه کلیسا وانک راه اندازی کرد
سلام. من ایام عید نوروز ۱۴۰۱ رفتم به این کلیسا. و واقعا در نوع خودش زیبا بود. به خصوص وقتی که رفتم داخل عبادتگاه👌🏻 واقعا لذت بردم از همه تصاویری که سرتاسر کلیسا نقاشی شده بودند. و خب چنین چیزی به طول عمرم ندیده بودم. توصیه میکنم حتما برید ببینید این کلیسای زیبا رو😍 البته عید نوروز نرید که شدید شلوغه