کولوسئوم رم مهم ترین و محبوب ترین جاذبه توریستی ایتالیا می باشد که در لیست عجایب هفتگانه جهان هم قرار دارد، آمفی تئاتر کولوسئوم جایی که سربازان و گلادیاتورهای روم باستان به یکدیگر به مبارزه می پرداختند و در بسیاری از فیلم ها و سریال های تاریخی محیط آن را تماشا کرده اید ، امروز به ایتالیا و آمفی تئاتر کولوسئوم رم می رویم ، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری خارجی با یکی از بهترین جاذبه های گردشگری ایتالیا آشنا خواهید شد ، همراه این تودی باشید.
- ثبت در یونسکو : در سال ۱۹۸۴ میلادی
- سبک معماری : کلاسیک قرون وسطایی
- مساحت کل : ۲۴۵۰۰ متر مربع
- گنجایش : ۸۰ هزار نفر
تاریخچه کولوسئوم رم
آمفی تئاتر و میدان نبرد کولوسئوم رم ایتالیا که در زبان انگلیسی به colosseo شهرت دارد با میزان بازدید سالیانه ۴.۲ میلیون نفر قطب گردشگری ایتالیا را شکل داده است، کولوسئوم رم یا کولوسئوم روم با ۴ طبقه متشکل از سه طبقه اصلی و یک طبقه بالایی کم ظرفیت تر با سقف سازه ای باستانی متحیر کننده ایست که ظرفیت ۸۰ هزار نفر را داراست، هدف از ایجاد چنین مکان هایی جهت مبارزه در واقع تفریح و هیجان بیشتر در زندگی مردم ایتالیای باستان بوده است و در هر نبردی که در میدان مبارزه صورت میگرفت یکی از مبارزین قطعا کشته می شد و مردم با تشویق از فرد پیروز استقبال به عمل می آورند.
سلسله فلاویان رومی
یکی دیگر از القاب این ورزشگاه بزرگ فلاویان می باشد که نشان دهنده دوره حکومتی است که این امفی تئاتر را ساخته بود ، در دوره سلسله مشهور فلاویان روم باستان سال ۷۰ پس از تولد حضرت عیسی مسیح فلاویان دستور ساخت چنین سازه ای را دادند، به گفته مورخین هدف از ساخت این سازه حرکتی پوپولیستی بوده که به علت افزایش جمعیت شهر روم باستان ، جمعیت را به بخش های شرقی شهر هدایت کردند.
وسپانسیان سازنده کولوسئوم رم
پادشاهی که دستور ساخت این مکان را صادر کرد وسپاسیان بود که البته موفق نشد تکمیل این پروژه را مشاهده کند ، با فوت این پادشاه رومی فرزند ارشدش به نام تیتوس پروژه ساخت اینجا را در سال ۷۸ میلادی به اتمام رساند، به مناسبت افتتاح بزرگ ترین آمفی تئاتر ایتالیا و البته جهان سیاسیون به مدت صد روز مداوم در این محل دستور مبارزه انسان ها با حیوانات را صادر کردند.
۲ میلیون کشته در کولوسئوم
در برخی کتب دیگر درج شده که طی این ۱۰۰ روز جنگ بیش از ۲ میلیون حیوان و هزاران گلادیاتور جان خود را از دست دادند، دقیقا در اواسط قرون وسطی بود که پادشاهان رومی دستور قطع خونریزی ها را صادر کردند و با گذشت قرن های متمادی کولوسئوم رم با بازسازی های متعدد همچنان پا برجا بود، در بخش جنوب غربی این آمفی تئاتر یک قبرستان بزرگ از گلادیاتورهایی که جان خود را در میدان مبارزه از دست دادند وجود دارد که از آن هم می توانید بازدید به عمل آورید.
سبک معماری کولوسئوم رم
اگر چه آمفی تئاتر اولین بنای مبارزه گلادیاتورها در جهان نبوده و نخستین بار یونانیان باستان چنین میدان های مبارزه ای را ساختند، اما اینجا بزرگ ترین آنها تا به امروز می باشد، این سازه با سبک معماری کلاسیک زیباترین سازه باستانی جهان می باشد که در آن ستون های متعددی در بین طبقات اول تا چهارم مشاهده می کنید.
ابعاد کولوسئوم رم
همانطور که در جدول مشخصات این جاذبه گردشگری مشاهده کردید وسعت کل و مساحت کولوسئوم ۲۴ هزار متر مربع می باشد که شباهت فراوانی به استادیوم های امروزی دارد، در دایره بالای یا قطر بزرگ تر فاصله ۱۹۰ متری و در دایره پایینی و قطر کوچک تر فاصله ای ۱۵۶ متری مشاهده می شود که در نوع خود اعجاب انگیز است.
مساحت
در زبان ساده تر خارج از اصول معماری طول این سازه باستانی ۶۲۲ متر و عرض آن ۵۱۵ متر در ارتفاع ۱۵ متر می باشد، میدان اصلی امفی تئاتر یا محل مبارزه با مساحتی بالغ بر ۸۵ متر مربع دارد که با دیوارهایی با ارتفاع ۵.۵ متر از تماشاگارن جدا شده است.
استفاده از سنگ تراورتن
اگر برای اولین مرتبه به بازدید از این مرکز تاریخی در شهر رم مراجعه می کنید خواهید دید که بالغ بر ۳۵% سازه از بین رفته است ، بیشترین مصالحی که در ساخت عظیم ترین آمفی تئاتر جهان استفاده شد سنگ های تراورتن با متراژ ۱۰۵ هزار متر می باشد و در بین آنها اسکلت فلزهایی از آهن ناشناخته به چشم میخورد.
درب های ورودی
امروزه دیگر اثری از معماری شگرف و گچ بری های بنا باقی نمانده و تنها هشتاد و یک درب ورودی آن سالم است، هشتاد درب ویژه مردم عادی روم و یک درب ورودی ویژه ورود سیاسیون و پادشاهان در آن ساخته شده ، همچنین برای رفاه تماشاگران مبارزات تعداد زیادی سرویس بهداشتی در نقاط مختلف طراحی شد.
بخش های دیدنی کولوسئوم رم
در ادامه با بخش های دیدنی کولوسئوم رم اشنا خواهید شد ، همچنان همراه ما باشید :
سکوهای آمفی تئاتر
بیش از ۸۰% این مکان باستانی به مردم عوام تعلق داشته که در آن سکوهایی سنگی زیبا با نقوش میناتوری به چشم میخورد و در بخش مرکزی آن در درب ورودی سکوهایی ویژه پادشاهان رومی و خانواده آنها وجود دارد، البته بخش دیگری در بالاترین طبقه وجود دارد که ویژه تماشای مبارزات برای فقرای رومی بوده است.
بخش دیدنی سرداب
شاید در فیلم های تاریخی زندانی را مشاهده کرده اید که در آن گلادیاتورها و مبارزین و همچنین حیوانات وحشی در قل و زنجیر نگهداری می شدند، این محل سرداب ساختمان می باشد که تقریبا جز ترسناک ترین مناطق دیدنی این امفی تئاتر است.
راهرو ها و ستون ها
دقیقا در بخش پشت سکوها راهروهایی طولانی تعبیه شده بود که تماشاگارن به آسانی به سکوهای تماشا برسند و همچنین در این راهروها شما با چندین ستون سنگی زیبا روبرو می شوید که محل مناسبی برای تهیه چندین عکس است.
درب های ورودی و خروجی
همانطور که رد بخش های ابتدایی عرض شد تعداد ۸۱ درب ورودی در آمفی تئاتر روم وجود دارد و البته در بخش درونی دو درب ویژه یکی برای گلادیاتورهای پیروز و دیگری برای خروج سربازان کشته شده به چشم میخورد که بازدید از آنها هم توصیه می شود.
دانستنی هایی عجیب درباره کولوسئوم
برخی از اطلاعات موثق و نیمه موثق درباره کولوسئوم رم را در ادامه برای شما تهیه کرده ایم که مطالعه این بخش خالی از لطف نیست :
- بیش از هزاران پیرو دین مسیح در این آمفی تئاتر به قتل رسیدند.
- میلیون ها نفر از افراد مجرم ایتالیایی در این محل به دار آویخته شدند.
- چندین هزار جنازه در این محل برای حیوانات وحشی تهیه می شد و مردم به تماشای تیکه تیکه شدن آنها توسط آن حیوانات مشغول می پرداختند.
- وحشی ترین حیوانات از سراسر قاره اروپا و آسیا و افریقا به ایتالیا وارد می شدند و در این محل به مردم نمایش داده می شد.
سایر اطلاعات آمفی تئاتر
- در یکی از خونین ترین مبارزات تعداد ده هزار گلادیاتور با یازده هزار حیوان درنده به مدت ۱۱۵ روز پیوسته با یکدیگر به مبارزه پرداختند.
- در این آمفی تئاتر همچنین بزرگ ترین مسابقات گاوبازی باستانی برگزار می شده است.
- در هنگام اعدام مجرمین مردم با میل غذا و نوشیدنی مشغول تماشای اعدام با گیوتین می شدند.
- تعداد ۹۵ راهروی زیرزمینی برای حمل و نقل گلادیاتورها و حیوانات وحشی در اطراف استادیوم وجود دارد که امروزه بازدید انها برای عموم مردم آزاد است.
- در زلزله مهیبی در سال ۱۳۴۷ میلادی بیش از نیمی از بنا تخریب گردید.
- این سازه در دوره معاصر در سال ۱۹۹۵ میلادی با بودجه ای چهل میلیارد لیر ایتالیا و در سال ۲۰۱۶ میلادی با بودجه ای بالغ بر ۲۵ میلیون یورو مرمت و بازسازی گردید.
سخن پایانی
تجربیات ، نظرات و سوالات خود را درباره آمفی تئاتر رم در بخش زیر کامنت کنید .
[mappress mapid=”513″]بیشتر بخوانید
یک پاسخ
امتیاز بینندگان:۵ ستاره