aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
خانه > گردشگری > بازار > بهترین بازارهای تاریخی ایران کدامند؟

بهترین بازارهای تاریخی ایران کدامند؟

بهترین بازارهای تاریخی ایران کدامند؟
ezgif-1-eca2962dc6

در این پست شما را با ۲۵ تا از بهترین بازارهای تاریخی ایران و قدیمی‌ترین بازارهای ایران در شهرهای مختلف آشنا خواهیم کرد، بازارهای سنتی ایران و بازارهای سرپوشیده ایران با سبک معماری خاص و برخی از تزئینات جالب توجه، از قرن‌های دور تا به امروز، فعالیت دارند، معمولا بازارهای سنتی ایران دارای حجره، راسته بازار، چهارسوق، کاروانسرا، حمام، بار انداز، نورگیر و مغازه‌هایی به جا مانده از دوران صفویان تا قاجاریه و پهلوی هستند که بیشتر گردشگران خارجی به خاطر بازدید از این بازارهای معروف و قدیمی ایرانی، راهی کشورمان می‌شوند.

در این پست به ترتیب شما را با بهترین بازارهای تاریخی ایران آشنا می‌کنیم، شاید خیلی از مردم فقط نام بازار وکیل شیراز، بازار تاریخی اصفهان و بازار سنتی تبریز که طولانی‌ترین بازار سرپوشیده آجری جهان هست را شنیده باشند، اما کشور ما با تاریخچه‌ای کهن، در شهرهای مختلف، بازار و بازارچه‌های سنتی زیادی دارد که برخی از آن‌ها، از چشم خیلی از گردشگران داخلی و خارجی پنهان مانده‌اند، در این پست سعی داریم شما را با ۲۵ تا از بهترین بازارهای تاریخی ایران همراه با آدرس، عکس، تاریخچه و راهنمای بازدید از تک تک آن‌ها آشنا کنیم، همراه من در این تودی با این ایرانگردی باشید.

۱- بازار تبریز

بازار تبریز

بازار تبریز یا بازار سرپوشیده تبریز بزرگ‌ترین بازار سرپوشیده ایران و سومین در جهان لقب دارد، شما در این بازار هر نوع کالایی را که بخواهید می‌توانید، تهیه کنید، این بازار به ثبت در میراث ملی در سال ۵۴ و ثبت جهانی یونسکو در سال ۸۹ یکی از مهم‌ترین بازارهای قدیمی ایران می‌باشد. بازار تبریز به طول یک کیلومتر یکیی از بهترین اتخاب‌های مسافرین جهت خرید است، شما در این بازار می‌توانید از ۶۶۰۰ واحد حجره و تجاری هر نوع کالایی را تهیه کنید، این بازار دارای سبک معماری دوره ایلخانی است، که در نوع خود با شکوه می‌باشد.

بازار تبریز دارای ۳۵ سرا، ۲۰ راسته بازار، ۱۲ دالان، تعدادی مدرسه قدیمی، چندین مسجد، رستوران و کافه‌های سنتی است، اگر به دنبال وسایل مدرن و قرن بیست و یکی هستید، از این بازار دیدن نکنید! شما در این بازار هر نوع جنسی را می‌توانید، جستجو کنید، ولی اگر به دنبال تجیزات موبایلی و رایانه‌ای هستید، در این بازار پیدا نخواهید کرد.

  • آدرس بازار تبریز: خیابان دارایی

۲- بازار وکیل شیراز

بازار وکیل شیراز

آدرس بازار وکیل شیراز واقع در خیابان لطفعلی خان زند، داخل مجموعه تاریخی وکیل، جنب سرای مشیر، حمام وکیل و مسجد وکیل شیراز قرار دارد، ساعات کاری بازار وکیل شیراز از جاهای دیدنی شیراز همه روزه از ساعت ۷:۱۵ صبح الی ۲۲:۱۵ شب می باشد، اگر دنبال سایت بازار وکیل شیراز و یا شماره تلفن بازار وکیل هستید، باید بدانید این بازار تاریخی نه سایت و نه شماره تماسی دارد! همچنین بازار وکیل شیرشاز در روزهای جمعه و ایام سوگواری رسمی سال تعطیل است

  • آدرس بازار وکیل شیراز: خیابان لطفعلی خان زند

۳- بازار اصفهان

تصاویر بازار اصفهان

بازار اصفهان یا بازار تاریخی اصفهان، از قدیمی‌ترین بازارهای تاریخی ایران بعد از بازار تبریز است، در تیمچه‌های بازار اصفهان از لباس تا صنایع دستی و سوغات اصفهان، قلم زنی، میناکاری، خاتم کاری، ظروف مسی و هر چیزی که فکرش را بکنید در تیمچه‌های مختلفش، عرضه می‌شوند، ساعت کاری بازار اصفهان همه روزه از ۹ صبح الی ۲۰ می‌باشد که در روزهای جمعه، برخی از تیمچه‌ها و راسته‌بازارهای اینجا تعطیل می‌شوند.

  • آدرس بازار اصفهان: میدان نقش جهان

۴- بازار زنجان

 

۵- بازار رضا مشهد

بازار رضا مشهد

مغازه‌های بازار رضا مشهد یکی از قدیمی‌ترین بازارهای مشهد و یکی از جاهای دیدنی نزدیک حرم امام رضا در بین گردشگران محبوبیت زیادی دارد، ساعت کار بازار رضا مشهد همه روزه از ۸ صبح الی ۱۰ شب به صورت یکسره می‌باشد، همچنین بازار رضا مشهد در روزهای جمعه و تعطیلات سوگواری در طول سال، تعطیل می‌شود، بازار رضا از دیرباز قطب عرضه سوغات و صنایع دستی مشهد بوده و معمولا مسافرانی که قصد خرید زعفران در مشهد، خرید انگشتر در مشهد یا خرید هر نوع سوغاتی مربوط به خراسان رضوی دارند، راهی این مکان تارخی می‌شوند.

  • آدرس بازار رضای مشهد: خیابان امام رضا، میدان آب

۶- بازار سنتی همدان

بازار سنتی همدان

بازار سنتی همدان تنها نقطه ای از این شهر توریستی است که با یک تیر چند نشان می‌زنید، علاوه بر تماشای یکی از زیباترین بازارهای قجری ایران می‌توانید از صنایع دستی با کیفیت و سوغاتی های همدان هم اینجا برای خود یا دوستانتان خریدهایی فوق العاده‌ای داشته باشید، این بازار سی هکتاری مجموعه‌ای بزرگ متشکل از سی و شش بازار و راسته، ۲۶ کاروانسرا، تعدادی حمام تاریخی، مسجد، زورخانه و چندین سفره خانه سنتی می‌باشد.

  • آدرس بازار تاریخی همدان: خیابان شهدا

۷- بازار ارومیه

بازار ارومیه

بازار ارومیه یا بازار تاریخی ارومیه از قدیمی ترین بناهای آذربایجان غربی می‌باشد که در دوره با شکوه صفویان در این منطقه با هدف داد و ستد تجار ایرانی و خارجی احداث گردید، این بازار بر خلاف سایر بازارهای تاریخی ایران در قزوین و شیراز دارای سبک معماری ساده ای می‌باشد که با استفاده از آجرهای خشتی ایجاد شده است، طاق‌های گنبدی شکل در کنار تعداد زیادی راسته و چهارسوق از بخش‌های دیدنی این بنا محسوب می‌شوند.

  • آدرس بازار سنتی ارومیه: خیابان امام خمینی

۸- بازار اردبیل

resteh-bazar-ardabil-(1)

راسته بازار اردبیل واقع در بازار اردبیل می‌باشد، این بازار در کل شامل چهار راسته می‌شود که به شکل صلیب طراحی شده است، در راسته اصلی بازار اردبیل که در این پست به شما معرفی می‌کنیم، مسجد جامع تاریخی در کنار سرای وکیل از مشهورترین سراهای این مکان واقع شده‌اند، این راسته دارای گنبدهای خشتی می‌باشد که در تابستان و زمستان هوای داخل محیط را گرم و سرد می‌کند!

  • آدرس بازار اردبیل: خیابان امام خمینی

۹- بازار کرمانشاه

بازار سنتی کرمانشاه

بازار سنتی کرمانشاه معروف به تاریکه بازار در لیست قدیمی‌ترین بازارهای کرمانشاه قرار دارد، بیشتر مغازه‌های بازار سنتی کرمانشاه شامل لوازم صنایع دستی و سوغات کرمانشاه، پارچه، خوراکی های کرمانشاهی، کیف و کفش، لوازم تزئینی، خوراکی، زیورآلات و البسه بومیان غرب کشور هستند، از آنجایی که در جوار تاریکه بازار بازارچه و سراهای مختلفی از جمله بازار اسلامی، بازار سنتی نواب و برخی از جاهای دیدنی کرمانشاه نظیر مسجد شافعی و مسجد جامع کرمانشاه واقع شده می‌توانید در یک سفر نیمروزه از همه این مراکز تاریخی و مذهبی بازدید داشته باشید.

  • آدرس بازار سنتی کرمانشاه: خیابان مدرس

۱۰- بازار خان یزد

بازار خان یزد

بازار خان یزد از بازاهای تاریخی یزد و مشهورترین جاهای دیدنی یزد می‌باشد که با پلان و معماری متحیر کننده همچنان رونق اقتصادی خاصی دارد، بازار خان از بزرگترین بازارهای یزد است که به دوران ناصرالدین شاه قاجار تعلق دارد و محمد تقی‌خان بافقی آن را ساخته است.

  • آدرس بازار خان یزد: خیابان قیام

۱۱- بازار تهران

راهنمای بازار بزرگ تهران

بازار بزرگ تهران کجاست؟ نقشه بازار بزرگ تهران، آیا فردا بازار بزرگ تهران باز است؟ تعداد مغازه‌های بازار بزرگ تهران؟ ساعت کاری بازار بزرگ تهران؟ راهنمای بازار بزرگ تهران به طور کامل در سال ۱۴۰۳ را در این پست بررسی می‌کنیم، سوالات بالا را اکثر کاربران این تودی از ما می‌پرسند، در این پست هر آنچه که باید درباره بازار بزرگ تهران بدانید، از پاساژهای بازار بزرگ تهران تا راسته بازارهای بازار بزرگ تهران و راهنمای مراجعه به بازار بزرگ تهران با مترو، اتوبوس و خودروی سواری و لیست کاملی از اجناس، کالاها و فروشگاه‌های بازار بزرگ تهران را به طور دقیق در ادامه آشنا خواهید شد و پاسخ تک تک سوالات شما به طور تخصصی نوشته شده است، همراه من در این تودی باشید.

  • آدرس بازار تهران: منطقه ۱۵ خرداد – ناصر خسرو و خیام

۱۲- بازار تجریش

عکس بازار تجریش تهران

بازار تجریش تهران به عنوان یکی از تاریخی ترین بازارهای منطقه شمیرانات در بین مردم شناخته می‌شود که تقریبا هر تهرانی حداقل یک مرتبه از آن بازدید یا خرید کرده است، بازار تجریش در نزدیکی امامزاده صالح (ع) قرار دارد و در خود هر نوع اجناس و کالایی در طیف مختلفی از نرخ‌ها جای داده است.

  • آدرس بازار تجریش تهران: انتهای ولیعصر، میدان تجریش

۱۳- بازار کرمان

بازار تاریخی کرمان

بازار کرمان یا بازار تاریخی کرمان به عنوان طولانی‌ترین راسته بازار ایران در محافل گردشگری شناخته می‌شود که جالبه بدانید بالغ بر پنجاه درصد از بهترین جاذبه های گردشگری کرمان در همین محل واقع شده است و شما با یک تیر دو نشان که نه! شاید بیست نشان بزنید تا علاوه بر بازدید از این بازار تاریخی و سبک معماری فوق العاده‌اش ، خرید صنایع دستی و گردشگری استان کرمان از این اماکن دیدنی که اکثرا ثبت میراث ملی ایران شده اند هم دیدن نمایید.

  • آدرس بازار کرمان: خیابان امام خمینی

۱۴- بازار رشت

بازار رشت کجاست؟

بازار رشت در جوار میدان شهرداری رشت از بهترین جاذبه های گردشگری گیلان می‌باشد، علاوه بر اینکه این بازار قطب تجارت این شهر در بین گیلانی‌هاست، گردشگران از سراسر کشور برای دیدن آن لحظه شماری می‌کنند، در ادامه معرفی جاذبه های گردشگری ایران و در این مقاله با تاریخچه ، زیبایی ها و تصاویر بازار رشت به طور کامل آشنا خواهید شد، همراه این تودی باشید.

  • آدرس بازار رشت: میدان شهرداری

۱۵- بازار قزوین

بازار قزوین یکی از زیباترین بازارهای تاریخی ایران می‌باشد که از لحاظ مساحت به سومین مرکز اقتصادی بزرگ کشور در بین گردشگران شناخته می‌شود، این محل با سبک معماری صفوی و قجری خود امروزه به یکی از برترین جاذبه های گردشگری قزوین تبدیل شده است، شهر قزوین در دوره حکومت شاه طهماسب به عنوان پایتخت سیاسی انتخاب گردید که از همین رو سازه های متعددی در طول دهه‌ها در آن احداث گردید، یکی از این اماکن همین بازار است که با دارا بودن بازارچه ها و کاروانسراهای متحیر کننده همچنان از بهترین بناهای قدیمی کشور شناخته می‌شود.

  • آدرس بازار سنتی قزوین: خیابان امام خمینی

۱۶- بازار اراک

سراهای بازار اراک

بازار تاریخی اراک از مهم ترین جاذبه های تاریخی اراک که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. بانی بازار، یوسف خان گرجی در زمان فتحعلی شاه قاجار می‌باشد. زمان ساخت این بازار به سال ۱۲۸۸ قمری بر می‌گردد، در واقع، بر اساس اطلاعاتی که به دست آمده برای ساخت این شهر ۲۰ سال زمان صرف شده و بازار و بخش‌های مختلف آن در همین دوره ساخته شده‌اند. مجموعه بازار بیش از ۱۴ هکتار مساحت دارد. مصالح اصلی ساخت این بازار آجر است.

  • ادرس بازار تاریخی اراک: بلوار امام خمینی

۱۷- بازار سنتی کاشان

بازار سنتی کاشان

بازار سنتی کاشان یکی از زیباترین بازارهای تاریخی ایران زمین می‌باشد که خود متشکل از ۴۰ اثر تاریخی و ثبت شده در میراث ملی ایران است، قدمت این مکان به سلسله آل بویه در کشور بر می‌گردد که بعدها در دوران حکومت صفویه و قاجاریه به اوج خود رسید، سبک معماری بی نظیر و فوق العاده این ساختمان در ابتدا چشم هر بیننده‌ای را مات خود می‌کند، در این مجموعه تعداد زیادی تیمچه، بازار و سرا در کنار مدرسه و مسجد هم وجود دارد.

  • آدرس بازار کاشان: خیابان باباافضل

۱۸- بازار مولوی تهران

بازار مولوی

ساعات کاری بازار مولوی تهران همه روزه از ۹ صبح الی ۱۷ می‌باشد، ایستگاه متروی میدان محمدیه یا متروی بازار مولوی در ۷۰ متری این محل است، اینکه بازار مولوی چه چیزهایی دارد می‌توان گفت : تقریبا هر کالا، اجناس و چیزی که مد نظرتان باشد در این محل عرضه می‌شود، بیشتر اجناس بازار مولوی شامل پارچه ( بازار پارچه مولوی )، خریدهای مورد نیاز جهیزیه، لوازم آشپزخانه، پتو، ملحفه، رومیزی، تشک، متکا، لوازم آرایشی و بهداشتی، کیف و کفش، ادویه، عطر و ادوکلن، حبوبات، مواد غذایی، انواع پوشاک و لوازم برقی در این بازار و کوچه‌پس کوچه‌های خیابان مولوی عرضه می‌شوند.

  • آدرس بازار مولوی تهران: خیابان مولوی

۱۹- بازار تاریخی رفسنجان

بازار رفسنجان

بازار رفسنجان از بازارهای تاریخی استان کرمان در این شهر با ریشه و اصیل می‌باشد که همچون سایر همتایانش در شهرهایی نظیر شیراز و قزوین دارای حمام، چهارسوق، راسته، تیمچه، مسجد و کاروانسراهای متعدد است، قدمت این بازار به قرن ششم قمری بر می‌گردد، جایی که به گفته مورخین یکی از مهم‌ترین مکان های اقتصادی استان و منطقه محسوب می‌شد، سبک‌های معماری مختلف از جمله زندیه، صفویه و قاجاریه در بازار رفسنجان به چشم می‌خورد که در طول قرن‌ها به آن تزئیناتی افزوده شده است.

  • آدرس بازار تاریخی رفسنجان: میدان ابراهیم

۲۰- بازار سنتی شاهرود

بازار سرپوشیده شاهرود

بازار سرپوشیده شاهرود یا بازار تاریخی شاهرود همچون سایر بازارهای تاریخی ایران متشکل از دو راسته، پنج درب اصلی، مسجد و کاروانسراهای متعددی می‌باشد، این بازار در فاصله اندکی تا میدان جمهوری واقع شده و دسترسی خوبی برای بازدید از پارک آبشار شاهرود و موزه شاهرود در اختیار شما قرار می‌دهد، علاوه بر سبک معماری بازار سرپوشیده شاهرود که قجریست امروزه در آن انواع اجناس و صنایع دستی استان سمنان عرضه می‌شود که محل خوبی برای خریدهای گردشگران بشمار می‌آید.

  • آدرس بازار سنتی شاهرود: میدان جمهوری

۲۱- بازار سرپوش نیشابور

بازار تاریخی نیشابور

بازار سرپوش نیشابور با طول یک کیلومتر از کهن‌ترین بازارهای تاریخی ایران می‌باشد که در قرن‌های دورتر عظمت بیشتری داشته و امروزه قسمت‌های زیادی از آن تخریب شده است، این بازار به صورت سرپوشیده بوده که از همین رو به بازار سرپوش نیشابور شهرت دارد و در سه دوره تاریخی صفویان، زندیه و پهلوی بخش‌ها مرمت‌هایی روی آن اضافه شد، حجره، دکان، تیمچه، سرا، راسته و دالان‌های متعدد هنوز در این بازار دیدنی پا برجاست و کمپلت ثبت اثار ملی ایران شده‌اند، اینجا محل خوبی برای سوغات و صنایع دستی شهر نیشابور و خراسان رضوی می‌باشد.

  • آدرس بازار سنتی نیشابور: چهارراه امام خمینی

۲۲- بازار بزرگ سنندج

بازار سنتی سنندج

بازار بزرگ سنندج از اثار ملی ایران در استان کردستان از اوایل قرن یازدهم قمری تا به امروز همچنان لقب مهم‌ترین بازار سنتی این شهر را یدک می‌کشد، این بازار قدیمی به صورت مستطیل شکل دارای فروشگاه‌های متعدد در زمینه پوشاک، لوازم آرایشی و بهداشتی، تزئینی، کیف و کفش و اسباب بازی می‌باشد، در این خرید درمانی می‌توانید از بازار سرپوشیده آصف، مرکز خرید آشنا و مسجد ملا ویسی در حوالی بازار سنندج هم دیدن کنید.

  • آدرس بازار سنندج: خیابان انقلاب

۲۳- بازار بزرگ سمنان

بازار بزرگ سمنان

بازار بزرگ سمنان یکی از آثار ثبت شده در فهرست میراث ملی ایران این استان می‌باشد که امروزه به مرکز فروش صنایع دستی و گردشگری تبدیل شده است، قدمت این مکان تجاری به دوره حکومت قاجارها و سال ۱۲۱۰ خورشیدی بر می‌گردد، در آن سال‌ها برای رشد و توسعه اقتصادی منطقه سمنان سنگ بنای این بازار نهاده شد و امروزه همچنان از پر رونق‌ترین مناطق این شهر بشمار می‌رود.

  • آدرس بازار سمنان: خیابان شهدا

۲۴- بازار اختیاری کرمان

بازار اختیاری کرمان

بازار اختیاری کرمان که در بین بومیان به بازار شاهی شهرت دارد از بخش‌های بازار تاریخی کرمان می‌باشد که در آن صنایع دستی استان کرمان عرضه می‌شود، این سرا که جز باریک‌ترین بخش‌های بازار محسوب می‌شود از یک سو به بازار وکیل و از سویی دیگر به میدان گنجعلی خان راه پیدا می‌کند، به گفته کارشناسان این مکان از قدیمی‌ترین قسمت‌های بازار کرمان می‌باشد که به طور مجزا ثبت آثار ملی ایران شده است، در این گردشگری می‌توانید از بازار کلاه مال‌ها، کاروانسرای هندوها، میدان ارگ و حمام گنجعلی خان از جاذبه های گردشگری کرمان در حوالی بازار اختیاری دیدن کنید.

  • آدرس بازار اختیاری کرمان: نرسیده به میدان ارگ

۲۵- بازار سرپوش سبزوار

sarposh-bazaar-of-sabzevar

بازار سرپوش سبزوار قسمتی از باقی مانده بازار قدیم سبزوار است که در خیابان بیهق واقع شده است و در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. این بازار حدود ۱۴۰ متر طول دارد و در راستای شمال به جنوب قرار گرفته و ۹ مسیر ورودی و خروجی دارد چهار خروجی آن مربوط به خیابان اسرار و سه خروجی مربوط به سراهای دو در ،پنبه‌ای‌ها و هاشم آبادی ،یک خروجی به راسته قنادها و خروجی آخر که در واقع مسیر اصلی بازار است که مربوط به خیابان بیهق می‌شود. هم اکنون این بازار ۸۵ حجره دارد که اغلب به طلا فروشی و پارچه فروشی مشغول هستند.

  • آدرس بازار سنتی سبزوار: فلکه اسرار

بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=89867
van

کوروش ابریشمی

اینکه رشته نرم افزار خوندم و هیچ کمکی تو زندگی بهم نکرد داشت نا امیدم می کرد تا بعد از آزمون و خطاهای متعدد با شغل گردشگری آمیخته شدم ، همین که به کارم علاقه دارم ایزد رو شکر می کنم هر روز.

مطالب مرتبط
استان گیلان چند شهرستان دارد؟
مریم عظیمی
0 دیدگاه
گیلان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
آیا چالوس دریا دارد؟
مریم عظیمی
0 دیدگاه
دریای چالوس
مریم عظیمی
0 دیدگاه
کاروانسرای گبر آباد قمصر
مهری شاپوری
1 دیدگاه
کارگاه سنتی گلاب طوبی قمصر
کوروش ابریشمی
2 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
توضیحات بیشتر
اطلاعات تماس