aad0f3ad-933f-4034-8baa-493de507a385
Hasht Behesht Palace

کاخ هشت بهشت اصفهان

کاخ هشت بهشت اصفهان
ezgif-1-eca2962dc6

کاخ هشت بهشت و باغ هشت بهشت از زیباترین کاخ‌های تاریخی اصفهان در نزدیکی میدان نقش جهان و چهلستون قرار دارد، ساعات بازدید عمارت هشت بهشت همه روزه از ۹ صبح الی ۱۷.۳۰، حتی در روزهای جمعه هر هفته می‌باشد، قیمت بلیط کاخ هشت بهشت در سال جاری ۵ هزار تومان برای مسافران ایرانی و ۵۰ هزار تومان برای گردشگران خارجی است، ورودی به پارک و باغ هشت بهشت رایگان است.

بهترین زمان مراجعه به این کاخ عهد صفویان، اگر از شلوغی خوشتان نمی‌آید، اواسط هفته، بین ساعات ۳ ظهر الی ۶ عصر می‌باشد، خود پارک هشت بهشت هم در تایم شب، یکی از بهترین مناطق در لیست تفریحات شبنه اصفهان در یک منطقه‌ای کاملا تاریخی که نیمی از اماکن موجود در میراث ملی ایران و برخی در میراث جهانی یونسکو ثبت شده‌اند، است، همچنین اینجا یکی از بهترین لوکیشن‌های عکاسی در اصفهان، بویژه در فصل بهار و پاییز است.

کاخ هشت بهشت کجاست؟

برای رسیدن به کاخ هشت بهشت با خودروی سواری، نقشه کاخ هشت بهشت در اول مقاله را با نشان، بلد یا گوگل مپ باز کنید، همچنین ایستگاه متروی امام حسین، نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به عمارت هشت بهشت در فاصله ۳۰۰ متری این مجموعه تاریخی قرار دارد.

تاریخچه کاخ هشت بهشت

از کليه کاخ های با صفا و کلاه‌فرنگی‌هایی که در کنار چهارباغ احداث شده بود، فقط کاخ هشت بهشت باقی مانده است. اين عمارت باشکوه که روزگاری زيباترين کاخ عالم هم ناميده می‌شد، در سال ۱۰۸۰ هجری و به روزگار شاه سليمان صفوی در نزديکی باغ بلبل ساخته شد. اين بنای دو طبقه با طاق‌های زيبا و تزئينات فراوان و هماهنگ دست به دست هم داده تا يکی از نمونه‌های درخشان معماری عصر صفويه را به نمايش بگذارند.

کليه سياحان و جهانگردانی که از اصفهان بازديد کرده و موفق شده‌اند، به درون کاخ هشت بهشت راه يابند، آن را از بهترين بناهای دنيا ناميده‌اند. يکی از آن‌ها کاخ هشت بهشت را با عبارت «… فرح انگيز تر از مجلل‌ترين کاخ‌های ممالک اروپايی» توصيف کرده است.

باغ هشت بهشت

باغ وسيعی که عمارت در آن واقع شده جزئی از باغ بزرگ نقش جهان بوده است، که شاه اسماعيل اول احداث کرد و در زمان جانشينان او، به خصوص شاه عباس اول به قطعات متعددی تقسيم شد. اين قصـر با شکوه از همان ابتدای احداث «عمارت هشت بهشت»، «هشت به هشت» و «هشت در بهشت» ناميده می‌شده است. امروزه این باغ با تغییر کاربری به بوستان هشت بهشت یکی از زیباترین پارک‌های اصفهان در حوالی چهارباغ بشمار می‌رود که دیوار به دیوار هتل عباسی قرار دارد.

معماری کاخ هشت بهشت

ساختمان كاخ: بخش مرکزی کاخ به صورت ۴ صفه ساخته شده و ايوان آن رو به شمال است. سقفی که بر فراز اين بنای ۴ صفه استوار است، پوشيده از مقرنس‌های گچی خوش رنگ و خوش طرح است. اتاق‌های طبقه اول در ۴ گوشه عمارت تزئيناتی از گچبری و نقاشی دارند. در طبقه دوم عمارت نيز مجموعه‌ای از رواق‌ها، اتاق‌ها، طاق‌ها و پنجره‌ها بر زيبائی آن می‌افزايد.

اين طبقه به راهروها و اتاق‌های متعددی تقسيم شده که هر يک تزئينات خاصی دارند. در برخی حوض آب و در بعضی بخاری‌های ديواری تعبيه شده‌اند. ديوارها را نيز آينه‌های فراوان پوشانيده‌اند. تمام سقف‌های کاخ را نيز موزائيک‌های بسيار عالی پوشانيده و دالان‌ها و غلام گردش‌های بسيار زيبا و هماهنگ آن‌ها را احاطه کرده‌اند. تزئينات عمارت در دوران صفويه به حدی باشکوه و هنرمندانه بوده که هيچ سياحی از اعجاب و تحسين آن‌ها خودداری نکرده است.

آنچه در اين عمارت حائز اهميت است ارتباطی است که ميان فضاها و قسمت‌های مختلف آن پديد آمده است. اين ارتباط باعث شده تا عمارت هشت بهشت اصفهان، در عين تنوع و گوناگونی و تعدد فضا از وحدت و يکپارچگی و تزئينات قابل توجه برخوردار شود. متأسفانه امروز از نرده‌های چوب زرنگار و قاب‌ها و جام‌های بلور و آلت‌های شيشه‌ای رنگارنگ ظريف اثری، بر جای نمانده است، چرا که در دوره‌های بعد از صفويه و به خصوص در عصر قاجاريان تغييرات بسياری در آن داده شد.

اين تغييرات به حدی است، که برخی از سياحان آن را از دوران قاجار به حساب آورده‌اند. در اواخر دوران قاجار عمارت هشت بهشت به مالکيت خصوصی اشخاص در آمد و از زيورهای نفيس و گران‌بهای دوره صفويه عاری گرديد، به طوری که امروز از آن همه شکوه و فريبندگی داخل کاخ و درختان چنار و تناور و گل‌های ياس سفيد و سرخ که در حاشيه خيابان‌های آن روئيده بودند و همچنين از آب‌نماها و جوی‌های آب روان اثری بر جای نمانده است.

با همه دخل و تصرفات به گفته «آندره گدار» که سال‌ها باستان‌شناسی ايران را اداره کرده است:« … کاخ هشت بهشت با تالاری که از هر سو باز است و با چهار عمارت کلاه فرنگی در طبقه هشت بهشت در چهار گوشه خود هنوز هم ترکيب اصلی و مختصری از لطف و ملاحت روزگاران گذشته را حفظ کرده است.»

نظرات کاخ هشت بهشت

قبل از مطالعه نظرات مردم درباره کاخ هشت بهشت توصیه داریم در این اصفهان‌گردی از جاهای دیدنی نزدیک کاخ هشت بهشت نظیر موزه موسیقی اصفهان در ضلع غربی باغ، سردر قیصریه و بازار اصفهان در شمال نقش جهان و مسجد شیخ لطف الله در شرق نقش جهان هم دیدن کنید، در پایان منتظر امتیاز و نظرات شما درباره باغ و کاخ هشت بهشت اصفهان خواهیم بود.


بیشتر بخوانید

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
https://intoday.ir/?p=21331
van

شیما محمدیان

تو بازار مترجمی زبان بودم و تقریبا هیچ درآمدی نداشتم ، وقتی با مدیر گروه این تودی آشنا شدم مسیر زندگی من تغییر کرد و تونستم از رشته مترجمی خودم استفاده کنم در بخش توریستی .

مطالب مرتبط
Zavareh Darband بوتیک هتل دربند boutique hotel هتل بوتیک دربند زواره در استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Pomegranate Hotel Naein هتل سنتی انار نائین در استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
ghasre jahan hotel هتل قصر جهان شهر نائین
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Nain Historical Bazaar بازار تاریخی و قدیمی شهر نائین در استان اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Simorgh City Center Complex مجموعه سیتی سنتر سیمرغ اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
Mother Ecolodge سرای مادر نظنز اصفهان
مریم عظیمی
0 دیدگاه
اشتراک در
اطلاع از
8 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

عمارت خیلی خوشگل و زیبا
صبحا خیلی خوشگله
شبا ولی اون زیبایی و جلال و جبروت رو نداره

وقتی حرف از قشنگ‌ترین خیابان‌های ایران می‌شود، یک سر حرف به خیابان چهارباغ اصفهان می‌رسد. چهار باغ اصفهان که از اسمش هم پیداست، خیابان دلبازی‌ست. می‌توانی ساعت‌ها در آن پیاده‌روی کنی، از زیر سایه روشن درخت‌های چنار و نارونش بگذری، روی نیمکت‌هایش بنشینی و دوچرخه‌سوارهایی را ببینی که از جلویت رد می‌شوند و صدای زنگ‌شان از دوردست‌ها به گوش می‌رسد و در خیابان می‌پیچد. ویکی از قشنگ ترین آثار تاریخی در این محدوده کاخ هشت بهشت می باشد بسیار زیبا و دیدنی است

پارک بزرگ با درختان کاج بلند ،محیط تمیز و نسبتا ارام و کم صدا
سرسبز حتی در زمستان!!!
کاخ هشت بهشت بسیار زیبا و دیدنی
حیف ک در گذر زمان فرسوده شده و قسمت هایی اندکی مرمت شده ن
درکل خوبه بخصوص درختان و فضای کلی باغ
و دسترسی هم از ایستگاه مترو انقلاب داره و نزدیک ب بازار و محل پیاده روی بازار

کاخ هشت بهشت یکی دیگه ازبناهای تاریخی اصفهان هستش بامعماری زیبا ودرخور ومحیطی زیبا بادرختان سربه فلک کشیده وگل های رنگارنگ وفضای سبز عالی که خودش یه پارکه والبته نگین این مجموعه کاخ هشت بهشته

عمارت تاریخی هشت بهشت نمونه ای ازکاخ های محل سکونت آخرین سلاطین دوره صفویه است که در دوره شاه سلیمان در سال ۱۰۸۰ هجری بنا شده است،.از باغ وسیع هشت بهشت مقدار زیادی باقی نمانده ،ولی قصر تاریخی آن هنوز اثری ارزنده وجالب است.عمارت هشت بهشت روزگاری زيباترين کاخ عالم هم نامیده میشد.باغ وسیعی که عمارت در آن واقع شده جزیی از باغ بزرگ نقش جهان بوده است که شاه اسماعیل اول احداث کرده ودر زمان جانشینان او بخصوص شاه عباس اول به قطعات متعددی تقسیم شد.از آثار بسیار جالب این قصر،کاشی کاری هایی است که از انواع حیوانات پرنده ودرنده وخزنده را نشان میدهد ونما های خارجی این قصر را تزیین کرده است .این بنا از لحاظ معماری وتزئینات ونظام آبرسانی از زیباترین ونفیس ترین آثار دوره صفویه به شمار میرود ‌.از جمله ویژگی های آن تعبیه بیش از بیست اتاق در پایه ها،حوضهای فواره دار در طبقه بالا پائین ،حوض مروارید در ایوان شمالی وسرسره آب در ایوان جنوبی است

خیابانی پردرخت و انواع مغازه و رستوران و برگر و خدمات دهی. ضمنا ایستگاه مترو انقلاب در آن قرار دارد. و یک سمتش به سی و سه پل وصل میشود

جای قشنگیه ولی زیاد نرسیدن بهش
پول بلیط ورود هم میگیرن، ولی طبقه بالا باز نبود و طبقه پایینم چیزی نداشت

شاه عباس هشتا دوسدختر داشته به خاطر همین اسمشو گذاشتن هشت بهشت .
البته سقف و دیوار و حوض و ستون همه چیز هم ۸ ضلعی و از عدد هشت. از اسم های بهشتی و این چیزاست دیگه . داخلش هم تو در توعه
طبقه دومش نمیشه رفت

دنبال چی می‌گردی؟
جزئیات مکان :
مدت بازدید : 1 تا 2 ساعت
ساعت دسترسی : 09:00 تا 17:30
هزینه ورودی : 5.000 تومان
ثبت شده در : 
ثبت شده در : شماره 227 در 22 آذر 1313 خورشیدی آثار ملی ایران
قدمت این مکان : 1080 قمری شاه سلیمان صفوی
نوع کاربری : باغ، عمارت و کاخ تاریخی با معماری عهد صفوی
توضیحات بیشتر
موارد تفریحی : پیاده روی، شب گردی، عکاسی
امکانات رفاهی : اطلاعات، سرویس بهداشتی، کافه، رستوران، آنتن دهی موبایل، دسترسی به اینترنت، فضای سبز، نیمکت
ملزومات سفر : موبایل، کارت بانکی، کفش راحتی
اطلاعات تماس
آدرس : ایران، استان اصفهان، شهر اصفهان، خیابان باغ گلدسته، پارک شهید رجایی، کاخ هشت بهشت
شماره تماس : 03132225958